d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Janusz Korwin Mikke > Temat Oficjalny
Prev145678144Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5.00
May 9 2014 01:04pm
Quote (KongresNowejPrawicy @ 9 May 2014 19:22)
Niestety Prezes Mikke nie zaszczyci nas swą obecnością na tym forum:). Mogę powiedzieć tylko tyle, że partia dba o to by Internet pękał od informacji na Nasz temat, a w szczególności podczas kampanii. Tak jak pisałem, jeśli kogokolwiek nurtują pytania lub waha się na jaką opcję polit.oddać głos zapraszam tu lub facebook knp lubelskie- tam odpowiadam regularnie.

nurtuje mnie co kaze szanownemu prezesowii wymyslac bzdurne poglady np. odnosnie braku praw wyborczych dla kobiet.

This post was edited by Janusz_Tracz on May 9 2014 01:04pm
Member
Gold: 100.03
May 9 2014 01:05pm
Quote (Janusz_Tracz @ May 9 2014 09:04pm)
nurtuje mnie co kaze szanownemu prezesowii wymyslac bzdurne poglady np. odnosnie braku praw wyborczych dla kobiet.

jebac kobiety po to sa
Banned
Gold: 38.00
Warn: 20%
May 9 2014 01:06pm
Quote (Janusz_Tracz @ May 9 2014 08:04pm)

prezes uwaza ze kobiety lubia jak sie ktos nimi opiekuje i ze wyplywa to z ich natury, w zwiazku z tym beda glosowac na panstwo opiekuncze a wiec socjalistow
to rzeczywiscie jest za mocno pojechane
Member
May 9 2014 01:12pm
Quote (Eripe @ 9 May 2014 20:06)
prezes uwaza ze kobiety lubia jak sie ktos nimi opiekuje i ze wyplywa to z ich natury, w zwiazku z tym beda glosowac na panstwo opiekuncze a wiec socjalistow
to rzeczywiscie jest za mocno pojechane

wiem i idac tym tokiem rozumowania - trzeba wywieszac wszystkie kobiety bo maja socjalizm we krwi i w swej naturze.
miedzy innymi przez takie glupoty jkm traci/nie zyskuje elektoratu.

o ile lubie te liberalna czesc pogladow knp, to te skrajnie konserwatywne wymysly sa nie do przyjecia.
Member
Gold: 0.00
May 9 2014 01:24pm
Quote (Janusz_Tracz @ May 9 2014 09:04pm)

Ani w założeniach programowych partii, ani w opinii większości jej członków nie spotka się Pan z takim postulatem. Należy pamiętać, że nie opowiadamy się za obecną demokracją fasadową. Jest to fikcja służąca przeniesieniu odpowiedzialności z polityków na (tfu! ;) ) lud. Przewidujemy natomiast głosowania, np. w poszczególnych gminach. Nie jest tak, że ktokolwiek miałby zabraniać kobietom/mężczyznom/żydom/murzynom/homosiom decydowania o własnym majątku! Wręcz przeciwnie!
Przytoczone zdanie jest osobistym poglądem Prezesa, a sformułowałbym je inaczej. Mianowicie, Prezes uważa, że kobiety z reguły nie interesują się polityką, a więc niechętnie odnosi się do powszechnego głosowania nad ustanawianiem praw. Jednak nie ma zamiaru nikomu zabraniać uczestniczenia w polityce lub życiu społecznym! Inaczej wyobrażamy sobie po prostu prawodawstwo w Polsce.
Member
May 9 2014 01:43pm
Quote (KongresNowejPrawicy @ 9 May 2014 20:24)
Ani w założeniach programowych partii, ani w opinii większości jej członków nie spotka się Pan z takim postulatem. Należy pamiętać, że nie opowiadamy się za obecną demokracją fasadową. Jest to fikcja służąca przeniesieniu odpowiedzialności z polityków na (tfu! ;) ) lud. Przewidujemy natomiast głosowania, np. w poszczególnych gminach. Nie jest tak, że ktokolwiek miałby zabraniać kobietom/mężczyznom/żydom/murzynom/homosiom decydowania o własnym majątku! Wręcz przeciwnie!
Przytoczone zdanie jest osobistym poglądem Prezesa, a sformułowałbym je inaczej. Mianowicie, Prezes uważa, że kobiety z reguły nie interesują się polityką, a więc niechętnie odnosi się do powszechnego głosowania nad ustanawianiem praw. Jednak nie ma zamiaru nikomu zabraniać uczestniczenia w polityce lub życiu społecznym! Inaczej wyobrażamy sobie po prostu prawodawstwo w Polsce.

brzmi to sensownie. jednak jak ktos obejrzy wypowiedzi jkm w telewizji bez zapoznania sie ze statutem parti,i to bedzie mial ciezko dojsc do tego co jest osobistym przekonaniem prezesa a co rzecza pierwsza do zmiany w przypadku jego dojscia do wladzy.
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
May 9 2014 03:18pm
moim zdaniem ironfister zalozyl multi i nas troluje
Member
Gold: 12,059.17
May 9 2014 05:31pm
Quote (KongresNowejPrawicy @ 9 May 2014 14:10)
Witam wszystkich od lewa do prawa!
Polecam kanał
https://www.youtube.com/channel/UCykS4t425eUYWPO8rl7Y48Q
(wszystkie programy z NPTV)

Jeśli kogokolwiek dręczą jakieś pytania doktrynalne lub dotyczące postulatów programowych KNP - chętnie udzielę na nie odpowiedzi.

Witamy na forum, mam nadzieje że KNP pozostanie aktywne nie tylko przed wyborami :)

nurtuje mnie pare kwestii.

Po 1 wiadomo, że aktualnie osoby lepiej zarabiające płacący podatki i składki w większej wysokości "zrzucają się" na świadczenia nfz, zus itp dla tych co zarabiają mniej.
Jak rozumiem po reformie JKM nie będzie już tego wspólnego worka, czy KNP ma symulacje/wyliczenia kto skorzysta na tych zmianach?
Czy rodzina 2+2 zarabiająca w sumie 5tys. pln brutto straci czy zyska na proponowanych zmianach? Przypominam, ze aktualnie taka rodzina praktycznie nie płaci podatku dochodowego z uwagi na ulgę na dzieci.

Po 2 czy osoby niepełnosprawne mogą liczyć na jakiekolwiek ulgi/wsparcie w państwie JKM? A małe dzieci które mają niezbyt zamoznych ani mądrych rodziców?
Czy KNP dopuszcza możliwość awansu społecznego dzieci w stosunku do rodziców?
Jeśli tak to jak dokładnie dziecko ma dokonać awansu społecznego gdy rodzice nie poślą go do szkoły i będzie analfabetą?

Po 3 na początku podanej debaty pan JKM był łaskaw powiedzieć że ponad 80% poparcia dla UE to słaby wynik gdyż za rządów komunistów w Albanii poparcie dla władzy wynosiło 99%.
Nie rozumiem jaki sens ma przytoczenie tego porównania?
Czy KNP uważa że jest niszczone systemowo tak jak opozycja w Albanii za czasów komunistów? Dyskutujemy tutaj od tygodni na temat JKM, jest wielu zwolenników JKM, oni cały czas postują, te same twarze, nikt ich nie aresztował.

Po 4 czy KNP zamierza utrzymać jakąkolwiek polityke prorodzinną wspierającą rodziny z dziećmi czy pójdzie ona pod nóż?
Już teraz przyrost naturalny w Polsce jest mały, czy nie będzie tak że jesli ograniczymy polityke prorodzinną to jeszcze mniej dzieci będzie się rodzić i co pokolenie będzie nas Polaków o połowę mniej.

Po 5 który program knp jest prawdziwy, ten delikatny i wyważony zamieszczony na stronie internetowej:
http://nowaprawicajkm.pl/info/program-wyborczy/program-wyborczy-knp
"Kongres Nowej Prawicy opowiada się za silnym prezydentem. Godzimy się zarówno na model francuski, jak i amerykański."
Czy ten który wyłania się z wypowiedzi prezesa:
"zlikwidujemy demokracje i wprowadzimy monarchie, król władze zdobywać będzie siłą na drodze rewolucji"
"nie licząc mordowania żydów eurosocjalizm to system gorszy od nazizmu hitlera"

Po 6 z jakiego powodu pan prezes JKM łaskaw był obrazić prezydenta USA stwierdzając iż kariera tego ostatniego powinna zakończyc sie na plantacji bawełny gdyż nie posiada on większych kompetencji? Wydaje mi się to być niezbyt dyplomatyczne.
Member
Gold: 12,059.17
May 10 2014 01:12pm
Słuchajcie a tak sobie teraz pomyslałem:

jako Polska siedzimy w kieszeni zachodu. Przyszli do nas ze swoimi dolarami, wykupili nasze firmy, teraz zyski transferują za granicę. Zyski te są uprzednio opodatkowane w PL.
JKM chce zlikwidowania tych podatków.

Pytanie czy na pewno powinniśmy fundować taki prezent w postaci obniżki podatków innym narodom?

Obrazek w temacie:

Banned
Gold: 38.00
Warn: 20%
May 10 2014 01:24pm
Quote (Ironfister @ May 10 2014 08:12pm)
Słuchajcie a tak sobie teraz pomyslałem:

jako Polska siedzimy w kieszeni zachodu. Przyszli do nas ze swoimi dolarami, wykupili nasze firmy, teraz zyski transferują za granicę. Zyski te są uprzednio opodatkowane w PL.
JKM chce zlikwidowania tych podatków.

Pytanie czy na pewno powinniśmy fundować taki prezent w postaci obniżki podatków innym narodom?

Obrazek w temacie:

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/1489006_247168612132744_289957335_n.jpg

przeciez kurwa zachodnie koncerny nie sa tu wogole opodatkowane, nie zglebialem tematu ale na wystapieniach prezes ciagle porusza ta kwestie, przestan szerzyc ciemnote
Go Back To Polska Topic List
Prev145678144Next
Add Reply New Topic New Poll