d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Cholercia Co Do Tematu Z Marihuaną > Bo Sie Rozpisałem I Zamknęli Za Szybko:(
Prev14567812Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 282.70
Oct 4 2011 03:42pm
Quote (cagiva @ Oct 4 2011 11:39pm)
edytowałem poprzedni post ~~

tak po prostu nie można powiedzieć bo jesteś najnormalniej na świecie w błędzie
sądze, że właśnie jest odwrotnie i że może być takim czynnikiem

zabrakło w moim poście argumentu ale nie bądźmy tak ograniczeni żeby tak twierdzić  :(

sądzę, ze to wina nieszczęscia, bo jak sam napisałeś "oczywiście bo to się po prostu może zdarzyć"
Member
Gold: 121,534.87
Oct 4 2011 03:43pm
Quote (Zajec @ 4 Oct 2011 23:38)
mógłbyś w skrócie, najlepiej w zdaniach pojedynczych przedstawić argumenty dlaczego jesteś przeciwny legalizacji?

w sumie powinno to być proste zadanie, bo rozpisałem na ten temat chyba ze 20 postów ale niech no sie skupię..

-nie ufam polaczkom palącym zioło
-sądze, że niestety większość polskiego społeczeństwa nie dorosła do bycia odpowiedzialnymi (tu bym sie też wdał w dyskusje na zupełnie inne tematy ale ~~)

hm ogólnie to chyba z takich powodów wszystko tu napisałem, raz odpierając kontrargumenty itp ale większość sprowadza sie właśnie do tego
msuiałbym przeczytać ponownie moje posty :)
Member
Oct 4 2011 03:44pm
Quote (Wykluczone @ 4 Oct 2011 23:42)
sądzę, ze to wina nieszczęscia, bo jak sam napisałeś "oczywiście bo to się po prostu może zdarzyć"

niee, musielibyśmy nad tym pofilozofować :P
bo jest i tak jak ty mówisz i tak jak ja mówie obie strony mają chyba racje prawda?

Quote (Zajec @ 4 Oct 2011 23:38)
mógłbyś w skrócie, najlepiej w zdaniach pojedynczych przedstawić argumenty dlaczego jesteś przeciwny legalizacji?
/e O i jeszcze jakbyś mnie mógł przekonać że prohibicja jest dobra i działa świetnie to było by pięknie

nie wplątam sie w to akurat, bo hmm.. nie zmienimy polskiego społeczeństwa, alkohol to zupełnie inna sprawa choć tak samo można to oceniać jak szkodliwość marihuany. nie wyobrażam sobie po prostu naszego kraju od jutra - kiedy to jest zakaz sprzedaży, spożywania itd alkoholu bo to sie po prostu nie stanie

a poza tym ja pracuje jako barman więc straciłbym robote :D
nie o tym tu mówimy ogólnie, zaznaczyłem na początku że nie próbuje nikogo z tego WYLECZYć ~~ tak to nazwijmy

This post was edited by cagiva on Oct 4 2011 03:48pm
Member
Oct 4 2011 03:46pm
Quote (cagiva @ Oct 4 2011 11:43pm)
w sumie powinno to być proste zadanie, bo rozpisałem na ten temat chyba ze 20 postów ale niech no sie skupię..

-sądze, że niestety większość polskiego społeczeństwa nie dorosła do bycia odpowiedzialnymi (tu bym sie też wdał w dyskusje na zupełnie inne tematy ale ~~)

hm ogólnie to chyba z takich powodów wszystko tu napisałem, raz odpierając kontrargumenty itp ale większość sprowadza sie właśnie do tego

a ja uważan, że polskie społeczeństwo nie dojrzało do alkoholu i co mi zrobisz
Quote (cagiva @ Oct 4 2011 11:44pm)
niee, musielibyśmy nad tym pofilozofować :P
bo jest i tak jak ty mówisz i tak jak ja mówie obie strony mają chyba racje prawda?

nie, bo to może sie zdarzyć, jak jesteś trzeźwy i jak jesteś nietrzeźwy
Quote (bl0chu @ Oct 4 2011 11:40pm)
Jeśli zalegalizować, to na takich zasadach jak alkohol jest legalny. Owszem można kupić, w domu na własny użytek hodować w jakichś tam DOZWOLONYCH ilościach, no i oczywiście tak jak po alkoholu, zakaz prowadzenia pojazdów przez X czasu po jaranku. Oczywko dodam, że nie byłoby tak wesoło jak sobie marzycie, bo akcyzę taką by dopie... jak na fajki.

/e: >WYKLUCZONE: co się tak przyczepiłeś tej agresji po alkoholu ? To nie jest reguła, pił->jest agresywny.

Zaraz zaraz, nie słyszałem, żeby można było mieć alkohol tylko w określonych DOZWOLONYCH ilościach
nawet jak dopierdolą akcyze, to cena nie przekroczy obecnej wartości rynkowej aka 30 pln, bo te 25 pln płaci sie za tzw. przypał

z resztą, to jest reguła, pił-> jest jakieś drobne nieporozumienie->agresja
natomiast widziałem dobne, zwykłe, a nawet te większe nieporozumienia po marihuanie i każde było rozwiazywane w sposób cywilizowany
Member
Oct 4 2011 03:50pm
Quote (Wykluczone @ 4 Oct 2011 23:46)

Zaraz zaraz, nie słyszałem, żeby można było mieć alkohol tylko w określonych DOZWOLONYCH ilościach
nawet jak dopierdolą akcyze, to cena nie przekroczy obecnej wartości rynkowej aka 30 pln, bo te 25 pln płaci sie za tzw. przypał

natomiast widziałem dobne, zwykłe, a nawet te większe nieporozumienia po marihuanie i każde było rozwiazywane w sposób cywilizowany

1) też tak uważam
2) no dokładnie! ale to nie neguje tego co ja stwierdziłem na temat DODATKOWEGO wpływu marihuany
Member
Gold: 10,258.00
Oct 4 2011 03:51pm
Quote (Wykluczone @ Oct 4 2011 11:46pm)

I. Ale alkoholu już raczej nie zdelegalizują (poza tym to jakby nie patrzeć wiąże się z naszą tradycją - mowa o Polsce)
II. To samo mogę powiedzieć o spirytusie, to nie argument.
III. Nie zrozumiałeś chyba co miałem na myśli, porównałem sadzenie do własnej produkcji alkoholu. Sadzisz i palisz swoje->omijasz opłaty, które wpływają do państwa, to samo jest kidy pędzisz bimberek w domu. Alkoholu możesz mieć w domu 5 cystern, ale kupnego. Takiego który sam robisz, możesz posiadać w znikomych ilościach.

This post was edited by bl0chu on Oct 4 2011 03:54pm
Member
Oct 4 2011 03:53pm
Quote (bl0chu @ 4 Oct 2011 23:51)
I. ale alkoholu już raczej nie zdelegalizują (poza tym to jakby nie patrzeć wiąże się z naszą tradycją - mowa o Polsce)
III. Nie zrozumiałeś chyba co miałem na myśli, porównałem sadzenie do własnej produkcji alkoholu. Sadzisz i palisz swoje->omijasz opłaty, które wpływają do państwa, to samo jest kidy pędzisz bimberek w domu. Alkoholu możesz mieć w domu 5 cystern, ale kupnego. Takiego który sam robisz, możesz posiadać w znikomych ilościach.

1) zgodze sie, chciałem tak napisać :)
Member
Oct 4 2011 03:54pm
Quote (bl0chu @ Oct 4 2011 11:51pm)
I. ale alkoholu już raczej nie zdelegalizują (poza tym to jakby nie patrzeć wiąże się z naszą tradycją - mowa o Polsce)

energia za lampy, energia za wiatraki, koszty nasion, koszty nawozów, koszty odżywek, koszty wody, koszty materiałów
to jest omijanie opłat? :)

spirytus=alkohol z tego co sie orientuje, chociaz nie wiem kompletnie do czego odnoszą się Twoje punkty lol

Quote (cagiva @ Oct 4 2011 11:50pm)
1) też tak uważam
2) no dokładnie! ale to nie neguje tego co ja stwierdziłem na temat DODATKOWEGO wpływu marihuany

w takim razie powtórzę to co pisałem niedawno, na nastuku zawsze jestem ostrożniejszy, więc raczej to jest czynnik, który hamuje tego typu sytuacje
Member
Oct 4 2011 03:56pm
Quote (Wykluczone @ 4 Oct 2011 23:54)
energia za lampy, energia za wiatraki, koszty nasion, koszty nawozów, koszty odżywek, koszty wody, koszty materiałów
to jest omijanie opłat? :)

spirytus=alkohol z tego co sie orientuje, chociaz nie wiem kompletnie do czego odnoszą się Twoje punkty lol

w takim razie powtórzę to co pisałem niedawno, na nastuku zawsze jestem ostrożniejszy, więc raczej to jest czynnik, który hamuje tego typu sytuacje

mówisz za siebie. znam hoho już nie wspominając o setkach tych których nie znam palących, co o nich powiemy?
Member
Gold: 5,074.00
Oct 4 2011 03:57pm
Quote (cagiva @ Oct 4 2011 09:43pm)

tak samo moge powiedzieć o kierowcach nie ufam im, tobie też możesz mnie przecież przejechać. Dziwie sie że w naszym chorym, faszystowskim kraju nie wprowadzili jeszcze zakazu przejeżdżania przechodniów, a przechodniom zakazu wychodzenia na ulice bo przecież mogą zginąć. Co do odpowiedzialności ja widze że ty jesteś przeciwnikiem brania za siebie odpowiedzialności . Odpowiedzialnośc jest bowiem konsekwencja wolności, czyli świadomego wyboru. Jeżeli nic takiego jak świadomy wybór w przypadku człowieka miejsca mieć nie może, to znaczy ze nie można mu przypisać również jakiejkolwiek odpowiedzialności.

/e jeszcze odnośnie prohibicji, jak myślisz jaki wpływ np. na liczbę palących/zażywających ma to czy towar jest legalny czy nie. I czy nie wydaje ci sie że na czarnym rynku towar jest można by powiedzieć łatwiej dostępny dla osób niepełnoletnich?

This post was edited by Zajec on Oct 4 2011 04:01pm
Go Back To Polska Topic List
Prev14567812Next
Closed New Topic New Poll