Quote (Latwiak @ 10 Aug 2011 13:45)
Jest ktos w stanie mi wycenic moj sprzet? Musze sie go pozbyc bo kupuje nowa maszyne, a stowka - dwie sie przydadza jak to sprzedam
Obudowa : Jakis ogromy w pizde chieftec, nie wiem jak sprawdzic model
Proc : Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs) - 50-60 zł
MOBO: Gigabyte Technology Co., Ltd.P31-DS3L - Spalone audio na tym syfie jest - 100 zł
Ramy : Goodramy 2x 1gb 800 albo 667 - 70-80 zł
Grafika : Ati HD Radeon 3850 256ram - nie wiem, sprawdz na allegro
Naped : Jakis samsung DVD nagrywarka - 30 zł
Zasilacz : Chieftec jakis 450 wat - 60-80 zł
kompa chce sprzedac bez dysku twardego bo nie mam po prostu czasu go czyscic i przerzucac 160gb informacji
Dopisałem Ci orientacyjne ceny. ten sprzęt nie jest taki zły, zgaduje że to zakupy mniej więcej z połowy 2008 roku
Podałem po ile mniej więcej chodzą takie podzespoły na Allegro czy pclab. Za zestaw zawsze jest te +/- 20% różnicy w cenie.
To nie jest high-end, ale wszystko jako-tako dobrze dobrane, na równym poziomie, pewnie kupowane na podstgawie tematów z purepc. Mam stary, w sumie identyczny sprzęt tylko z 4850 512mb.
Lepiej wyczyść ten dysk i dodaj go do tego komputera, komplet zawsze lepiej wygląda.
Quote (Latwiak @ 10 Aug 2011 15:36)
wat? ja myslalem ze 2, max 3 stowki dostane
W jakim sklepie internetowym najlepiej kupowac sprzet, mam zamiar kupic w techplanet.pl cos takiego
CPU: Intel Core i5 2500K-755zł,
RAM: Corsair DDR3 4GB 1600MHz Vengeance CL9-125zł,
MOBO: Asrock P67 PRO3 (B3) -356zł,
GPU: Gainward GeForce GTX570 1280MB DDR5/320bit -1119zł,
HDD:Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST3500413AS) -148zł,
PSU: OCZ StealthXStream 2 SLI 600W -243zł,
Napęd: Samsung nagrywarka DVD SH-222AB -75zł,
CASE: Aerocool PGS VS-9-174zł,
i nie wiem czy nie obawiac sie ze kurier bedzie sie opierdalal i nie rozpierdoli mi tego po drodze
Zamów lepiej w pudełkach, niech Ci go nie składają na miejscu, wtedy powinno dojść w jednym kawałku. Ja zawsze tak zamawiałem ze sklepów i nigdy nie było problemów.
Zasiłkę chyba da się kupić taniej albo w ogóle zmienić ją np. na XFX czy jakiegoś Corsaira TX. Zobacz co piszą na pclab.
Co do obudowy to postawiłbym jednak na Brutusa 410. Kosztuje jakieś 140 zł, a ma prawdopodobnie dużo lepszą blache, solidne malowanie i dość prowizoryczne prowadzenie kabli, które mimo wszystko sprawdza się dość
dobrze. Miałem wcześniej Brutusa 410, a w nim sprzęt, który pokazywałem stronę wcześniej (na foto jest już przełożony do Gladiusa), więc po trzymaniu w Brutusie w miare rozbudowanego zestawu z 4 dyskami, 2 kartami graficznymi i dość dobrym chłodzeniem mogę pochwalić tę budę. Zamiast wydawać te 175 zł na VS-9 lepiej kupić tańszego Brutusa za 140 albo dołożyć troche i za ok. 200 kupić np. Gladiusa 800 lub coś innego.
Testy HDD poczytaj, ja wybrałem 1 TB Samsunga F3 jako główny dysk.
BTW. warto w ogóle kupować teraz DVD? ja nie mam i żyje

system instaluje z pendrive'a, a jak raz na rok potrzebuje czegoś z jakiejś płyty DVD to wkładam ją do laptopa i kopiuje na pendrive'a.