Quote (yo11 @ 2 Oct 2015 16:09)
To Polska ma w ogóle jakiś potencjał militarny ? :D W tym momencie, gdyby ktokolwiek na nas napadł to zwykłym szarakom daliby jakieś widły i to oni stanowiliby pierwszą linię obrony. Polska jest bliska zeru, jeśli chodzi chodzi o wojsko.
Polska gospodarka to głównie jakieś zagraniczne spółki z o.o. , które najpierw zniszczyły to co było po 89 ( czyt. zostało sprzedane za bezcen ). Nasza własna, polska produkcja opiera się na firmach rodzinnych, które powstały 30-40 lat temu i tylko dzięki temu, że jest to prywatne to nie zostało sprzedane.
Jakim trzeba być głąbem, żeby pisać że jak Rosja "połknie" Polskę to jej gospodarka poszybuje na niebotyczne poziomy :D Zapamiętajcie raz na zawsze, że Rosja nigdy nie zaatakuje Polski, bo zwyczajnie nie ma tutaj żadnego interesu. Usrael, NATO i inne bandyckie organizacje tylko czekają na taki ruch, bo to właśnie chcieli osiągnąć robiąc burdel na Ukrainie ( tak, to właśnie zachód, a zwłaszcza USA pompowało kasę w jewromajdaniarzy ).
Rosyjska gospodarka powoli się odbudowuje po jej rozszabrowaniu przez żydowskich oligarchów ( Chodorkowski, Bieriezowski ) i to wszystko właśnie zawdzięczają Putinowi, który dzięki doświadczeniu w KGB rozegrał to po mistrzowsku. Dlaczego kurwa Polska nie może mieć takiego męża stanu, tylko samych sprzedajnych i tępych skurwysynów ...
w polskim wojsku problem jest taki że nie idzie się tam z powołania, tylko:
-> dla emerytury w wieku 40 lat albo
-> łatwej pracy bez wysiłku albo
-> nie ma się forsy na zwykłe studia i idzie na dotowane przez państwo wojskowe studia
Nie mam wątpliwości że w przypadku zagrożenia te 3 grupy żołnierzy które wymieniłem powyżej dadzą nogę.
Ale to tylko tak na marginesie.
Bezpieczeństwo kraju to nie tylko wojsko, wojsko to jest raptem powiedziałbym 20% bezpieczeństwa.
Znam ruskich, to w większości prymitywne moczymordy, lubiące rządy kremlowskiej twardej ręki.
nie dorastają Polakom do pięt.
Cała Rosja to jedna wielka stacja benzynowa + przemysł zbrojeniowy, tam nie ma nic więcej.
Porównaj to sobie z Polską która nie mając surowców swoją gospodarkę buduje na wysokiej jakości usługach i produktach.
Dzień do nocy.
A głąbem to sam jesteś Ty a nie ja