Quote (csdig @ Aug 5 2010 06:24pm)
też ją chciałem brać ;>. Nawet ta sama aukcja, ale zmieniłem zdanie na Gekona.
Rozglądałem się dzisiaj za terrariami dla Agamy. Cena około 300pln. W sumie nie cena mnie zmusiła do rezygnacji z niej, tylko to, że moja półka ma 55x55x65 ;>. Na przyszły rok jeśli będzie dobrze jak już mówiłem chciałem sobie kupić węża zbożowego ;). Ale pomyślimy też o Agamie.
Jaszczurka bardzo fajna. Oswaja się bardzo szybko. Jest przyjazna ale ma swoje humorki xD... Potrafi się obrazić i nie jeść na przykład. Jeśli jest ciepło w wakacje można z nią wychodzić na dwór. Jest to jaszczurka idealna na początek. Osiąga do ok 55cm. Zdarzają się gatunki większe np 65cm. Wcina wszystko. Owsiki mysie, szarańczę, świerszcze.
Jedyne co musisz mieć to to czego ja póki co nie mam. Sporo miejsca w pokoju. Taka Agama lubi dużo miejsca. Terrarium idealne było by 120x60x50. Niektórzy kupują z początku 70x50x40, a później kupują to 120... ( powinno się tak niby robić ale to są większe koszta ). Jak już mówiłem Terrarium samo 300pln + wyposażenie ( same żarówki 100 pln = 400 pln ). Do tego jeśli chciałbyś jakieś roślinki to już sam musisz doliczać.
Jeśli chcesz coś więcej wiedzieć o Agamie, czy innych gatunkach wal ;>Quote (Grigo @ Aug 5 2010 06:28pm)
mic9292, do Katowic mam blisko, wiec jesli bym sie kiedys zdecydowal to problemu nie bedzie

No powiem ci, że ten hodowca od którego ja biorę jest naprawdę fajny. Dzwoniłem, wypytywałem go o różne sprawy. Jak się zachowuje, wygląda, co je, o ubytki. Gościu po prostu ma profesjonalne podejście do tego. Widać, że jest spokojny i umie się tym zajmować. Co do tego jeszcze jaszczurki tanio i to bardzo. W Zoologicznym za taki sam okaz ( jak nie gorszy ) dałbym 130-150pln.
Pytałem go o ubytki to odpowiedział mi, że jak się trafi taka to oddaje w dobre ręce za darmo ( innym terrarystą )
This post was edited by mic9292 on Aug 5 2010 12:34pm