d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Topic O Literaturze Fantasy #3 > Kolejny Repost.
Prev14849505152205Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,777.00
Jan 5 2011 07:31am
ok. skonczylem uczte dla wron
i tak: mialem uczucie dosc rzadkie. pamietam je bodaj tylko z wiedzmina czyli wielki zal ze to juz koniec
tu na szczescie jest pocieszenie ze beda kolejne tomy, o ile martin tego dozyje bo pierwotnie dance with dragons miala wyjsc w 2007 ;/ a jest 2011

na pocieszenie w kweitniu pierwszy odcinek gry o tron. dowiedzialem sie tez ze jest nawet karcianka GoT (chyba nawet poisalem tu o tym) wiec fanow saga ma wielu. nawet w pociagu, jak wracalem ze swiat, jakis koles zaczal cos o tym mowic jak zobaczyl co czytam :P
btw jak ktos nie widzial - 11 minutowy material o serialu http://www.youtube.com/watch?v=XAYtinilywM

ehhh genialna ksiazka :(

teraz z braku kasy poczytam to co mam w domu czyli krainy glebin z FR ktore kiedys kupilem za fg d2trade - spadek jakosci pewnie bedzie niewyobrazalny
a potem okoncze moze wreszcie lotra

This post was edited by cOr on Jan 5 2011 07:31am
Member
Gold: 16.00
Jan 5 2011 07:48am
"Szepty Dzieci Mgły i inne opowiadania" Trudi Canavan przeczytane. Bez rewelacji. Przeczytałem, bo kupiłem.

Czas się wziąć za nową trylogię T.Canavan. Mam nadzieję, że będzie lepsza.
Member
Gold: 28,575.00
Jan 5 2011 08:49am
Quote (VolveR @ 5 Jan 2011 15:48)
"Szepty Dzieci Mgły i inne opowiadania" Trudi Canavan przeczytane. Bez rewelacji. Przeczytałem, bo kupiłem.

Czas się wziąć za nową trylogię T.Canavan. Mam nadzieję, że będzie lepsza.

Zostaw juz ta trudi, nie bedzie lepsza ;p
Member
Gold: 295,440.29
Jan 10 2011 04:05am
Quote (cOr @ Jan 5 2011 01:31pm)
i tak: mialem uczucie dosc rzadkie. pamietam je bodaj tylko z wiedzmina czyli wielki zal ze to juz koniec
tu na szczescie jest pocieszenie ze beda kolejne tomy, o ile martin tego dozyje bo pierwotnie dance with dragons miala wyjsc w 2007 ;/ a jest 2011

na pocieszenie w kweitniu pierwszy odcinek gry o tron. dowiedzialem sie tez ze jest nawet karcianka GoT (chyba nawet poisalem tu o tym) wiec fanow saga ma wielu. nawet w pociagu, jak wracalem ze swiat, jakis koles zaczal cos o tym mowic jak zobaczyl co czytam :P
btw jak ktos nie widzial - 11 minutowy material o serialu http://www.youtube.com/watch?v=XAYtinilywM

teraz z braku kasy poczytam to co mam w domu czyli krainy glebin z FR ktore kiedys kupilem za fg d2trade - spadek jakosci pewnie bedzie niewyobrazalny

Jestem w połowie pierwszego tomu czyli (Gra o Tron) jeszcze mnie nie rzuciło na kolana, ale zapowiada się dość obiecująco ^^
Widzę że serial biedzie dość wierny książce (nawet dialogi po części zdają się identyczne) :) to dobrze^^ pamiętam jaki szok przeżyłem po przeczytaniu kilku tomów "Miecz Prawdy" a następnie gdy włączyłem pierwszy odcinek Legend of the Seeker, nie wytrzymałem do końca, co chwilę bluzgając i niedowierzając że można tak spie.....
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Jan 10 2011 04:54am
Skończyłem Oko Świata Jordana.
Niby klasyk, ale na kolana nie powala. Ot zwykla historia w stylu BANDA BOHÓW RATUJE ŚWIAT.
Zamówiłem drugi tom Koła, zobaczymy czy coś się rozkręci. Mam nadzieje ze dzisiaj dojdzie, jak nie to zaczynam Mgły Avalonu - jedyne 14xx stron : )

Quote (cOr @ Jan 5 2011 01:31pm)

teraz z braku kasy poczytam to co mam w domu czyli krainy glebin z FR ktore kiedys kupilem za fg - spadek jakosci pewnie bedzie niewyobrazalny

Musze jako zwolennik FR (swego czasu ofc) powiedziec ze KG to straszna lipa :D

Quote (iridius @ Jan 10 2011 10:05am)
Jestem w połowie pierwszego tomu czyli (Gra o Tron)  jeszcze mnie nie rzuciło na kolana, ale zapowiada się dość obiecująco ^^ 
Widzę że serial biedzie dość wierny książce (nawet dialogi po części zdają się identyczne) :)  to dobrze^^  pamiętam jaki szok przeżyłem po przeczytaniu kilku tomów "Miecz Prawdy" a następnie gdy włączyłem pierwszy odcinek Legend of the Seeker, nie wytrzymałem do końca, co chwilę bluzgając i niedowierzając że można tak spie.....

rzuci, uwierz mi. od drugiej polowy sie zaczyna zawrotna akcja, zwolni dopiero w uczcie.
Member
Gold: 2,777.00
Jan 10 2011 05:18am
Quote (iridius @ 10 Jan 2011 11:05)
Jestem w połowie pierwszego tomu czyli (Gra o Tron)  jeszcze mnie nie rzuciło na kolana, ale zapowiada się dość obiecująco ^^ 
Widzę że serial biedzie dość wierny książce (nawet dialogi po części zdają się identyczne) :)  to dobrze^^  pamiętam jaki szok przeżyłem po przeczytaniu kilku tomów "Miecz Prawdy" a następnie gdy włączyłem pierwszy odcinek Legend of the Seeker, nie wytrzymałem do końca, co chwilę bluzgając i niedowierzając że można tak spie.....

pierwsza polowa gry o tron to dopiero zapoznanie z bohaterami. akcja rusza w drugiej polowie, jest intensywna w starciu krolow i rzuca na kolana doslownie co chwila w nawalnicy mieczy :P
Quote (CoD_id @ 10 Jan 2011 11:54)

Musze jako zwolennik FR (swego czasu ofc) powiedziec ze KG to straszna lipa :D

przetrwalem poltora opowiadania i raczej nie wroce. nie da sie tego czytac niestety

btw zacytowaliscie mnie obaj a w jednym z quotow wycielo nazwe d2handel. hmmm dziwne
Member
Gold: 0.00
Jan 10 2011 05:45am
a ja wlasnie sie zabralem za czytanie starcia krolow ;-)
Member
Gold: 6.24
Jan 10 2011 07:09am
Quote (cauchy @ Jan 10 2011 01:45pm)
a ja wlasnie sie zabralem za czytanie starcia krolow ;-)

skończyłem niedawno, polecam.
Member
Jan 10 2011 07:21am
Quote (cOr @ Jan 10 2011 11:18am)
pierwsza polowa gry o tron to dopiero zapoznanie z bohaterami. akcja rusza w drugiej polowie, jest intensywna w starciu krolow i rzuca na kolana doslownie co chwila w nawalnicy mieczy :P

przetrwalem poltora opowiadania i raczej nie wroce. nie da sie tego czytac niestety

btw zacytowaliscie mnie obaj a w jednym z quotow wycielo nazwe d2handel. hmmm dziwne

sam usunalem, domyslilem sie ze pewnie juz nie zedytujesz ale zawsze takie kontrowersyjne zwroty lepiej usuwac

co do KG - też tyle przetrwałem, i to tylko ze względu na fakt, że w pierwszym (o ile dobrze pamietam) bohaterem byl Drizzt.
Member
Jan 11 2011 07:33am
Co do Oka Świata. Parę słów jeszcze.

Koło czasu przez większość oczytanych uważane jest za klasyk, jednym tchem wymienianym z Tolkienem czy Le Guin.
Dlatego też się skusiłem by zakupić. Książka sama w sobie na dzisiejsze czasy może wydawać się solidnym średniakiem. Nie ma się do czego przyczepić, widać ogrom pracy autora, ale też nie ma sięczym zachwycać. Akcja strasznie się wlecze, nie ma jakiś nagłych zwrotów. Ot, taka podróż grupy ludzi. Minusem jest też przewidywalność, i to dość mocna. Już na początku można się skumać co jest co.
Dla znudzonych - może być. Dla reszty - raczej nie. Zobacze co będzie w drugim tomie.

Zacząłem osławione w pewnych kręgach Mgły Avalonu. 1.4k stron w jednej książce.
Póki co mam za sobą 50. Przyjemnie napisana, chociaż jeszcze nawet Artura nie spłodzili :D
Go Back To Polska Topic List
Prev14849505152205Next
Add Reply New Topic New Poll