Quote (prastary_ka @ 20 Sep 2013 19:56)
Kiedy ten reset i na czym polega?
jestem ca i mialem 90 hp
wchodze a koles w modos z sgm zajebal mi 188 dmg przy vengorze
e /deprymujace jak uj! czy to standard?
1. Czy na polkach/szafkach w domkach mozna cos znalesc podobnie jak w f2, bo jak narazie nic w nich nie ma!
2. Jesli wywale eq na ziemi lub przykitram gdzie w chacie to bedzie tam leżało bez końca czy zniknie jak w d2?
1. reset = wipe postaci
2. 90hp to raczej do farmienia mruwek, nie wizyt w modoc czy innych niestrzezonych miastach
3. tak, to standard, w postapokaliptycznym swiecie nie ufasz nikomu, a najmniej sobie /e chyba ze ktos Ci sie swieci na rozowo, a Ty swiecisz sie jemu, wtedy to rodzina jsp, a kazdy wie, jak sie zyje z rodzina..
4. 1. z tego co czytalem, na razie nie ma dodanych spawnow na polkach / w szafkach w miastach (chyba ze ktos cos zostawi), wyjatkiem jest np. necropolis - miasto instancja
5. 2. jesli jest to Twoj namiot, to eq z gleby nie znika, podejrzewam ze w miastach moze zniknac po restarcie
Podsumowujac, zaczales gre troche od dupy strony. Jesli to pierwsza postac, zrob sobie cos i pobiegaj karawany hub -> ncr / vc, pozbieraj loot, sprzedawaj i wyfarm z 5k kapsli. Odwiedzanie miast niestrzezonych zostaw sobie dla postaci pvp / gry w grupie / momentow, w ktorych kupujesz profesje. Pamietaj, ze ten serwer ma jakies 2/3 miesiace, a wbicie 50lvlu dla osoby, ktorej to nie jest pierwsza postac, zajmuje jakis dzien, gora dwa..
Na poczatku jest trudno, sam do 10 lvla nie wychodzilem z hub / junktown / boneyard, zajebalem ze trzy ragequity, jak ktos wpadal w encountera i sciagal mnie po kradnac cenne zdobycze, zbieralem zlom, craftowalem syf i zbieralem kapsle. Potem zaczalem biegac karawany do vc i w ten sposob dorobilem sie drugiej postaci (build w moim profilu).
Pytanie do bardziej zaznajomionych - bylem w nec, ale za uj nie moge tam wejsc. Czy ta cala instancja polega tylko na farmieniu ghouli na zewnatrz, czy jest jakis inny sposob?
Czy sa jeszcze jakies inne miejsca, w ktorych mozna pograc solo pve? (45lvl, bg, psycho, 362hp, 300fa)
Gdzie zdobywac inne niz standardowe eq? (bozar, power armor, robes)