d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Piłka Nożna > Temat Oficjalny
Prev1474247434744474547465001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
May 16 2014 08:15am
Quote (SleepNowInThe Fire @ May 7 2014 06:05pm)
nikt nie musi nigdzie latać, wystarczy, że jeden się rozpłacze i od razu Floro ma kisiel w gaciach  :D

robi to samo co nażelowany laluś ;)

No i Messi niby juz z nowym kontraktem. Jak informuja rozgarnieci ludzie z twittera to jego 8 podwyzka. Nadal uwazasz ze robi to samo co CR? Czy jednak przyznasz mi racje ze moze jednak jego przywiazanie do Barcy kosztuje co roku wiecej?
Member
Gold: 0.00
May 16 2014 02:56pm
Lech/10
Member
May 17 2014 04:51am
W redakcji weszło trwają gorączkowe przygotowania do najważniejszego dnia w roku. Przymocowana do kija od szczotki flaga Katalonii, Senyera, znów dumnie powiewa na balkonie, choć jeszcze 2 tygodnie wcześniej leżała wciśnięta w zatęchły kąt komunalnego śmietnika. Nad 32-calowym telewizorem, nastrojonym już na Canal Plus Sport, mieni się ołtarz poświęcony Leo Messiemu, przyozdobiony proporcami blau-grany i plakatami argentyńskiego nr 10 z czasopisma GIGA Sport. Ze ścian dumnie spoglądają na zebranych portrety Pepa Guardioli i odchodzącego na emeryturę Carlesa Puyola. Członkowie redakcji ze stosowną czcią nakładają na siebie bordowo-granatowe stroje, wcześniej starannie wyprasowane przez mamy (w przypadku młodszych redaktorów) lub (rzadziej) żony. Dziennikarze przy tym w niewybredny sposób pokpiwają sobie z jedynego członka redakcji, który nie uległ szałowi dnia dzisiejszego i z plecakiem udaje się w samotną podróż do Poddębic, gdzie tamtejszy Ner podejmuje w szlagierowym pojedynku IV ligi "rodowity klub Łodzi". Sami zaś przeprowadzają trening wokalny, wznosząc okrzyki na cześć wolnej Katalonii i ucząc się na pamięć katalońskich odpowiedników słów takich jak "faul" i rzut karny". Czy jednak wesoły i zarazem podniosły nastrój nie przerodzi się w wieczorną stypę, a Senyera nie posmakuje znów specyficznych uroków osiedlowego kontenera?
Banned
Gold: 4,043.00
May 17 2014 05:21am
Kazdy prawidziwy fan futbolu kibicuje dzis Atletico Madrid.
Member
May 17 2014 05:24am
Quote (Pozer @ May 17 2014 11:21am)

Kazdy w tym temacie doskonale wie, ze z wypiekami na twarzy sledzisz poczynania najlepszej ligi swiata jaka obecnie jest liga hiszpanska.
Banned
Gold: 4,043.00
May 17 2014 05:37am
Quote (Over_You @ May 17 2014 11:24am)
Kazdy w tym temacie doskonale wie, ze z wypiekami na twarzy sledzisz poczynania najlepszej ligi swiata jaka obecnie jest liga hiszpanska.
Gdyby nie twoj poprzedni post, nie wiedzialbym ze dzis w ogole graja :mellow:
Member
May 17 2014 05:55am
Quote (Pozer @ May 17 2014 11:37am)
Gdyby nie twoj poprzedni post, nie wiedzialbym ze dzis w ogole graja  :mellow:

moj post nijak ma sie do AM
Member
Gold: 17.16
May 17 2014 06:36am
Quote (Over_You @ 16 May 2014 14:15)
No i Messi niby juz z nowym kontraktem. Jak informuja rozgarnieci ludzie z twittera to jego 8 podwyzka. Nadal uwazasz ze robi to samo co CR? Czy jednak przyznasz mi racje ze moze jednak jego przywiazanie do Barcy kosztuje co roku wiecej?

Jaka rację? pisałeś o tym jak to stary Messiego jest pazerny i lata po biurach CN... ja Ci odpisałem, że jest raczej ciut inaczej i to z inicjatywy klubu wychodzą te ciągłe podwyżki
Wystarczy poczytać wypowiedzi ludzi z poprzedniego zarządu i aktualnego, czy nawet Cruyffa. Wszyscy jakoś zgodnie mówią odnośnie kontraktów Messiego, a jak wiadomo raczej nie pałają do siebie miłością... dziwne

dla mnie podwyżki co sezon są śmieszne, ale to jest raczej wina zarządu, który sam nakręca tą spirale

Nie widzę, też sensu w szydzeniu "przywiazanie do Barcy kosztuje co roku wiecej", bo jakby Don Floro co roku oferował podwyżkę kontraktu Krysi to jakoś nie wierzę, żeby on je odrzucał. No chyba, że wierzymy, iż Krysia jest tak przywiązany, że najchętniej grałby za darmo... No chyba, że będzie smutny

Quote (Over_You @ 17 May 2014 10:51)
W redakcji weszło trwają gorączkowe przygotowania do najważniejszego dnia w roku. Przymocowana do kija od szczotki flaga Katalonii, Senyera, znów dumnie powiewa na balkonie, choć jeszcze 2 tygodnie wcześniej leżała wciśnięta w zatęchły kąt komunalnego śmietnika. Nad 32-calowym telewizorem, nastrojonym już na Canal Plus Sport, mieni się ołtarz poświęcony Leo Messiemu, przyozdobiony proporcami blau-grany i plakatami argentyńskiego nr 10 z czasopisma GIGA Sport. Ze ścian dumnie spoglądają na zebranych portrety Pepa Guardioli i odchodzącego na emeryturę Carlesa Puyola. Członkowie redakcji ze stosowną czcią nakładają na siebie bordowo-granatowe stroje, wcześniej starannie wyprasowane przez mamy (w przypadku młodszych redaktorów) lub (rzadziej) żony. Dziennikarze przy tym w niewybredny sposób pokpiwają sobie z jedynego członka redakcji, który nie uległ szałowi dnia dzisiejszego i z plecakiem udaje się w samotną podróż do Poddębic, gdzie tamtejszy Ner podejmuje w szlagierowym pojedynku IV ligi "rodowity klub Łodzi". Sami zaś przeprowadzają trening wokalny, wznosząc okrzyki na cześć wolnej Katalonii i ucząc się na pamięć katalońskich odpowiedników słów takich jak "faul" i rzut karny". Czy jednak wesoły i zarazem podniosły nastrój nie przerodzi się w wieczorną stypę, a Senyera nie posmakuje znów specyficznych uroków osiedlowego kontenera?

susz jak ja pierdole

Quote (Pozer @ 17 May 2014 11:37)
Gdyby nie twoj poprzedni post, nie wiedzialbym ze dzis w ogole graja  :mellow:

Przecież w tym poście nie ma nic odnośnie AM. Fail z Twojej strony właśnie pokazał, że śledzisz ligę hiszpańską z wypiekami na twarzy :rofl:

This post was edited by SleepNowInThe Fire on May 17 2014 06:39am
Member
Gold: 4.00
May 17 2014 06:44am
Znów mnie poniosło :(

Jak sądzicie, ten twór ma szansę wejść?

E:
Quote (Pozer @ May 17 2014 11:21am)

Atletico to guwno dude ;)

This post was edited by ZajebiscieTajneMulti on May 17 2014 06:47am
Member
May 17 2014 06:54am
Quote (SleepNowInThe Fire @ May 17 2014 12:36pm)
Jaka rację? pisałeś o tym jak to stary Messiego jest pazerny i lata po biurach CN... ja Ci odpisałem, że jest raczej ciut inaczej i to  z inicjatywy klubu wychodzą te ciągłe podwyżki
Wystarczy poczytać wypowiedzi ludzi z poprzedniego zarządu i aktualnego, czy nawet Cruyffa. Wszyscy jakoś zgodnie mówią odnośnie kontraktów Messiego, a jak wiadomo raczej nie pałają do siebie miłością... dziwne

dla mnie podwyżki co sezon są śmieszne, ale to jest raczej wina zarządu, który sam nakręca tą spirale

Nie widzę, też sensu w szydzeniu "przywiazanie do Barcy kosztuje co roku wiecej", bo jakby Don Floro co roku oferował podwyżkę kontraktu Krysi to jakoś nie wierzę, żeby on je odrzucał. No chyba, że wierzymy, iż Krysia jest tak przywiązany, że najchętniej grałby za darmo... No chyba, że będzie smutny

Ty serio wierzysz w to, ze to sa inicjatywy zarządu, a nie Messiego?
Nie porownujmy przywiazania CR i Messiego do klubow. Cristiano przyszedl do klubu na najwazniejszy etap swojej kariery. Nie wychowal sie w nim, nie zostal przez niego odkryty. Wybral najlepsza dla siebie opcje, ktora uczynila go najdrozszym pilkarzem swiata i pozwolila mu na bezposrednie starcie z jego najwiekszym rywalem przynajmniej 2 razy w sezonie. Natomiast zazylosc na linii klub - Messi jest kreowana na mozliwie highest level, a sam Messi przedstawiany jako zakochany na zaboj w Barcelonie dzieciak. Stad cala sytuacja mnie smieszy. 10 lat, 8 podwyzek. Nie mowmy ze szkrab nie jest lakomy na hajs, bo na zdrowy rozsadek widac ze jest, jak skruwysyn. No chyba, ze faktycznie przyjmiemy, ze to zarzad Barcelony ma taki wspanialy gest, tak jak piszesz i sami z siebie, ni z dupy, ni z chuja przyznaja mu podwyzki. Wtedu tylko pogratulowac przyznania podwyzszki za najgorszy sezon w karierze.

Inna sprawa, ze jak dzisiaj Barca pocisnie (a daje im na to jakies 75% szans), Messi cos wpierdoli, to juz jutro media przyznaja Zlota Pilke. Nie trzeba oczywiscie mowic komu.

Quote (SleepNowInThe Fire @ May 17 2014 12:36pm)
susz jak ja pierdole

Niekoniecznie susz. Wystarczy sledzic wpisy Stanowskiego na twitterze, zeby ten wpis mial wystarczajaca ilosc sensu ; DDDDD

This post was edited by Over_You on May 17 2014 07:00am
Go Back To Polska Topic List
Prev1474247434744474547465001Next
Closed New Topic New Poll