Quote (heszu @ 13 Jun 2010 16:49)
wiesz muzyka pop nie ogranicza się do Jacksona nawiasem mówiąc

do popu zaliczyć można polskie gwiazdy typu Lady Pank, czy Perfect, które de facto też grają teoretycznie rock, na podobnej zasadzie Kult i Kazika można zaszufladkować jako wykonawców popowych.
Kult i dobry album to prawie jak oksymoron (przynajmniej dla mnie).Tylko Chylińska nie robi takich afer
o ściąganie płyt co tylko pokazuje pazerność i sprzedanie się Kazika, który uważa się za mega gwiazdora.
no coz, kazdy moze miec swoje zdanie i gust, ktore staram sie szanowac.ponownie widac Twoja niewiedze odnosnie pogladow Staszewskiego nt piractwa i naruszania praw autorskich. Już w latach 90 staral sie cos robic, na rzecz zmienienia prawa, w tamtym czasie pirackie wytwornie dzialaly na rowni z legalnymi, 2x zdaje sie zostal wychujany przez wytwornie (na pewno to byl Zik zak czy jakos podobnie). Na plycie ostateczny krach systemu korporacji nawet zamiescil z tylu plyty napis, ktory odnosnil sie do owczesnej sytuacji i problemach z piractwem - 'Kto kupuje plyty od zlodzieja jest kutasem i niech spierdala' z '98.Odnosnie sciagania plyt, to po raz pierwszy zrobil taka zadyme, a to z racji na fakt, iz plyta ta zostala skradziona i udostepniona na zdaje sie na miesiac przed premiera i to na forum, co go szczegolnie zabolalo, bo dlugo nad nia pracowal i wczesniej mial problem alkoholowy (+ konflikt z Banasikiem). To co tu opisalem jest nieco chaotyczne i malo szczegolowe niestety.
Lady Pank czy Perfect imo jest to rock w 100%, tyle ze ja osobiscie nie przepadam. + Powiedz mi na jakiej zasadzie wrzucasz Kult i Kazika do popu? Spalaj sie, Spalam sie, Oddalenie - plyty stricte rapowe, samplowane, Melodie Kurta Weilla, Piosenki Toma Waitsa tez uznasz te plyty za pop? : DDD A Kultu imo nie da sie konkretnie zaszufladkowac, bo graja tak roznorodna muzyke, ze jest to nie mozliwe.
w Polsce ze sprzedazy plyt zyskow i kokosow nie ma, licza sie tylko koncerty btw, takze jesli chodzi o kase nie widze zwiazku.
co by offtopa nie bylo
http://www.youtube.com/watch?v=rU483lRH3OYThis post was edited by Kult91 on Jun 13 2010 10:12am