d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Manga/anime - Official Topic. > Welcome.
Prev15152535455717Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 35.00
Aug 30 2010 04:15pm
Quote (marvolo @ Aug 31 2010 12:05am)
o co chodzi panowie bo lekko podpity jestem i nie chce mi sie tych scian tekstu czytac

kubus co ty pierdolisz jest tu kilka oosb co widzialo naprawe mnostwo serii anime od tych najbardziej znanych do takich o kotrych istnieniu nawet sie nie domyslasz

i kazdy ci powie ze recenzje na tanuki mozesz w wiekszosci przypadkow sobie wsadzic wiesz gdzie

sry za bledy jak cos

Dobrze, wytrzeźwiej to pogadamy.

Na zakończenie:
"Każdy ci powie..." Jakby każdy uważał recenzje za bezsens to by ich po prostu nie było.
Wykaż się wiedzą i podaj te serie, które mnie mają powalić, bo to co do tej pory tu przeczytałem to wskazywało na kult "naruto", "death note`a", "elfen lieda", "hellsinga" TV i kilku innych serii, które zna każdy.

Taka mała ciekawostka:
po mangę sięgają głownie bardziej doświadczeni "otaku" i w dziale manga (w przeciwieństwie do anime) zgodność ocen użytkownikow/recenzentów jest już zaskakująco wysoka, hmmmm.....

Ja tymczasem wymykam się po angielsku, bo widzę, że chyba lepiej dogadam się z "ignorantami" na tanuki i senpuu.net (in b4 = takie z tego forum o naruto jak z polskiej sekcji forum o diablo)
Member
Gold: 0.01
Warn: 100%
Aug 30 2010 04:21pm
Quote (Kubus @ Aug 31 2010 12:15am)
Dobrze, wytrzeźwiej to pogadamy.

Na zakończenie:
"Każdy ci powie..." Jakby każdy uważał recenzje za bezsens to by ich po prostu nie było.
Wykaż się wiedzą i podaj te serie, które mnie mają powalić, bo to co do tej pory tu przeczytałem to wskazywało na kult "naruto", "death note`a", "elfen lieda", "hellsinga" TV i kilku innych serii, które zna każdy.

Taka mała ciekawostka:
po mangę sięgają głownie bardziej doświadczeni "otaku" i w dziale manga (w przeciwieństwie do anime) zgodność ocen użytkownikow/recenzentów jest już zaskakująco wysoka, hmmmm.....

Ja tymczasem wymykam się po angielsku, bo widzę, że chyba lepiej dogadam się z "ignorantami" na tanuki i senpuu.net (in b4 = takie z tego forum o naruto jak z polskiej sekcji forum o diablo)

Nazwalem cie glabem, bo sam najpierw mnie obraziles. I wspominales o ludziach siedzacych w temacie, ale skad wiesz, ze ja nie siedze w temacie od kilku lat i nie obejrzalem i nie przeczytalem setek tytulow? Kolejna rzecz to nie ma co porownywac stron o mandze ze stronami o anime, bo duzo osob ogladajacych anime to tepe dzieci, ktore sa zwyczajnymi trollami. Co do tego, ze kazdy ci powie - to jesmu chodzilo o userow jsp wypowiadajacych sie w tym temacie, przynajmniej ja tak to odebralem. A co do super tytulow to chyba sie nie dziwisz, ze wystepuje kult popularnych anime? W koncu sa popularne nie bez powodu,a nie tak duzo jest tytulow "nieznanych" a zajebistych.

This post was edited by Saygon on Aug 30 2010 04:23pm
Member
Gold: 1,000.00
Aug 30 2010 04:28pm
ten temat nie jest po to zeby sie flejmowac,jak co to zalozcie osobny temat do tego
widze ze dodali nowy hotd ale nie ogladam bo do 1szej moge siedziec wiec chce 1 odcinek hayate no gotoku chociaz ogladnac ;p
Member
Gold: 1,155.59
Aug 30 2010 07:42pm
[QUOTE=Kubus,Aug 30 2010 10:15pm]Dobrze, wytrzeźwiej to pogadamy.

Na zakończenie:

radze ci dobrze przeczytac dzial ..widocznie to jednak za wiele ....
pozatym nie porownuj mi recenzenta na tanuki z ludzmi ktorzy naprawde z tego zyja......te recenzje pisza ludzie ktorzy jedynie maja jakas smykalke w tym kierunku i zreszta recenzent tez jest fanem okreslonego gatunku anime i dziwne zeby byl obiektywny dla wszystkich typow anime .....
przyklad takiej recenzji na tanuki BERSERK .. z dopiskiem recnzenta ocena tak niska bo nie jest fanem tego gatunku i jedynie wspomina ze dla nich to perelka juz jest w sobie nie obiektywna

wiec koniec imprezy , dziekuje

Member
Gold: 35.00
Aug 31 2010 12:00am
[QUOTE=Saygon,Aug 31 2010 12:21am]A co do super tytulow to chyba sie nie dziwisz, ze wystepuje kult popularnych anime? W koncu sa popularne nie bez powodu,a nie tak duzo jest tytulow "nieznanych" a zajebistych. [/QUOTE]

"Na wspólnej" czy "M jak Miłość" też są popularne nie bez powodu. Gusta ogółu - gusta idiotów (zazwyczaj :( )

[QUOTE=marvolo,Aug 31 2010 03:42am][QUOTE=Kubus,Aug 30 2010 10:15pm]Dobrze, wytrzeźwiej to pogadamy.

Na zakończenie:

radze ci dobrze przeczytac dzial ..widocznie to jednak za wiele ....
pozatym nie porownuj mi recenzenta na tanuki z ludzmi ktorzy naprawde z tego zyja......te recenzje pisza ludzie ktorzy jedynie maja jakas smykalke w tym kierunku i zreszta recenzent tez jest fanem okreslonego gatunku anime i dziwne zeby byl obiektywny dla wszystkich typow anime .....
przyklad takiej recenzji na tanuki BERSERK .. z dopiskiem recnzenta ocena tak niska bo nie jest fanem tego gatunku i jedynie wspomina ze dla nich to perelka juz jest w sobie nie obiektywna

wiec koniec imprezy , dziekuje[/QUOTE]

Przeczytać jaki dział :D??? Jak już wytrzeźwiejesz to może mi wytłumaczysz. Co do recenzentów piszących "bo mają smykałkę" - wiesz kto to Serika? A Grisznak?
A Berserk anime (podkreślam! -anime) to gniot, który nie trzyma się kupy, bo został wycięty ze znacznie większej całości. Dorzuć do tego cenzurę i kiepską animację, a wyjdzie jakiś nieudany żart w porównaniu do mangi, z którą jestem na bieżąco

Nadal się nie doczekałem porządnej argumentacji, ani "powalających z nóg przykładów anime tylko dla hardkorowców" - bo chyba nie miałeś na myśli Berserka :D

This post was edited by Kubus on Aug 31 2010 12:09am
Member
Aug 31 2010 01:25am
nie przeczytam wszystkiego bo wall of text i nie chce mi sie szukac quotow zeby oddzielac sry :O
dzisiaj koncze hayate no gotoku i lekko sie opanuje z anime,jedynie bede ogladal te na bierzaco dodawane (naruto,bleach,hotd,kuroshitsuji 2,kaicho wa maid-sama i amagami ss)
Member
Gold: 19.37
Aug 31 2010 02:31am
Quote (colos @ Aug 31 2010 07:25am)
nie przeczytam wszystkiego bo wall of text i nie chce mi sie szukac quotow zeby oddzielac sry :O
dzisiaj koncze hayate no gotoku i lekko sie opanuje z anime,jedynie bede ogladal te na bierzaco dodawane (naruto,bleach,hotd,kuroshitsuji 2,kaicho wa maid-sama i amagami ss)

kaicho ep 22 polecam !
Member
Gold: 169.00
Aug 31 2010 03:33am
pokemon > all
Member
Aug 31 2010 04:15am
Quote (toldi @ 31 Aug 2010 09:31)
kaicho ep 22 polecam !

ogladalem juz chyba
Member