Quote (markov @ Jul 2 2015 07:27pm)
Mnie zawsze wyjebia na jakis zasilacz czy inne gowno. Teraz monitor - przedwczoraj podwyzszyli cene, ktora utrzymywala sie przez ostatnie 2 miesiace o 300 zl, a dzisiaj mimo stanu 5+ gdy przyszlo do weryfikacji zamowienia nagle ich zabraklo.
Kumam, ze zabraknac moze im i5-4460 ktorych pewnie sprzedaja dziesiatki, ale nie monitora za 6k z minuty na minute. Biczuja, zeby byc wyzej na ceneo, a pozniej towaru brak. To samo z dziesieciokrotnie zmieniajacymi sie cenami i iloscia 980ti.
morele to hujnia jest,
i sprzedali monitor refabrykant jako nowy.
ale koniec koncow po roku wymieniulem sobie ten monitor na nowke prosto od HP. zreszta jebali sie w tym HP z tyim monitorami.
byla gwarancja door to door i kurwy przyjezdzali z monitorami z bad pixelami.
podlaczalem te monitory, i kurwa juz widze te bad pixele i mowei do nich, wykurwiajacie i jutro ma byc monitorek bez bad pixeli.
i tak sie jebali ze 2 tygodnie.
az w kocu znaleli monitorek bez bad pixeli i ilosc godzin pracy tego monitora to bylo jakies kilka godzin, cz nawert tylko jakies kilkadziesiat minut, w kadym razie nie bylowiecej niz 2-4h, czyli nowka. i do dzisiaj mam ten monitor. w sumie fajny, ale drugi raz bym nie kupil. chociaz kupilem za 4-5k a noralnie kosztowal 8k, no i na koniec po roku tak jak napisalem wymienilem sobie na nowy lepszy bez bad pixeli.
ale teraz to bym nie kupil, tylko Eizo albo Nec, i chyba tylko 4k albo 8k juz, wiec nastepny monitor to kupie za jakies 4 lata
a tak to kupuje w agito,
dlatego ze jak cos siespierdoli to nie place za kuriera tylko oni placa, wiec reklamacje/gwarancje u nich sa spoko.
a ten myk z ceneo to chba wszyscy robia, od komputronika, po ta hujnie morele.
plus fluktuacja ceny bo kurwa dolar drozeje.
nie wiem, ale np w adidas.pl jakcos kupujesz to ci przysylajapaczke razem z naklejka zwrotna, i jak cos ci niepasuje to sobie odsylasz na ich koszt a kase za produt ci zwracaja. i oni to wysylaja z holandi albo od niemca.
dlatego trzeba by jakis holenderski czy niemiecki sklep komputerowy taki znalezc to tak sprawe zalatwia i nie pierdolic sie z tymi polskimi kurwami.
np rower radon race u niemca kostuje 800zl taniej niz w polskim sklepie.
polskie kurwy na wszystkim umieja zarobic, tylko juz zrobic cos porzadnie i "made in poland'
to pnad sily,
tak jak powiedzialten pisarz sienkiewicz, huj dupai kamieni kupa to polska