Quote (Anarchy51 @ Dec 8 2009 04:45pm)
Ja zaczynałem od Kick-Boxingu i oba kluby do których chodziłem miały swój sprzęt ( tarcze, worki, ochraniacze, kaski, rekawice ). Jedyne co musiałem kupić na początek to taśmy bokserskie a potem jak przyszedł czas sparingów to musiałem sobie sprawić szczękę bokserską. W dobrych klubach cały ten sprzęcik można zamówić, w niektórych mają sporo rzeczy od ręki. Nie kupuj sobie od razu jakiś Everlastów czy innego lansiarskiego gówna bo przejebiesz w chuj kasy a jak Ci się znudzi po miesiącu to będziesz żałował... Dobry i niedrogi sprzęt jest Masters'a albo Allright'a. W zeszłym roku jak zacząłem chodzić na Muay-Thai to musiałem kupić cały sprzęt bo klub nie miał nic właściwie ale sam poziom treningów był dość wysoki, zresztą mi to pasowało bo większość czasu poświęcaliśmy na sparingi i treningi 1v1 a jak chciałem pokopać w worek czy coś to szedłem na siłownie albo do jakiegoś klubu sportowego gdzie były worki i trenowałem.
Czemu zacząć od kick-boxingu? bo nabierzesz dobrych podstaw chociażby do MT czy innych powiązanych sztuk walki. U mnie na treningach większość ludzi była po pewnym okresie trenowania jakąś inną formę martial arts.
mastersy moga byc na poczatek