d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1554555556557558966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.49
Warn: 40%
May 9 2013 06:18am
Quote (zYwi3c @ 5 May 2013 19:01)
utwierdz mnie w przekonaniu, ze Nexus 4 lepszy, bo widze, ze tylko ja i Ty tak uwazamy tutaj ;d

nexus - swietna obudowa, natychmiastowe aktualizacje bezposrednio od google'a, bardzo szybki i plynny
sgs3- slot na karty pamieci

sgs3 to bardzo dobry telefon ale moim zdaniem urzadzenie za 1500zl nie powinno byc wykonane z plastiku. szczegolnie jesli spojrzymy na oba urzadzenia i samo porownanie szkla i gumowanej ramki z plastikiem jest dosc smieszne. w samsungu cala obudowa sie ugina i choc nie trzeszczy bo plastik jest zbyt miekki na to, watpie zeby byl bardziej wytrzymaly jak szklo. wyswietlacze jak dla mnie remis, sgs3 ma amoleda ze swietnymi barwami, ale z matryca pentile. wyswietlajac tekst widac pixele, w nexusie znowu mam lcd ale obraz jest wyrazniejszy. bateria w nexusie trzyma mi srednio 27 godzin (wedlug aplikacji Battery Widget Reborn), w samsungu podejrzewam ze jest podobnie. jesli chodzi o plynnosc interfejsu, wygrywa zdecydowanie nexus. jedyne czego mi tam brakowalo to oprogramowania do kontroli diody powiadomien, ale prosta i darmowa aplikacja z marketu pozwala na ustawienie diody wedlug wlasnego upodobania. touchwiz niby ladny i wygodny ale portafi przyciac telefon. samo przewijanie kart menu klatkuje i niby nie przeszkadza to w niczym, ale roznica jest zauwazalna. nexus dziala bardzo szybko i ma w kurwe ramu w zapasie. za niecaly tydzien dadza aktualizacje do 4.3, sgs3 pewnie poczeka pol roku na update.
jedyny plus jak dla mnie na korzysc sgs3, a zarazem najwiekszy minus nexusa to slot kart pamieci. 16gb wystarcza na zainstalowanie aplikacji czy gier, ale przydaloby sie troszke wiecej. mi to juz nie przeszkadza. mam cala muze ktorej slucham na smartfonie, poinstalowane troche mniejszych aplikacji i kilka wiekszych gier a zostalo mi jeszcze 4gb na zdjecia, filmy etc
polecam w chuj nexusa, na poczatku tez sie zastanawialem nad galaktyka ale teraz ni chuja bym jej nie wymienil
Member
Gold: 893.10
May 9 2013 06:42am
Quote (Romek_PL @ 9 May 2013 14:18)
nexus - swietna obudowa, natychmiastowe aktualizacje bezposrednio od google'a, bardzo szybki i plynny
sgs3- slot na karty pamieci

sgs3 to bardzo dobry telefon ale moim zdaniem urzadzenie za 1500zl nie powinno byc wykonane z plastiku. szczegolnie jesli spojrzymy na oba urzadzenia i samo porownanie szkla i gumowanej ramki z plastikiem jest dosc smieszne. w samsungu cala obudowa sie ugina i choc nie trzeszczy bo plastik jest zbyt miekki na to, watpie zeby byl bardziej wytrzymaly jak szklo. wyswietlacze jak dla mnie remis, sgs3 ma amoleda ze swietnymi barwami, ale z matryca pentile. wyswietlajac tekst widac pixele, w nexusie znowu mam lcd ale obraz jest wyrazniejszy. bateria w nexusie trzyma mi srednio 27 godzin (wedlug aplikacji Battery Widget Reborn), w samsungu podejrzewam ze jest podobnie. jesli chodzi o plynnosc interfejsu, wygrywa zdecydowanie nexus. jedyne czego mi tam brakowalo to oprogramowania do kontroli diody powiadomien, ale prosta i darmowa aplikacja z marketu pozwala na ustawienie diody wedlug wlasnego upodobania. touchwiz niby ladny i wygodny ale portafi przyciac telefon. samo przewijanie kart menu klatkuje i niby nie przeszkadza to w niczym, ale roznica jest zauwazalna. nexus dziala bardzo szybko i ma w kurwe ramu w zapasie. za niecaly tydzien dadza aktualizacje do 4.3, sgs3 pewnie poczeka pol roku na update.
jedyny plus jak dla mnie na korzysc sgs3, a zarazem najwiekszy minus nexusa to slot kart pamieci. 16gb wystarcza na zainstalowanie aplikacji czy gier, ale przydaloby sie troszke wiecej. mi to juz nie przeszkadza. mam cala muze ktorej slucham na smartfonie, poinstalowane troche mniejszych aplikacji i kilka wiekszych gier a zostalo mi jeszcze 4gb na zdjecia, filmy etc
polecam w chuj nexusa, na poczatku tez sie zastanawialem nad galaktyka ale teraz ni chuja bym jej nie wymienil

Nie macałem sgs 3 ale domyslam się , że jest bardziej wytrzymały od SGS 1, moja jedynka ma prawie 2 lata, nie licząc jednej rysy od guzika w spodniach + lekko obdartej ramki po upadkach nie ma żadnych większych usterek. A spadał mi wiele razy na beton.
pamiętam jak go kupowałem też były teksty, że to plastik, niewytrzymały, tylna klapka sie rysuje etc. A do tej pory na tylnej klapce mam nienaruszone logo orange i nie widać praktycznie żadnych rys.

Zmierzam do tego, że czy to będzie plastik, aluminimum to przecież nie jest rzecz na 10 lat tylko max 1-3 lata. A w sgs 4 jest plastik też i pomimo tego sprawia bardzo solidne wrażenie. Fajnie zrobili zatrzaski tylnej klapki nie 4 tak jak w sgs 1 ale na całej długości ramki po kilka :)

Dla przykładu nokia z czarną metalową obudową mojego ojca jest cała obdrapana, a nosi ją w futerale. Wiek podobny ale nie pamiętam nazwy modelu.

This post was edited by Alyx on May 9 2013 06:45am
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
May 9 2013 07:41am
Quote (zYwi3c @ 5 May 2013 19:01)
utwierdz mnie w przekonaniu, ze Nexus 4 lepszy, bo widze, ze tylko ja i Ty tak uwazamy tutaj ;d

posiadam n4 od prawie miecha (albo i miecha sam juz niewiem), wczesniej mialem Desire HD i SGS3 (kilka miechow mialem do wyjscia N4). Nexus bije je na glowe jesli chodzi o wykonanie obudowy. Sam design tez jest fajny, gdyz podoba mi sie ze telefon jest caly płaski i nigdzie nie wystatje jak w przypadku DESIRE HD kamerka z obiektywem jakby walil foty w 10k rozdialki. plusem dla mnie co poczatkowo bylo minusem (widac na tym palce, ale wystarczy przetrzec) jest fakt wykonania calosci ze szkla + ranty plastikowe. brat mial sgs1 i 2 to wykonanie trojki przy nich sie juz wiele poprawilo i nie mozna sie przyczepic, ale wole wykonanie nexusa dalej, jednobrylowe nic nie skrzypi, jednosc. w przypadku sgs3 to moj specjalnie tez nie skrzypil ale z kolei wykonania u ziomka mojego juz mialo wiele do zyczenia, wiadomo zalezy od jednostki. tyle ze w przypadku N4 nie mozna sie do tego przyjebac bo tam nie ma tego plastiku. to samo mnie przyciagalo do Desire hd, ktory latal na betonie rowno i nic mu sie nie dzialo, w wykonaniu wole jego jak sgs3 dzieki aluminiowej obudowie.

sam soft od google zawsze na updejcie to nie trzeba tumaczyc a dla mnie to priorytet, nie ma mega stabilnych romow. w sgs3 oczywiscie męczy nakladka ;] ktos napisal ze sa romy i rooty. nie po to wydaje duze siano na telefon zebym musial jeszcze sie jebac z usuwaniem nakladki. w Nexusie nie potrzebuja roota bo telefon jest 'przyjazny' dla uzytkownika, a nie odstrasza.

jesli chodzi o flaki w srodku, w desire wykanczalo mnie malo ramu, wolny telefon - syf, w przesaidce na 1gb ramu SGS3 bylo rewelacyjnie, ale dopoki nie dostalem do reki 2gb ramu nexusa. nie miewam zadnych przycinek etc

co do slotu SD. kiedys byles przeciwnikiem telefonow bez niego, odkad mam taki telefon stwierdzam ze i tak w DESIRE nei wyciagalem SD :D wiec zbedne.

N4 bije sgs3 bez problemu, z sgs4 nie mialem doczynienia, fakt ze jest to telefon z 2013 sprawia ze musi byc lepszy. nikt tu i tak nikogo nie przekona. musisz sie zywiec przekonac sam. ja mialem oba i wiem ktory jest dla mnie lepszy. nie pisze ci wez N4 bo samsung to szajs bo go nie mialem. to taka gadka jakby porownyac androida i iOSa ;) co mialo meijsce tu wiele razy

Member
Gold: 567.50
May 12 2013 07:13am
sgs2 czy sgs 2 plus ?

róznica w cenie jest, pytanie czy warto dopłacić
e: z tego co widze tylko róznica w pamieci wewnetrznej i kilka mniej ważnych funkcji

This post was edited by trz on May 12 2013 07:21am
Member
Gold: 0.99
May 12 2013 07:21am
Quote (trz @ 12 May 2013 14:13)
sgs2 czy sgs 2 plus ?

PM KWON OH HYUN
Member
Gold: 0.49
Warn: 40%
May 12 2013 07:33am
Quote (trz @ 12 May 2013 14:13)
sgs2 czy sgs 2 plus ?

e: z tego co widze tylko róznica w pamieci wewnetrznej i kilka mniej ważnych funkcji

jak chcesz modowac to tylko s2
Member
Gold: 1,739.70
May 12 2013 07:42am
czo powiecie na wt19i (ten se "muzyczny") niedlugo mi sie konczy umowa a chce cos za co nie bede bulil atm na fonie tylko slucham muzy ale jak bede mial juz tego smartfona to czasami jakies pdfy dżej is pi
w miare dobry jak za telefon za <500 zlociszy?
Member
Gold: 0.00
Warn: 100%
May 12 2013 07:45am
Quote (AsaroV @ 12 May 2013 15:42)
czo powiecie na wt19i (ten se "muzyczny") niedlugo mi sie konczy umowa a chce cos za co nie bede bulil atm na fonie tylko slucham muzy ale jak bede mial juz tego smartfona to czasami jakies pdfy dżej is pi
w miare dobry jak za telefon za <500 zlociszy?

przeciez ekran w tym gownie ma chyba 3 cale
Member
Gold: 1,739.70
May 12 2013 07:53am
Quote (martyna_fajny_mish @ May 12 2013 03:45pm)
przeciez ekran w tym gownie ma chyba 3 cale

to tobrze czy zle
bo atm mam jakas nokie ktora ma ze 2.5 cm

This post was edited by AsaroV on May 12 2013 08:12am
Member
Gold: 567.50
May 12 2013 08:34am
Quote (Romek_PL @ May 12 2013 02:33pm)
jak chcesz modowac to tylko s2

nie znam sie na tym kompletnie, ale nie wykluczam takiej opcji
Go Back To Polska Topic List
Prev1554555556557558966Next