Quote (Saygon @ Aug 29 2010 09:19pm)
Nom, na tanuki mozna spojrzec najwyzej an ocene od uzytkownikow bo to jest dobry wyznacznik
To jakiś żart? Banda dzieciaków, które obejrzały Dragon Balla, Naruto i (w najlepszym wypadku) jeszcze Death Note`a mają stanowić za dobry wyznacznik?
Legend of the Galactic Heroes - uważane za jedno z najlepszych anime w historii, średnia na MAL-u powyżej 9 (pomimo ciągłego trollowania serii ze względu na słabą kreskę i poważną, dojrzałą fabułę)
Ocena na tanuki od recenzentów? 10; Od użytkowników? 8,26
Mushishi - kolejny klasyk, chwalony niemal wszędzie. Ocena na malu? 8.8x . Na tanuki - od recenzentów - 9,76; od użytkowników - 8,22
Death Note - anime, które zaraz po obejrzeniu bardzo mi się podobało, teraz, po dłuższym namyśle (i obejrzeniu kilku poważniejszych serii) zauważam morze wad - płaskich bohaterów, którzy przez czas trwania akcji nie rozwijają sie nawet o milimetr, brak wątków pobocznych, fatalną końcówkę, protagonistę, które idealnie wpisuję sie w marysueizm
Ocena na malu? 8.8x; Na tanuki? Od recenzentów - 7,68; od użytkowników - 9,26 (najwyższa ocena na stronie)
O perełkach takich jak wyższa średnia użytkowników w przypadku Hellsinga TV niż wersji Oav nawet nie warto wspominać
Teraz zalecam wejście w profil przeciętnego recenzenta i porównanie, ile zaliczonych anime i mang ma cytowany przeze mnie "znawca" a ile osoba pisząca teksty na tanuki. Dodam jeszcze, że często są to osoby mające powyżej 2x lat, piszące dla czasopism poświęconych mandze i anime oraz posiadające rozległa wiedzę, jeśli chodzi o kulturę japońską.
Tyle z mojej strony
This post was edited by Kubus on Aug 30 2010 03:01pm