Quote (wilq1 @ Jan 5 2013 12:17pm)
trzeba je remontować w miare często czy wytrzymują zacne przebiegi bez remontu? podane są na tuning? z takiego motoru 3.0 mozna juz zdrowo wycisnąć, niedużym kosztem.
btw co do prebiegów- jak auto ma więcej niz 4 lata to ma 150k+ bankowo, widywałem egzemplarze 2 letnie z przebiegiem 250k+. kupujący sam sie prosi o podkręcenie licznika. co do samochod sprowadzanych- niemcy nie są głupi i nie sprzedaja dobrych samochodów...
Bez przesady, nie każdy jest kurieriem i przebywa trase blisko 350 km dzień w dzień (przy przebiegu 250 tys) i to jeszcze toyota supra. Tak zgadza sie, spotkasz takie auta ale np jakies busy (transporter itp) itp a nie tuningowana supre. Wyobrażasz sobie, by ktoś kupował auto z takim silnikiem (domyślam sie, że benzynka? ) do pokonywania takiej trasy? To, że jest od Niemców to nie znaczy że każdy tyle jeździ. Poza tym przyjmij, że:
-benzyniak ma mniejszy przebieg
-diesel raczej bedzie wiekszy
to oczywiście taka teoria i nie zawsze tak jest, ale w większości przypadków sie sprawdza.
Quote (Mentalista @ Jan 5 2013 12:21pm)
Właśnie zajebiście wytrzymałe są i kurewsko podatne na tuning

Dlatego już są legendarne.
Co do samochodów z niemiec, ojciec ma A4 z niemiec sprowadzoną w idealnym stanie i odkąd ją sprowadził (3 czy 4 lata) ani 1 awarii, więc to kwestia chyba szczęścia na jaki samochód trafisz...
Moja aorsa też z niemiec i póki co także bezawaryjnie, W124 chyba też będę trargał od szwabów jak nie znajdę tutaj takiego modelu jak mnie interesuje...
W Polsce też kupisz dobry samochód, ale w dobrym stanie na pewno bedzie droższy niż zza granicy. Trzeba sie tylko dobrze rozgladnać i znać sie na rzeczy. Nie wszystko z Niemiec złoto co sie świeci
Quote (m4stah @ Jan 5 2013 02:10pm)
Nowe kółka za okazyjną cenę
http://images48.fotosik.pl/548/af716168e7e03e06med.jpg
Fajne, ale kapeć kuresko niepraktyczny. Też takie kiedyś miałem i już mi przeszło
This post was edited by trz on Jan 5 2013 07:33am