d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Manga/anime - Official Topic. > Welcome.
Prev15051525354717Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 35.00
Aug 30 2010 03:16pm
Quote (Saygon @ Aug 30 2010 11:12pm)
No to fajnie mozesz miec swoje zdanie, jak dla mnie wyznacznikiem jest ocena tylko od uzytkownikow, a nie od recenzentow, gdyz straszni idioci tam recenzuja i w 90% przypadkow moja opinia absolutnie nie zgadzala sie z opinia recenzenta, a byla duzo blizsza ocenie innych userow.

Mają zdanie inne od Ciebie i już ich wyzywasz od idiotów?
Opuść ten temat, wróć do niego za kilka lat, jak trochę podrośniesz. A to, że idealnie wpisujesz się w przeciętnego, niedoinformowanego i niewyrobionego widza to nie jest żaden powód do dumy

Edit: Dodam jeszcze, że do głosowania na tanuki nie potrzebne jest rejestracja, więc moża oceniać jeden tytuł kilka razy z tego samego komputera. Prowadzi to oczywiscie do sytuacji, w których niemal każda seria ma 1-5% jedynek. W ten sposob, niemalże na moich oczach, obydwu seriom Geassa średnia od użytkowników spadła o 0,1 w przeciągu tygodnia i przygody Leloucha zniknęły niemal ze wszystkich top 10. Co do ocen recenzentów, trzeba też zauważyć, że są oni na świeczniku i fanboyowskie wystawianie jedynki każdej serii, która ma wyższe oceny niż ulubiona seria danego trolla, w tym przypadku nie przejdzie i i będą się później wstydzić (tak jak pewien recenzent za niezbyt fortunny tekst o Elfen Liedzie, na który spojrzał "lekko" zbyt przychylnym okiem)

This post was edited by Kubus on Aug 30 2010 03:33pm
Member
Gold: 0.00
Aug 30 2010 03:28pm
Powiem tak , ja sam często nie zgadzam się z opinią ani samego tanuki ( recenzent ) ani userów .
Dlaczego?
Bo widocznie mam inne gusta i doceniam inne walory produkcji .

Fakt death note dobra seria , ale na większości forów widzę że każdy ją ma w liście jako nr 1 a są dużo lepsze mniej komercyjne i mniej znane krótsze serie ...
Member
Gold: 0.01
Warn: 100%
Aug 30 2010 03:34pm
Quote (Kubus @ Aug 30 2010 11:16pm)
Mają zdanie inne od Ciebie i już ich wyzywasz od idiotów?
Opuść ten temat, wróć do niego za kilka lat, jak trochę podrośniesz. A to, że idealnie wpisujesz się w przeciętnego, niedoinformowanego i niewyrobionego widza to nie jest żaden powód do dumy

Yep, wielu ludzi tam piszacych to idioci, ale nie ze wzgledu na ich gusta lecz na ich zachowanie na forum i stosunek do ich wlasnych czytelnikow. A swoim postem tylko pokazujesz jaki ty jestes niedoinformowany, wiec skoncz pierdolic glupoty bo nie lubie takich glabow jak ty, ktorzy wywyzszaja sie nad ludzmi, ktorych w zyciu na oczy nie widzieli, ani nawet z nimi nie rozmawiali, wiec nie mow mi kto tu ma podrosnac.

This post was edited by Saygon on Aug 30 2010 03:35pm
Member
Aug 30 2010 03:40pm
Quote (Saygon @ Aug 30 2010 11:34pm)
Yep, wielu ludzi tam piszacych to idioci, ale nie ze wzgledu na ich gusta lecz na ich zachowanie na forum i stosunek do ich wlasnych czytelnikow. A swoim postem tylko pokazujesz jaki ty jestes niedoinformowany, wiec skoncz pierdolic glupoty bo nie lubie takich glabow jak ty, ktorzy wywyzszaja sie nad ludzmi, ktorych w zyciu na oczy nie widzieli, ani nawet z nimi nie rozmawiali, wiec nie mow mi kto tu ma podrosnac.

Jak widać obrażanie przychodzi ci łatwiej niż rozsądna dyskusja i wytykanie braków w moim rozumowaniu.
Wskaż mi fragment, w którym na wierzch wychodzi moja ignorancja.

A jeśli chodzi o to: "wielu ludzi tam piszacych to idioci, ale nie ze wzgledu na ich gusta lecz na ich zachowanie na forum i stosunek do ich wlasnych czytelnikow"; z własnego doświadczenia wiem, że zapewne zdołali wykazać twoją ignorancję, więc uznałeś ich za "idiotów", "ignorantów, "żydów, "masonów" i co tam jeszcze przychodzi do głowy.

PS - możesz juz powitać 10% na swoim koncie
Member
Gold: 0.00
Aug 30 2010 03:41pm
OGŁASZAM ROZEJM.

Nie kłucić mi się tutaj bo mi zamkną temat a czasami idzie "swobodnie" tutaj wyrazić swoje poglądy i o coś zapytać ...
Jebie mnie kto jak komentuje jakie anime i na ile to jest zgodne z prawdą i was powinno to tak samo NIE INTERESOWAĆ.
Ktoś może dać 1 ja dam 10 i w tym nie ma nic dziwnego bo KAŻDY LUBI CO INNEGO

Koniec i .
Member
Aug 30 2010 03:45pm
Quote (Kubus @ Aug 30 2010 11:40pm)
Jak widać obrażanie przychodzi ci łatwiej niż rozsądna dyskusja i wytykanie braków w moim rozumowaniu.
Wskaż mi fragment, w którym na wierzch wychodzi moja ignorancja.

A jeśli chodzi o to: "wielu ludzi tam piszacych to idioci, ale nie ze wzgledu na ich gusta lecz na ich zachowanie na forum i stosunek do ich wlasnych czytelnikow"; z własnego doświadczenia wiem, że zapewne zdołali wykazać twoją ignorancję, więc uznałeś ich za "idiotów", "ignorantów, "żydów, "masonów" i co tam jeszcze przychodzi do głowy.

PS - możesz juz powitać 10% na swoim koncie

Nom posiedzialem sobie na ich forum i poczytalem komentarze do kilku anime i widzialem jak zachowywali sie recenzenci. Co do oceniania na tanuki to faktycznie straszny debilizm. I rzeczywiscie strasznie mnie boli susp na multi.

Quote (SMERF @ Aug 30 2010 11:41pm)
OGŁASZAM ROZEJM.

Nie kłucić mi się tutaj bo mi zamkną temat a czasami idzie "swobodnie" tutaj wyrazić swoje poglądy i o coś zapytać ...
Jebie mnie kto jak komentuje jakie anime i na ile to jest zgodne z prawdą i was powinno to tak samo NIE INTERESOWAĆ.

Koniec i .

Potwierdzam. Tylko nie lubie jak ktos wmawia mi rzeczy, ktore sa nieprawda.

This post was edited by Saygon on Aug 30 2010 03:46pm
Member
Aug 30 2010 03:47pm
Quote (SMERF @ Aug 30 2010 11:41pm)
OGŁASZAM ROZEJM.

Koniec i .

Ja wcale nie krytykuje tutaj czyjegoś gustu, a raczej:
1. Bezpodstawne obrażanie
2. Uważanie się za największego znawcę w danej dziedzinie, nawet jeśli ktoś siedzi w czymś od kilku lat. 15-letni chłystek zacznie gadać profesorowi ekonomii jakieś bzdury o sytuacji gospodarczej w kraju, to ten mu pomacha dyplomem przed nosem odprawiając go z kwitkiem. Jeśli chodzi o mangę i anime to sprawa jest bardziej skomplikowana - jak widać nic w zupełności nie wystarczy i zawsze można zostać uznanym za "dno" i "idiotę"

Cholera, miałem czytać "Sztukę wojny" a zamiast tego klepie posty na forum, znowu będzie nieprzespana noc :(

This post was edited by Kubus on Aug 30 2010 03:48pm
Member
Aug 30 2010 03:48pm
Quote (Kubus @ Aug 30 2010 11:47pm)
Ja wcale nie krytykuje tutaj czyjegoś gustu, a raczej:
1. Bezpodstawne obrażanie
2. Uważanie się za największego znawcę w danej dziedzinie, nawet jeśli ktoś siedzi w czymś od kilku lat. 15-letni chłystek zacznie gadać profesorowi ekonomii jakieś bzdury o sytuacji gospodarczej w kraju, to ten mu pomacha dyplomem przed nosem odprawiając go z kwitkiem. Jeśli chodzi o mangę i anime to sprawa jest bardziej skomplikowana - jak widać nic w zupełności nie wystarczy i zawsze można zostać uznanym za "dno" i "idiotę"

Dokladnie tak, w tym kraju, a tym bardziej na tym forum mozesz nazwac kazdego idiota, nawet jesli nie masz racji. I pokaz mi prosze, gdzie pisalem, ze jestem najwiekszym znawca w jakiejs dziedzinie? I bezpodstawne obrazanie tez poprosze.

This post was edited by Saygon on Aug 30 2010 03:48pm
Member
Aug 30 2010 03:54pm
Quote (Saygon @ Aug 30 2010 11:48pm)
Dokladnie tak, w tym kraju, a tym bardziej na tym forum mozesz nazwac kazdego idiota, nawet jesli nie masz racji. I pokaz mi prosze, gdzie pisalem, ze jestem najwiekszym znawca w jakiejs dziedzinie? I bezpodstawne obrazanie tez poprosze.

Primo - jeśli sądzisz, że znasz się lepiej na anime/mandze od kogoś kto jest w tym od kilka lat i ma zaliczone setki (tysiące?) tytułów to tym samym uważasz się za wybitnego znawcę.

Secundo - w żadnym cywilizowanym kraju nie możesz nikogo bezkarnie wyzywać od idiotów

Tertio -
Quote (Saygon @ Aug 30 2010 11:34pm)
nie lubie takich glabow jak ty.

Quote (Saygon @ Aug 30 2010 11:12pm)
No to fajnie mozesz miec swoje zdanie, jak dla mnie wyznacznikiem jest ocena tylko od uzytkownikow, a nie od recenzentow, gdyz straszni idioci tam recenzuja i w 90% przypadkow moja opinia absolutnie nie zgadzala sie z opinia recenzenta, a byla duzo blizsza ocenie innych userow.

TO JEST bezpodstawne obrażanie. Możesz powiedzieć, że ktoś niemądrze postępuje/zachowuje się etc., ale wyzywanie od idiotów i głąbów to bezpośredni i nigdy nie uzasadniony atak na czyjąś osobę.

This post was edited by Kubus on Aug 30 2010 04:05pm
Member
Gold: 1,155.59
Aug 30 2010 04:05pm
o co chodzi panowie bo lekko podpity jestem i nie chce mi sie tych scian tekstu czytac

kubus co ty pierdolisz jest tu kilka oosb co widzialo naprawe mnostwo serii anime od tych najbardziej znanych do takich o kotrych istnieniu nawet sie nie domyslasz

i kazdy ci powie ze recenzje na tanuki mozesz w wiekszosci przypadkow sobie wsadzic wiesz gdzie

sry za bledy jak cos

This post was edited by marvolo on Aug 30 2010 04:08pm
Go Back To Polska Topic List
Prev15051525354717Next
Add Reply New Topic New Poll