d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Ironfister Temat Oficjalny
Prev1596061626392Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 20,397.00
Oct 16 2024 05:21am
Quote (Ironfister @ Oct 16 2024 01:20pm)
Pisowski prezydent Andrzej Duda skrytykował planowane uszczelnienie granicy z Białorusią

"Obawiam się, że mylicie się również teraz w sprawie nieprzyznawania azylu politycznego. To nie posłuży uszczelnieniu naszej granicy." - zauważa Andrzej Duda w swoim orędziu.
Tak naprawdę to pewnie im głupio, że sami tego nie zrobili, sami nie uszczelnili granic, więc teraz wciskają kity, że to w sumie nic nie da i równie dobrze można granice zostawić otwarte dla imigrantów z Afryki i Azji xD

Dlaczego za Buddę się wzięli a polity którzy nakradli z Rydzykiem miliardy to nie ruszą
Member
Gold: 12,059.17
Oct 16 2024 05:55am
Quote (Majsterek @ 16 Oct 2024 13:21)
Dlaczego za Buddę się wzięli a polity którzy nakradli z Rydzykiem miliardy to nie ruszą

Biorą się tam też:

Audyt otwarcia w Grupie PZU za lata 2016-2024 wykazał wyrządzenie szkód wielkich rozmiarów na kwotę ponad 700 mln zł - poinformowała spółka w komunikacie. Do prokuratury trafiły trzy pierwsze zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, kilkanaście kolejnych jest w przygotowaniu - dodano.

Natomiast dopóki prezydentem jest Andrzej Duda to on ułaskawia wszystkich swoich, więc w tym przypadku pośpiech jest średnio wskazany, lepiej żeby ich skazali jak już ich kolega nie będzie prezydentem :)
Member
Gold: 20,397.00
Oct 16 2024 06:34am
Quote (Ironfister @ Oct 16 2024 01:55pm)
Biorą się tam też:

Audyt otwarcia w Grupie PZU za lata 2016-2024 wykazał wyrządzenie szkód wielkich rozmiarów na kwotę ponad 700 mln zł - poinformowała spółka w komunikacie. Do prokuratury trafiły trzy pierwsze zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, kilkanaście kolejnych jest w przygotowaniu - dodano.

Natomiast dopóki prezydentem jest Andrzej Duda to on ułaskawia wszystkich swoich, więc w tym przypadku pośpiech jest średnio wskazany, lepiej żeby ich skazali jak już ich kolega nie będzie prezydentem :)

Nie rozumiem takich rzeczy jak :

Obejrzałem oczy diabła gdzie było powiedziane że w 3 mieście jest burdel gdzie zmuszane są dzieci do prostytucji wraz z rozrywaniem ich na narządy .
Wiedząc że coś takiego jest dlaczego policja kompletnie ma w dupie że dochodzi tam do mordów i przestępstw ?
Bo korzystają z tego glowy państwa , wysoko postawieni ludzie ?
Jakim kurwa cudem oni się ponad prawem ? To znaczy że jak będę synem nie wiem prezesa spółki to ja jestem nie do dotknięcia ?
Member
Oct 16 2024 10:36am
Quote (Majsterek @ 16 Oct 2024 14:34)
Nie rozumiem takich rzeczy jak :

Obejrzałem oczy diabła gdzie było powiedziane że w 3 mieście jest burdel gdzie zmuszane są dzieci do prostytucji wraz z rozrywaniem ich na narządy .
Wiedząc że coś takiego jest dlaczego policja kompletnie ma w dupie że dochodzi tam do mordów i przestępstw ?
Bo korzystają z tego glowy państwa , wysoko postawieni ludzie ?
Jakim kurwa cudem oni się ponad prawem ? To znaczy że jak będę synem nie wiem prezesa spółki to ja jestem nie do dotknięcia ?

Słuchaj nie wiemy czy to historia wyssana z palca czy nie.
Popatrz jak Vega to skomentował:
"Mam znajomego ze środowiska przestępczego, z którym się znam od lat, on ma swojego bliskiego przyjaciela, z którym funkcjonuje od 20. roku życia, a ten przyjaciel miał wspólniczkę, która w oparciu o relacje rodzinne skontaktowała mnie z tym handlarzem… To ciąg ludzi, którzy mieli za sobą zażyłe relacje. Ci ludzie gwarantowali sobie kolejno, że w czasie takiej rozmowy nagle nie przyjedzie policja."
No i masz opisanego na filmie przestępcę czyli: znajomego wspólniczki przyjaciela znajomego pana Patryka, przy czym każdy z nich po drodze nie chce kablować policji.
I teraz jesteś policją i co masz z taką informacją zrobić?
Możesz zaprosić pana Patryka na przesłuchanie, a ten ponieważ nie chce wsypać znajomych to ci powie, że to taka sztuka filmowa tylko i tak naprawdę on nie widział się z żadnym znajomym wspólniczki przyjaciela swojego znajomego a tak w ogóle to ma kiepską pamięć xD
Nawet jeśli film to prawda i znajomy wspólniczki przyjaciela znajomego pana Patryka faktycznie jest przestępcą i handluje dziećmi.
Tak to wygląda drogi kolego
Member
Gold: 1,040.00
Oct 21 2024 09:05pm
co tam?
Member
Gold: 13.37
Oct 22 2024 02:07am
Ten temat jest niezgodny z regulaminem :mellow:
Member
Gold: 1,040.00
Oct 22 2024 01:22pm
Quote (Mis_nom @ Oct 22 2024 10:07am)
Ten temat jest niezgodny z regulaminem :mellow:

Ale jak go zamkną, to iron rozprzestrzeni się na forum :~)
Member
Oct 22 2024 02:40pm
Quote (Cathan @ 22 Oct 2024 05:05)
^ironfister co tam?

dzięki, dzięki, jakoś żyje się po troszku.

Z ciekawszych rzeczy to ostatnio Rosjanie zawołali złych północnokoreańczyków aby im pomogli w wojnie z Ukrainą.
Więc to niby zła wiadomość, no ale zareagowali na to dobrzy koreańczycy z południa, którzy prawdopodobnie wesprą Ukraińców w jakiś sposób np dostawami broni.
Północna Korea traktuje południową jako wroga, więc skoro Putin wciąga północną w ścisły sojusz ofensywny no to południowa nie powinno stać z założonymi rękami i czekać na swoją kolej, tylko działać teraz, żeby pomóc demokracji się obronić w Europie.

A tak wogóle niedługo wybory w USA, nadal nie wiadomo co dokładnie zaproponuje Trump, o ile zostanie wybrany. Obiecuje jak to on różne gruszki na wierzbie, istnieją jednak pewne obawy z tym związane, że niekoniecznie jest to mądre.
Member
Gold: 30.00
Warn: 10%
Oct 22 2024 05:59pm
Quote (Ironfister @ Oct 22 2024 10:40pm)
dzięki, dzięki, jakoś żyje się po troszku.

Z ciekawszych rzeczy to ostatnio Rosjanie zawołali złych północnokoreańczyków aby im pomogli w wojnie z Ukrainą.
Więc to niby zła wiadomość, no ale zareagowali na to dobrzy koreańczycy z południa, którzy prawdopodobnie wesprą Ukraińców w jakiś sposób np dostawami broni.
Północna Korea traktuje południową jako wroga, więc skoro Putin wciąga północną w ścisły sojusz ofensywny no to południowa nie powinno stać z założonymi rękami i czekać na swoją kolej, tylko działać teraz, żeby pomóc demokracji się obronić w Europie.

A tak wogóle niedługo wybory w USA, nadal nie wiadomo co dokładnie zaproponuje Trump, o ile zostanie wybrany. Obiecuje jak to on różne gruszki na wierzbie, istnieją jednak pewne obawy z tym związane, że niekoniecznie jest to mądre.

:o
Member
Oct 24 2024 05:50am
Czy Polacy zarobią na brytyjskich więźniach?

W Wielkiej Brytanii mało jest wolnych miejsc w więzieniach.
Obecny rząd oskarża poprzedni o zaniedbania.
Awaryjnie część więźniów została przedwcześnie wypuszczona na wolność.
Rząd zaapelował też do sędziów o łagodniejsze, krótsze kary.

Godzina pracy Brytyjczyka jest droga, stąd jednym z pomysłów jest eksport więźniów do krajów taniej siły roboczej, na przykład wschodniej Europy.
Może do Polski? Polak będzie miał pracę przy pilnowaniu więźniów, Anglik zapłaci :)
Wysłanie do Polski mogłoby też być czynnikiem odstraszającym potencjalnych przestępców, więc może to by zadziałało nawet lepiej :)
Go Back To Polska Topic List
Prev1596061626392Next
Add Reply New Topic New Poll