d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Wojna Temat Oficjalny
Prev15678910Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Jun 25 2025 12:05pm
to jest 1:1 styl khhbbb taki sam marny troll
Member
Gold: 1,040.00
Jun 25 2025 12:16pm
załatwisz mi takie fajne coolowe gwiazdunie? drogi kolego B)

Nie mam jak :(
Member
Gold: 0.00
Jun 25 2025 12:18pm
Gościu chce chyba trochę potrollować :mellow:

Przepraszam, już nie będę :<
Member
Gold: 30.00
Warn: 10%
Jun 25 2025 12:21pm
Przepraszam, już nie będę :<

co myślisz o Polakach przyjmujących pod swój dach ukraińców podczas wojny i pandemii ? B)
Member
Gold: 12,059.17
Jun 25 2025 01:23pm
napisałeś bełkot o tym ze jesteś gowno wartym manageren i komuś tam cos prawa ręką robisz, ja zapytałem wprost czym się zajmujesz, wykazałeś ze niczym...

Programiści od lat byłi na wymarciu, najprostsza specjalizacja a dzisiaj ai ich zaorało lekko mówiąc, mogę ci poopowiadać o branży żebyś chociaż w rozmowie ze znajomymi sobie poradził w udawaniu

Napisałem co robię ale nic nie poradzę że nie umiesz czytać.
Napisze jeszcze raz prostszym językiem co robię przykładowego dnia.
Przykładowo mid pisze w jirze, że nie ogarnia skąd ma błąd i jest zablokowany z taskiem, to ja wchodzę w loga albo w plik yamla, czytam błąd, albo czytam o co chodzi w pliku i mu tłumacze z komputerowego na prostszy język.
Albo właśnie jak widzę tickety w jirze jak są rozwiązywane poprawieniem danych to pytam "co się stało że dane się popsuły i ile klientów może mieć taki sam problem?"
Albo jak ktoś mówi że chce wdrożyć nowy moduł to musi ode mnie dostać olejke a ja się go pytam czy zrobił testy wydajnościowe i upierdalam mu projekt jak nie zrobił xd
No i musi mnie przekonać że zrobił nie tylko projekt, ale też monitoring, że odpowiedni ludzie zareagują jak się apka zacznie psuć, zanim się wykopyrtnie całkiem.
Optymalizuje sqle bo dla wielu developerów to wiedza nieznana.
Pilnuje standardów security.
Jestem częścią Architecture Board żeby projekty co robią kontraktorzy trzymało odpowiednie standardy.
Czytam też czasami codzienne raporty pracy ludzi i mówię potem managerowi który ściemnia i się opierdala a który pracuje na 120% etatu xd
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Jun 25 2025 01:34pm
Napisałem co robię ale nic nie poradzę że nie umiesz czytać.
Napisze jeszcze raz prostszym językiem co robię przykładowego dnia.
Przykładowo mid pisze w jirze, że nie ogarnia skąd ma błąd i jest zablokowany z taskiem, to ja wchodzę w loga albo w plik yamla, czytam błąd, albo czytam o co chodzi w pliku i mu tłumacze z komputerowego na prostszy język.
Albo właśnie jak widzę tickety w jirze jak są rozwiązywane poprawieniem danych to pytam "co się stało że dane się popsuły i ile klientów może mieć taki sam problem?"
Albo jak ktoś mówi że chce wdrożyć nowy moduł to musi ode mnie dostać olejke a ja się go pytam czy zrobił testy wydajnościowe i upierdalam mu projekt jak nie zrobił xd
No i musi mnie przekonać że zrobił nie tylko projekt, ale też monitoring, że odpowiedni ludzie zareagują jak się apka zacznie psuć, zanim się wykopyrtnie całkiem.
Optymalizuje sqle bo dla wielu developerów to wiedza nieznana.
Pilnuje standardów security.
Jestem częścią Architecture Board żeby projekty co robią kontraktorzy trzymało odpowiednie standardy.
Czytam też czasami codzienne raporty pracy ludzi i mówię potem managerowi który ściemnia i się opierdala a który pracuje na 120% etatu xd

ja zapytałem czym się w IT zajmujesz a ty napisałeś ze jesteś jakimś guzik wartym managerem, czyli nie zajmujesz się w IT niczym.

czekaj, teraz na 100% na serio napisze, ty wchodzisz w pliki yamla i tłumaczysz komuś co one robią? ale to tak na serio? jest mi na prawdę ciężko nawet opisać poziom głupoty tego stwierdzenia

family = {
"first_name": "Adam",
"last_name": "Bertram",
"hair_color": "Brown",
"married": True,
"spouse": {
"name": "Miranda",
"occupation": "Mom",
"interests": [
"Instagram",
"Facebook",
"keeping the Bertram family in check"
]

I ty komuś yaml tłumaczysz i ty masz cos wspólnego z informatyka? na moje ponad 10 pytań czym ty się zajmujesz w IT jak na razie użyłeś jednego technicznego określenia jakim jest yaml, jest to poziom nie wiem studenta w 1 miesiącu nauki? chyba nawet nie... ja się z ciebie śmiałem ze ty nic o it nie wiesz (bo tak twoje wypowiedzi brzmiały) a teraz jak weszliśmy w szczegóły tego czym ty się zajmujesz to się okazało ze pracujesz z jira i tłumaczysz komuś yamle, nie masz nic wspólnego z IT i chyba dobitnie to juz teraz pokazałeś, zajmujesz się jakimś gowno HRem dla działu IT w ktorym ktoś cos umie, czyli moje stwierdzenie ze kolo informatyka to ty co najwyżej stałeś...

Na prawdę nie masz na tyle wstydu ze jak juz rozmawiasz z informatykiem to żeby nie wchodzić w szczegóły bo wychodzisz na ... ?

This post was edited by RedGentooHat on Jun 25 2025 01:35pm
Member
Jun 25 2025 02:13pm
Fajny temat o wojnie.
Member
Gold: 410.00
Jun 25 2025 02:19pm
ja zapytałem czym się w IT zajmujesz a ty napisałeś ze jesteś jakimś guzik wartym managerem, czyli nie zajmujesz się w IT niczym.

czekaj, teraz na 100% na serio napisze, ty wchodzisz w pliki yamla i tłumaczysz komuś co one robią? ale to tak na serio? jest mi na prawdę ciężko nawet opisać poziom głupoty tego stwierdzenia

family = {
"first_name": "Adam",
"last_name": "Bertram",
"hair_color": "Brown",
"married": True,
"spouse": {
"name": "Miranda",
"occupation": "Mom",
"interests": [
"Instagram",
"Facebook",
"keeping the Bertram family in check"
]

I ty komuś yaml tłumaczysz i ty masz cos wspólnego z informatyka? na moje ponad 10 pytań czym ty się zajmujesz w IT jak na razie użyłeś jednego technicznego określenia jakim jest yaml, jest to poziom nie wiem studenta w 1 miesiącu nauki? chyba nawet nie... ja się z ciebie śmiałem ze ty nic o it nie wiesz (bo tak twoje wypowiedzi brzmiały) a teraz jak weszliśmy w szczegóły tego czym ty się zajmujesz to się okazało ze pracujesz z jira i tłumaczysz komuś yamle, nie masz nic wspólnego z IT i chyba dobitnie to juz teraz pokazałeś, zajmujesz się jakimś gowno HRem dla działu IT w ktorym ktoś cos umie, czyli moje stwierdzenie ze kolo informatyka to ty co najwyżej stałeś...

Na prawdę nie masz na tyle wstydu ze jak juz rozmawiasz z informatykiem to żeby nie wchodzić w szczegóły bo wychodzisz na ... ?

No bez żartu, ale akurt formaty wymiany danych w polskich firmach IT to jest jakiś dramat B) Studentów jestem jeszcze w stanie zrozumieć, ale jak typ ma kilkanaście lat doświadczenia i nie potrafi sobie skonwertować prostego yamla na json czy odwrotnie to jest smuteg.

Fajny temat o wojnie.

Trudno się z tym nie zgodzić B)
Member
Gold: 0.00
Jun 25 2025 03:20pm
Fajny temat o wojnie.

Dzieki.
Member
Jun 25 2025 03:28pm
Dzięki temu, że jest wojna, to poznałem spoko Ukraińca, który teraz mi załatwia tytoń. Lubi również postawić setkę, ale od 6 dni nie piję i nie chcę, by się to zbyt szybko zmieniło. W ogóle zauważyłem, że to nie jest problem odstawić alkohol, wystarczy sobie dobrze w głowie poukładać, no i mieć jakieś zajęcie, które głowę zajmuje. To tyle na temat wojny :lol:
Go Back To Polska Topic List
Prev15678910Next
Add Reply New Topic New Poll