Quote (zYwi3c @ 5 May 2013 19:01)
utwierdz mnie w przekonaniu, ze Nexus 4 lepszy, bo widze, ze tylko ja i Ty tak uwazamy tutaj ;d
posiadam n4 od prawie miecha (albo i miecha sam juz niewiem), wczesniej mialem Desire HD i SGS3 (kilka miechow mialem do wyjscia N4). Nexus bije je na glowe jesli chodzi o wykonanie obudowy. Sam design tez jest fajny, gdyz podoba mi sie ze telefon jest caly płaski i nigdzie nie wystatje jak w przypadku DESIRE HD kamerka z obiektywem jakby walil foty w 10k rozdialki. plusem dla mnie co poczatkowo bylo minusem (widac na tym palce, ale wystarczy przetrzec) jest fakt wykonania calosci ze szkla + ranty plastikowe. brat mial sgs1 i 2 to wykonanie trojki przy nich sie juz wiele poprawilo i nie mozna sie przyczepic, ale wole wykonanie nexusa dalej, jednobrylowe nic nie skrzypi, jednosc. w przypadku sgs3 to moj specjalnie tez nie skrzypil ale z kolei wykonania u ziomka mojego juz mialo wiele do zyczenia, wiadomo zalezy od jednostki. tyle ze w przypadku N4 nie mozna sie do tego przyjebac bo tam nie ma tego plastiku. to samo mnie przyciagalo do Desire hd, ktory latal na betonie rowno i nic mu sie nie dzialo, w wykonaniu wole jego jak sgs3 dzieki aluminiowej obudowie.
sam soft od google zawsze na updejcie to nie trzeba tumaczyc a dla mnie to priorytet, nie ma mega stabilnych romow. w sgs3 oczywiscie męczy nakladka ;] ktos napisal ze sa romy i rooty. nie po to wydaje duze siano na telefon zebym musial jeszcze sie jebac z usuwaniem nakladki. w Nexusie nie potrzebuja roota bo telefon jest 'przyjazny' dla uzytkownika, a nie odstrasza.
jesli chodzi o flaki w srodku, w desire wykanczalo mnie malo ramu, wolny telefon - syf, w przesaidce na 1gb ramu SGS3 bylo rewelacyjnie, ale dopoki nie dostalem do reki 2gb ramu nexusa. nie miewam zadnych przycinek etc
co do slotu SD. kiedys byles przeciwnikiem telefonow bez niego, odkad mam taki telefon stwierdzam ze i tak w DESIRE nei wyciagalem SD

wiec zbedne.
N4 bije sgs3 bez problemu, z sgs4 nie mialem doczynienia, fakt ze jest to telefon z 2013 sprawia ze musi byc lepszy. nikt tu i tak nikogo nie przekona. musisz sie zywiec przekonac sam. ja mialem oba i wiem ktory jest dla mnie lepszy. nie pisze ci wez N4 bo samsung to szajs bo go nie mialem. to taka gadka jakby porownyac androida i iOSa

co mialo meijsce tu wiele razy