d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev14904914924934941412Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 17.16
Jul 6 2012 02:05pm
"Peter Jackson skończył zdjęcia do dylogii "Hobbit". Informację tę ogłosił na oficjalnej stronie produkcji na Facebooku.

Oczywiście ekipa może jeszcze wrócić na plan na dokrętki, kiedy okaże się w montażowni, że czegoś brakuje lub jakaś scena nie funkcjonuje tak, jak to sobie Jackson wyobraził. Niemniej jednak podstawowy materiał do obu filmów został nakręcony. Trwało to 266 dni.

Pierwsza część, zatytułowana "Hobbit: Niezwykła podróż", będzie miała swoją premierę w Nowej Zelandii pod koniec listopada. Druga część, pod tytułem "The Hobbit: There and Back Again", trafi do kin rok później."

no to teraz wystarczy poczekać do grudnia :)
Member
Gold: 1,355.00
Jul 6 2012 03:54pm
Właśnie obejrzałem "Sobowtór diabła" i myślę że warto go wypożyczyć z ogólnodostępnej dla wszystkich biblioteki.
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Jul 9 2012 04:45am
obejrzałem właśnie po raz milionowy "powrót batmana" z dannym devito jako pingwinem, keatonem jako batmanem i michelle pfeiffer jako catwoman stwierdzam iż pomimo, że batman nolana jest w sumie filmem bardziej dopracowanym, przemyślanym i realistycznym to jednak dwa pierwsze burtonowskie batmany ze swoim groteskowym, mrocznym, pokręconym klimatem zawsze będą moimi ulubionymi z całej serii filmów o człowieku nietoperzu.
no kurwa, pingwin w "powrocie" był tak obrzydliwy, że przyprawiał mnie o ciarki za każdym razem kiedy się pojawiał na ekranie. a naprawdę u mnie jest z tym trudno ;o
i jestem ciekawy jak wyjdzie catwoman nolana, czy to będzie taka niestabilnie psychicznie suka wiedzona rządzą zemsty jak u burtona, czy ją wybieli i zrobi z niej superbohaterkę? no doczekać się nie mogę :ph34r:

nowego batmana oczywko też obejrzę, premiera już niedługo :wub:
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Jul 9 2012 04:50am
Quote (czibucha @ Jul 9 2012 10:45am)
obejrzałem właśnie po raz milionowy "powrót batmana" z dannym devito jako pingwinem, keatonem jako batmanem i michelle pfeiffer jako catwoman stwierdzam iż pomimo, że batman nolana jest w sumie filmem bardziej dopracowanym, przemyślanym i realistycznym to jednak dwa pierwsze burtonowskie batmany ze swoim groteskowym, mrocznym, pokręconym klimatem zawsze będą moimi ulubionymi z całej serii filmów o człowieku nietoperzu.
no kurwa, pingwin w "powrocie" był tak obrzydliwy, że przyprawiał mnie o ciarki za każdym razem kiedy się pojawiał na ekranie. a naprawdę u mnie jest z tym trudno ;o
i jestem ciekawy jak wyjdzie catwoman nolana, czy to będzie taka niestabilnie psychicznie suka wiedzona rządzą zemsty jak u burtona, czy ją wybieli i zrobi z niej superbohaterkę? no doczekać się nie mogę :ph34r:

nowego batmana oczywko też obejrzę, premiera już niedługo :wub:

Z pewnoscia Nolan zrobi cos co i tak sie wszystkim spodoba. W koncu to... Nolan.

Quote (SleepNowInThe Fire @ Jul 6 2012 08:05pm)
"Peter Jackson skończył zdjęcia do dylogii "Hobbit". Informację tę ogłosił na oficjalnej stronie produkcji na Facebooku.

Oczywiście ekipa może jeszcze wrócić na plan na dokrętki, kiedy okaże się w montażowni, że czegoś brakuje lub jakaś scena nie funkcjonuje tak, jak to sobie Jackson wyobraził. Niemniej jednak podstawowy materiał do obu filmów został nakręcony. Trwało to 266 dni.

Pierwsza część, zatytułowana "Hobbit: Niezwykła podróż", będzie miała swoją premierę w Nowej Zelandii pod koniec listopada. Druga część, pod tytułem "The Hobbit: There and Back Again", trafi do kin rok później."

no to teraz wystarczy poczekać do grudnia :)

Grudzien EPIC. Tarantino i Jackson <3
Member
Jul 9 2012 04:52am
Quote (CoD_id @ Jul 9 2012 12:50pm)
Z pewnoscia Nolan zrobi cos co i tak sie wszystkim spodoba. W koncu to... Nolan.

no o to się nie martwię akurat ;d tylko po prostu jestem cholernie ciekawy.

a w środę idę z jajcem na spajdermena, oczywko podzielę się wrażeniami :wub:
Member
Gold: 8,636.01
Jul 10 2012 03:11am
Może kogoś to zainteresuje ale na yt można obejrzeć "Kapitana Bombę - KUTAPOKALIPSE" w całości, właśnie zabieram się za oglądanie.

Pewno old info :(
Member
Jul 10 2012 03:12am
Quote (Groch @ Jul 10 2012 11:11am)
Może kogoś to zainteresuje ale na yt można obejrzeć "Kapitana Bombę - KUTAPOKALIPSE" w całości, właśnie zabieram się za oglądanie.

Pewno old info  :(

na tvn plejer jest dostępne już od żyliardów lat.
Member
Gold: 73,050.00
Jul 10 2012 04:43pm
obejrzalbym cos, rzuccie tytulem (widzialem wszystkie czesci amerykanskiego ciasta).
Member
Gold: 74.89
Jul 10 2012 05:56pm
Quote (YaYco @ 10 Jul 2012 23:43)
obejrzalbym cos, rzuccie tytulem (widzialem wszystkie czesci amerykanskiego ciasta).

Może 7 dusz?
Member
Gold: 73.33
Jul 11 2012 12:53am
Quote (CoD_id @ 9 Jul 2012 12:50)

kilka opinii amerykańskich krytyków po pokazach przedpremierowych ;)

For two and a half hours, I was completely taken into another world. I experienced that larger than life sensation of watching a perfectly constructed story play out, it really was a palpable feeling. After watching the film, I had a renewed sense of childlike wonder. It felt like I saw “Batman” again for the very first time.

As we left the screening room, and parted ways with the PR people, The intuitive Mr. Connelly let me have it. “Ok, now you can let it out” he said. I screamed, like an excited school girl.

Quote (Sky Movies ‏@skymovies)
Our contact in LA says Dark Knight Rises is so good she genuinely considered wetting herself rather than take a break and miss anything.

Also, the ending is done very well. I personally did not think it will be too controversial. I think it was pulled off great. It puts a very good ending to Bruce Wayne's story. The very very last scene will cause serious speculation about the future of the franchise, but it is pulled off well. Everyone in the theater applauded at the end.

It's long but doesn't feel too long. TDKR tops Avengers in every category: acting, writing, cinematography, musical score, direction...but it really does boil down to personal preference. The action in TDKR is not as over-the-top or computerized

And Bruce Wayne owns this movie. You guys will be surprised just how badly Bane beats him down, and how epic his journey is

The Dark Knight Rises is not only easily the best Batman movie yet, but now one of my favorite movies I've ever seen. It was unbelievable!

It's official. #TheDarkKnightRises is ****ing amazing. It received a standing ovation from the screening this morning (all critics).

All I can say is....be ready to be hit REAL hard in The Dark Knight Rises. Very emotional and powerful. Blows TDK out of the water
Go Back To Polska Topic List
Prev14904914924934941412Next
Add Reply New Topic New Poll