d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Ale Odjebałem Maniane > Nom
Prev15678910Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.01
Warn: 30%
Jun 17 2015 09:18am
Quote (Pozdrawiam @ Jun 17 2015 04:09pm)
Ja się nie naśmiewam z firu. To całkiem dobry kierunek, ssczególnie, jak ktoś jest ogarnięty i wie, czego chce.
Ja sie naśmiewam z ciebie, debilu, bo co 2 dni widzę temat "jsp pomusz". Jakbyś był na mechatronice też bym to robił.

Ja sie naśmiewam z firu, bo tam trafiają głównie nieudacznicy co pisali matmę na maturze z nadzieja na cos lepszego, a tu chuj z tego.
Member
Gold: 12,059.17
Jun 17 2015 09:33am
Quote (dawid9400 @ 17 Jun 2015 15:54)

dobra koleszko, w takim razie powiedz czym się zajmujesz, bo robienie na etacie 1000zł dniówki to mega duża kwota wg mnie (oczywiście na tym forum to norma, każdy tyle zarabia)

Tu masz oferty pracy IT z Anglii, u nich stawki są podawane przy ogłoszeniach więc można sobie pooglądać czego oczekują na jakim stanowisku:
http://www.itjobswatch.co.uk/default.aspx?page=1&sortby=0&orderby=0&q=&id=0&lid=1853

70tys gbp rocznie = 420tys pln = 2k pln dniówki.

Ponieważ w Polsce jest wyzysk pracowników i jesteśmy dla Europy tanią siłą roboczą to zarabiamy połowe tego i wychodzi 1k.

i tyle, żadnej filozofii głębszej tu nie ma.

Ale ogólnie wbrew wyobrażeniom społeczeństwa programiści to biedacy, lekarze mają jeszcze lepiej: 100-200pln za 15minut pracy bez podatku.
Zakładając średnio 15 pacjentów dziennie wychodzi im na reke jakieś 500tys rocznie. w 100% legalnie i uczciwie.
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
Jun 17 2015 09:34am
Quote (JaszczombKrulNiebiosuw @ Jun 17 2015 03:18pm)
Ja sie naśmiewam z firu, bo tam trafiają głównie nieudacznicy co pisali matmę na maturze z nadzieja na cos lepszego, a tu chuj z tego.

E tam, dostałem się też na energetykę.

Quote (Pozdrawiam @ Jun 17 2015 03:09pm)
Ja się nie naśmiewam z firu. To całkiem dobry kierunek, ssczególnie, jak ktoś jest ogarnięty i wie, czego chce.
Ja sie naśmiewam z ciebie, debilu, bo co 2 dni widzę temat "jsp pomusz". Jakbyś był na mechatronice też bym to robił.

przez ostatniego miecha założyłem może z 5 tematów, więc nie mówisz prawdy.
Banned
Gold: 133.00
Warn: 20%
Jun 17 2015 09:38am
Smiec94 zalozyl 5 tematow, ale w ciagu ostatniego tygodnia. I jakis czas temu pisal, ze idzie w rl, ale jak widzimy wciaz dzielnie siedzi przy jsp i odpisuje.
Member
Jun 17 2015 10:09am
Quote (Ironfister @ Jun 17 2015 03:33pm)
Tu masz oferty pracy IT z Anglii, u nich stawki są podawane przy ogłoszeniach więc można sobie pooglądać czego oczekują na jakim stanowisku:
[URL=http://www.itjobswatch.co.uk/default.aspx?page=1&sortby=0&orderby=0&q=&id=0&lid=1853]http://www.itjobswatch.co.uk/default.aspx?page=1&sortby=0&orderby=0&q=&id=0&lid=1853[/URL]

70tys gbp rocznie = 420tys pln = 2k pln dniówki.

Ponieważ w Polsce jest wyzysk pracowników i jesteśmy dla Europy tanią siłą roboczą to zarabiamy połowe tego i wychodzi 1k.

i tyle, żadnej filozofii głębszej tu nie ma.

Ale ogólnie wbrew wyobrażeniom społeczeństwa programiści to biedacy, lekarze mają jeszcze lepiej: 100-200pln za 15minut pracy bez podatku.
Zakładając średnio 15 pacjentów dziennie wychodzi im na reke jakieś 500tys rocznie. w 100% legalnie i uczciwie.

Mi by 10k miesięcznie starczyło bez problemu, chciałbym mieć łeb do programowania, ale jestem chyba niestety za głupi na takie rzeczy i tu się nie ma co oszukiwać, poza tym nigdy tego nie próbowałem i nie podjąłbym się studiów informatycznych w ciemno, bo z tego co słyszę po znajomych sporo idzie na IT bo DUŻE PINIENDZE, kończą z papierkiem i chujem w japie, bo traktują naukę jak "za karę" i myślą tylko o prześlizgnięciu się na trójach z nadzieją na miliony, dlatego ja wolałem pójść w branżę która mnie bardziej interesuje i jako tako ogarniać nie męcząc się przy nauce, a w księgowości też nienajgorzej się zarabia.
Member
Gold: 3.00
Warn: 20%
Jun 17 2015 10:15am
Quote (dawid9400 @ Jun 17 2015 06:09pm)
Mi by 10k miesięcznie starczyło bez problemu, chciałbym mieć łeb do programowania, ale jestem chyba niestety za głupi na takie rzeczy i tu się nie ma co oszukiwać, poza tym nigdy tego nie próbowałem i nie podjąłbym się studiów informatycznych w ciemno, bo z tego co słyszę po znajomych sporo idzie na IT bo DUŻE PINIENDZE, kończą z papierkiem i chujem w japie, bo traktują naukę jak "za karę" i myślą tylko o prześlizgnięciu się na trójach z nadzieją na miliony, dlatego ja wolałem pójść w branżę która mnie bardziej interesuje i jako tako ogarniać nie męcząc się przy nauce, a w księgowości też nienajgorzej się zarabia.

"Mi by 10k miesiecznie starczylo bez problemu"

Skurwysyn ma ambicje albo 0 pojecia o wartosci pieniadza.
Member
Gold: 6.66
Jun 17 2015 10:24am
Quote (dawid9400 @ 17 Jun 2015 17:09)

Ale wiesz o tym, ze w IT praktycznie nikt na papier nie patrzy? Mam kolege programiste, do dzisiaj zaluje 5 lat na pw. Jakby sie po liceum ogarnal to by mial juz 8 lat doswiadczenia i pewnie ze 20 kola co miesiac na koncie. Jak ktos idzie na studia z mottem "skoncze ten kierunek bede milionerem" to juz od poczatku jest przegrany. Pieniadze rodza sie z pasji i ciezkiej pracy. Papier niczego nie zalatwi. Potem lemingi pierdola "w Polsce nie ma pracy, jade do Uk, tam docenia moj mgr" a sluzbowego maila zaczynaja od "witam". Nie wiem czemu ale mam wrazenie, ze studia w polsce to obowiazek (wiem czemu ale kompletnie tego nie rozumiem) a nie uzupelnienie pasji. Jak ktos jest pizda zyciowa i "a bo ja nie wiem co chcialbym robic" to niech idzie do maca/do fizycznej pracy to szybko sie dowie.
Member
Gold: 2,120.15
Jun 17 2015 10:31am
Quote (dawid9400 @ Jun 17 2015 05:09pm)

Chuj z tym, że połowa ludzi na tym forum jest już ustawiona, ma pracę i zarabia na siebie. Przyjdzie taki młodzian z wielkimi aspiracjami, a zerowym pojęciem o życiu, co mu rodzice za wszystko płacą i będzie jednych wyzywał od przegrywów, a innych pytał o receptę na sukces :lol: .
Member
Jun 17 2015 10:42am
Quote (RividWaclawek @ Jun 17 2015 04:15pm)
"Mi by 10k miesiecznie starczylo bez problemu"

Skurwysyn ma ambicje albo 0 pojecia o wartosci pieniadza.

pisałem w odniesieniu do jego posta, gdzie lekarze zarabiają pół bańki rocznie

Quote (groom @ Jun 17 2015 04:24pm)
Ale wiesz o tym, ze w IT praktycznie nikt na papier nie patrzy? Mam kolege programiste, do dzisiaj zaluje 5 lat na pw. Jakby sie po liceum ogarnal to by mial juz 8 lat doswiadczenia i pewnie ze 20 kola co miesiac na koncie. Jak ktos idzie na studia z mottem "skoncze ten kierunek bede milionerem" to juz od poczatku jest przegrany. Pieniadze rodza sie z pasji i ciezkiej pracy. Papier niczego nie zalatwi. Potem lemingi pierdola "w Polsce nie ma pracy, jade do Uk, tam docenia moj mgr" a sluzbowego maila zaczynaja od "witam". Nie wiem czemu ale mam wrazenie, ze studia w polsce to obowiazek (wiem czemu ale kompletnie tego nie rozumiem) a nie uzupelnienie pasji. Jak ktos jest pizda zyciowa i "a bo ja nie wiem co chcialbym robic" to niech idzie do maca/do fizycznej pracy to szybko sie dowie.

to jest błędne koło, ludzie idą na studia nie wiedząc co chcą robić, bo boją się tego, że skończą w maku, no i często studia za wiele im nie dają i kończą w tym maku.

ja imo mam farta, wybierając studia zastanawiałem się nad energetyką/firem, wybrałem fir i nie żałuję, bo kierunek mi się spodobał, szczególnie finanse, chodziłem na każdy wykład słuchałem, nawet nie robiłem notatek, był egzamin, który zdało ~15/120 osób i zdałem bez uczenia się, jedynie to co pamiętałem z wykładów/czytania w necie stron i artykułów o tej tematyce. Szkoda tylko, że na rynku pracy liczy się głównie rachunkowość.
Member
Gold: 0.00
Jun 17 2015 10:42am
zauważyłem słowo "mechatronika", czyżby nowy pomysł dawidka? nie chce mi się czytać 3 stron xd
Go Back To Polska Topic List
Prev15678910Next
Add Reply New Topic New Poll