d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Piłka Nożna > Temat Oficjalny
Prev1469246934694469546965001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Apr 25 2014 03:22am
konferencja giggsa

Giggs: Właśnie zaproponowałem sobie nowy 5-letni kontrakt jako zawodnik.

kawalarz ;d
Member
Gold: 48.33
Apr 25 2014 03:35am
Quote (tamburyn @ 22 Apr 2014 10:00)
właściwie to teraz sam będzie decydował o tym czy będzie w składzie czy nie, to chyba łatwiej będzie o gola ;)

Quote (Cannabisek @ 22 Apr 2014 10:01)
bedzie karny zdejmie garniaka i wejdzie ;d

no to jesteśmy prorokami ;)
Member
Gold: 5.00
Apr 25 2014 03:43am
Quote (Cannabisek @ 25 Apr 2014 10:22)
konferencja giggsa

Giggs: Właśnie zaproponowałem sobie nowy 5-letni kontrakt jako zawodnik.

kawalarz ;d

to bedzie teraz pelnil funkcje grajacego trenera czy jak?
Member
Apr 25 2014 06:47am
Quote (Janusz_Tracz @ 25 Apr 2014 11:43)
to bedzie teraz pelnil funkcje grajacego trenera czy jak?

11:45 - Ryan Giggs zapytany, czy jeszcze pojawi się na boisku jako zawodnik, zażartował: - Właśnie zaproponowałem sobie pięcioletni kontrakt. Korzystam ze swojego stanowiska, póki mogę! Nie trenowałem za wiele w tym tygodniu, ale nadal będę zaangażowany jako zawodnik.

11:37 - Giggs: - Chcę, by zawodnicy grali z pasją, szybko i kreatywnie. Ponadto, ciężko pracować, a przede wszystkim czerpać przyjemność z gry. Jeśli czuję, że cieszę się grą to mogę lepiej wyrazić siebie na boisku. Właśnie tym jutro będziemy się zajmować z drużyną.

11:30 - Giggs: - Przede wszystkim chciałbym podziękować Davidowi Moyesowi za szansę dołączenia do sztabu szkoleniowego jako trener pierwszej drużyny. To jest coś, co zawsze pozostanie w mojej pamięci. Po drugie, chciałbym wyrazić wielką dumę z możliwości prowadzenia klubu, któremu kibicowałem całe życie.

11:07 - W Sieci pojawił się już zapis wideo z wywiadu Ryana Giggsa, udzielonego stacji MUTV.

10:47 - Zapytany o jego sobotni debiut przeciwko Norwich City na Old Trafford, Walijczyk odpowiedział: - Jesteśmy Manchesterem United. Gramy u siebie i oczekujemy zwycięstwa. Chciałbym, by kibice mieli powody do radości w końcówce tego sezonu.

10:45 - Ryan Giggs w wywiadzie udzielonym klubowej stacji: - To najbardziej dumny moment mojego życia. Odkąd skończyłem 14 lat, ten klub zajmuje największą część mojego życia. Jestem dumny, jestem szczęśliwy, nieco zdenerwowany.
Member
Apr 25 2014 07:30am
a tu wiecej:

Ryan Giggs dziś po raz pierwszy wystąpił w roli menedżera Manchesteru United podczas konferencji prasowej. Walijczyk zaprosił przedstawicieli mediów do pomieszczenia, gdzie swego czasu swoje spotkania organizował sir Alex Ferguson. Poniżej zapis z dzisiejszej konferencji.

RG: Dzień dobry wszystkim! Na wstępie chciałbym podziękować Davidowi za włączenie mnie do sztabu szkoleniowego. Na zawsze zapamiętam poprzednie lato, kiedy zadzwonił do mnie, abym wstawił się na spotkaniu zarządu i poinformował mnie o roli jaką widzi dla mnie w swoim sztabie. Wciąż byłem czynnym piłkarzem, a on dał mi pierwszą szansę w trenerce. Po drugie chciałbym powiedzieć, że jestem niezwykle dumny z bycia menedżerem klubu, którego jestem fanem przez całe życie i z którym utożsamiam się przez ostatnie 25, 26 lat. Przyjmuję to wyróżnienie z dumą i mam zamiar się nim cieszyć.

Pytanie: Siedziałeś tutaj wiele razy i odpowiadałeś na pytania jako piłkarz, jak to jest dzisiaj w roli menedżera Manchesteru United?

RG: Ekhm, jest dobrze, staram się czerpać przyjemność z tego tygodnia i tak jak powiedziałem wcześniej, jestem niezwykle dumny z powierzonej mi funkcji. Jest to najprawdopodobniej najdumniejszy moment mojej kariery i jeden z takich, którym zamierzam się cieszyć przez nadchodzące dwa i pół tygodnia. Mam zamiar przywrócić uśmiechy na twarzach fanów i z optymizem czekać na najbliższe spotkanie, to podobne zadanie jak u piłkarza, chcesz się przygotować jak najlepiej potrafisz i po prostu czekać na sobotę. Nie mogę się doczekać, 17:30, Norwich na Old Trafford, wiem, że stadion ponownie odżyje, piłkarze prezentowali się dobrze na treningach i również są podekscytowani przed najbliższym meczem.

Pytanie: Jak przebiegła sesja treningowa?

RG: Było dobrze, wszyscy są w dobrej kondycji, a ja po prostu im przekazałem, aby cieszyli się grą i dali fanom powody do uśmiechu przez najbliższe 4 spotkania. Wiemy, że mamy za sobą rozczarowujący sezon i chcemy go zakończyć najlepiej jak potrafimy.

Pytanie: Jak trudne były ostatnie 4 dni? Oczywiście, wiadomo, że podczas twojej kariery były lepsze i gorsze momenty, ale mówi się dużo o twojej relacji z poprzednim menedżerem i czy możesz się do tego odnieść, Ryan?

RG: Nie, to był naprawdę trudny tydzień w klubie, a poranna wiadomość we wtorek była dla mnie szokiem. Ed poinformował mnie, że David odchodzi z klubu i zapytał mnie czy nie przejmę jego obowiązków, więc był mamy za soba wichurę w tym tygodniu, ale tak jak powiedziałem wcześniej staram się czerpać przyjemności, mimo, że był to dosyć trudny i chaotyczny okres. To dopiero mój czwarty dzień w pracy, więc nigdy nie możesz sobie wyobrazić co masz do zrobienia i co pociąga za sobą rola menedżera, szczególnie w takim klubie jak Manchester United.

Pytanie: Czy to jest coś co chciałbyś kontynuować w przyszłości?

RG: Na ten moment koncentruję się na bieżących sprawach, czyli na 4 spotkaniach jakie przed nami. Na tym się skupiam, a głównym celem jest jutrzejszy mecz z Norwich, który będzie trudnym starciem, ponieważ "Kanarki" bronią się przed spadkiem. Nie myślałem póki co jeszcze o dalszym okresie.

Pytanie: Czy przez dalszą część sezonu rozpatrujesz siebie wciąż jako piłkarza?

RG: Dopiero podarowałem sobie 5-letni kontrakt![śmiech] Muszę użyć swoich przywilejów, póki mogę. Oczywiście nie trenowałem za dużo w tym tygodniu, ale oczywiście wciąż jestem w kadrze.

Pytanie: Czy nie kusi cię czasem wystawienie się w podstawowym składzie?

RG: Na treningach wyglądałem całkiem nieźle, ale chłopcy naprawdę prezentowali się znakomicie i szczerze mówiąc co najmniej 20 różnych zawodników ma szansę na występ w jutrzejszym spotkaniu.

Pytanie: Co próbowałeś zmienić podczas sesji treningowych?

RG: Powiedziałem im, żeby wyszli i cieszyli się grą, starali się wyrazić siebie na boisku. Nie wiem czy użyłbym takich słów w poprzednim tygodniu, ponieważ nasze występy były słabe, ale wszedłem w buty menedżerskie z natychmiastowym skutkiem i pragnę odnieść zwycięstwo w sobotę. Dlatego według mnie najlepszym sposobem na wygraną jest stworzenie przyjemnych treningów, ponieważ im bardziej się nimi cieszą tym bardziej będą cieszyć się na myśl o meczu.

Pytanie: Ryan, wspomniałeś o uśmiechach na twarzach, chcesz je przywrócić wśród kibiców, czy możemy spodziewać się jakiegoś innego stylu gry czy rozważasz styl gry "United"?

RG: Mam zamiar wdrożyć moją filozofię, w sumie to filozofia Manchesteru United, ponieważ spędziłem tutaj całą swoją karierę i chcę, aby piłkarze grali z pasją, szybkością, odpowiednim tempem, odwagą i wyobraźnią to wszystko czego oczekuje od każdego piłkarza tego klubu. Ciężka praca, ale każdy ma się też z niej cieszyć, ponieważ wtedy można rozegrać znacznie lepsze spotkania, dzięki czemu mogą wyrazić siebie na boisku.

Pytanie: Będąc kibicem Man Utd, jak bardzo zranił cię ten sezon? I teraz jak bardzo jesteś dumny z powierzonej ci roli, ale biorąc pod uwagę fakt jak ten sezon przebiegał, ponieważ musiałeś go oglądać jako piłkarz/trener?

RG: To był rozczarowujący sezon. Myślę, że dla wszystkich. Razem odnosimy zwycięstwa, ale razem też ponosimy porażki i właśnie chcę przywrócić trochę optymizmu na ostatnie mecze sezonu. Mamy trzy mecze na Old Trafford, gdzie nasza forma była poniżej oczekiwań, a teraz chcę zobaczyć bramki, wślizgi, chcę widzieć naszych graczy w pojedynkach z rywalami, chcę widzieć szaleństwo publiczności i co najważniejsze, chcę widzieć pasję, ponieważ ona jest częścią każdego piłkarza Manchesteru United.

Pytanie: Jeśli nie uwzględnisz się jutro w składzie to czy zobaczymy cię w dresie czy może jednak garniturze?

RG: Nie zdecydowałem jeszcze! Musicie poczekać i zobaczycie jutro.

This post was edited by Cannabisek on Apr 25 2014 07:30am
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Apr 25 2014 07:34am
shackowana skrzynka united:

i kwiatek z konferencji Carletto:
Nie wiem czy widział pan wypowiedzi Rummenigge, który powiedział, że w Monachium będą płonąć nawet drzewa i że przygotowują piekło [śmiech Carlo]. Co pan sądzi o tych słowach?
Tak, cóż... [szeroki uśmiech] Mamy nadzieję, że drzewa będą płonąć w środę, a nie we wtorek, niech płoną jak już wyjedziemy.
Member
Apr 25 2014 08:39am
Quote (Over_You @ Apr 25 2014 03:34pm)
shackowana skrzynka united:
http://pawelki.com/add/cbc023ec68108bfb638b04b2cc5800284684.jpg

i kwiatek z konferencji Carletto:
Nie wiem czy widział pan wypowiedzi Rummenigge, który powiedział, że w Monachium będą płonąć nawet drzewa i że przygotowują piekło [śmiech Carlo]. Co pan sądzi o tych słowach?
Tak, cóż... [szeroki uśmiech] Mamy nadzieję, że drzewa będą płonąć w środę, a nie we wtorek, niech płoną jak już wyjedziemy.

hehe to już kilka dni temu krążyło. dobre śmiechy z foty XD
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Apr 25 2014 10:16am
wg Mundo Deportivo Tito nie zyje...
Member
Apr 25 2014 10:44am
Quote (Over_You @ 25 Apr 2014 18:16)
wg Mundo Deportivo Tito nie zyje...

wedlug onetu tez ;p
Member
Apr 25 2014 10:47am
Quote (Cannabisek @ Apr 25 2014 06:44pm)
wedlug onetu tez ;p
onet/10

Go Back To Polska Topic List
Prev1469246934694469546965001Next
Closed New Topic New Poll