Skończyłem Oko Świata Jordana.
Niby klasyk, ale na kolana nie powala. Ot zwykla historia w stylu BANDA BOHÓW RATUJE ŚWIAT.
Zamówiłem drugi tom Koła, zobaczymy czy coś się rozkręci. Mam nadzieje ze dzisiaj dojdzie, jak nie to zaczynam Mgły Avalonu - jedyne 14xx stron : )
Quote (cOr @ Jan 5 2011 01:31pm)
ok. skonczylem uczte dla wron
i tak: mialem uczucie dosc rzadkie. pamietam je bodaj tylko z wiedzmina czyli wielki zal ze to juz koniec
tu na szczescie jest pocieszenie ze beda kolejne tomy, o ile martin tego dozyje bo pierwotnie dance with dragons miala wyjsc w 2007 ;/ a jest 2011
na pocieszenie w kweitniu pierwszy odcinek gry o tron. dowiedzialem sie tez ze jest nawet karcianka GoT (chyba nawet poisalem tu o tym) wiec fanow saga ma wielu. nawet w pociagu, jak wracalem ze swiat, jakis koles zaczal cos o tym mowic jak zobaczyl co czytam

btw jak ktos nie widzial - 11 minutowy material o serialu
http://www.youtube.com/watch?v=XAYtinilywMehhh genialna ksiazka

teraz z braku kasy poczytam to co mam w domu czyli krainy glebin z FR ktore kiedys kupilem za fg - spadek jakosci pewnie bedzie niewyobrazalny
a potem okoncze moze wreszcie lotra
Musze jako zwolennik FR (swego czasu ofc) powiedziec ze KG to straszna lipa

Quote (iridius @ Jan 10 2011 10:05am)
Jestem w połowie pierwszego tomu czyli (Gra o Tron) jeszcze mnie nie rzuciło na kolana, ale zapowiada się dość obiecująco ^^
Widzę że serial biedzie dość wierny książce (nawet dialogi po części zdają się identyczne) :) to dobrze^^ pamiętam jaki szok przeżyłem po przeczytaniu kilku tomów "Miecz Prawdy" a następnie gdy włączyłem pierwszy odcinek Legend of the Seeker, nie wytrzymałem do końca, co chwilę bluzgając i niedowierzając że można tak spie.....
rzuci, uwierz mi. od drugiej polowy sie zaczyna zawrotna akcja, zwolni dopiero w uczcie.