d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Dota 2 > Temat Oficjalny
Prev1464465466467468672Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,864.40
Jul 15 2014 01:11am
Quote (zYwi3c @ 15 Jul 2014 00:58)
Obie trudne postacie na poczatek. Zacznij grac czyms latwym, zeby sie nauczyc mniej wiecej o co w tej grze chodzi, a potem np graj randomem, zeby poznac kazda postac - zeby umiec grac kims, musisz znac pozostale postacie, zeby wiedziec 'na co' grasz.
No i ogladaj sobie np teraz stream The International dla Noobow ( New Players Stream ) - Tutaj Purge, Blizts, Suns czy Shane tlumacza gre dla nowych graczy - dlaczego taki heros a nie inny, dlaczego takie itemy, dlaczego idzie na offlane, a nie safe lane i takie podstawy - ogladalem pare meczy na tym streamie Group Stage i naprawde super.

http://www.twitch.tv/dota2ti_noob

Oglądałem to wczoraj, faktycznie nawet ja rozumiałem co się dzieje.

Quote (Walsnats @ 15 Jul 2014 03:12)
legendarny tide

a tak serio - grajac z totalnymi warzywami vs ogarnieci ludzie tidehunter zapewnial mi >90% winratio. i to przed buffem E, ktore aktualnie jest chyba najmocniejszym skillem w grze

Będę ćwiczył. Tidehunter poleci na pierwszy ogień. Ale Spectre też sobie zagram, bo w dote jedynkę nim kiedyś chwilę grałem i wygląda super.
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Jul 15 2014 03:09am
Quote (Walsnats @ Jul 15 2014 02:48am)
http://www.dotafire.com/profile/dadadada123-35969

tu masz te moje buildy, jak chcesz jakies inne to pisz xD

tak, typo przyszedl z lola a ty mu polecasz brewmastera, ktory jest w 99% zalezny od wykorzystania ulti + microwania pandami i rzucaniem spelli/dispelowaniem buffow etc
dobry pomysl pizzo

Tidehuntera polecam. klikasz R i wygrywasz

ogolnie grigo musialbys poczytac jakies podstawy, bo potem np. kilkniesz ulti tidem w typa ktory odpalil bkb. kiedys byla taka zaleznosc: wszystkie ulti oprocz tide'a przechodza przez bkb ale nie zadaja dmg - czyli disable wchodzily, ale obrywales za 0 dmg. teraz lina ze scepterem zadaje obrazenia przez bkb, bo icefrog smiec pisze sobie dote na nowo i ma w dupie stare zasady

i zasada ogolna - focusujesz typa ktory robi najwiecej dmg. tych ktorzy wyjebali sie z kluczowych spelli olewasz (np nie ma sensu walczyc z enigma ktora rozkrecila juz dziure i rzucila plame, bo w 50 minucie hituje za 120)
ta przykladowa enigme mozna zfocusowac tylko przed fightem, jesli ktos dobrze zainicjuje - enigma z black hole > carry w wiekszosci przypadkow

Najważniejsze w tej grze są 4 rzeczy:
1. Farma
2. Współpraca + umiejętne wybieranie targetu w fightach
3. skill poszczegolnych graczy
4. pick

jesli nie ma 1 elementu to mozna smialo wyjsc przed minuta 10, lub odpalic muzyczke i pocwiczyc lasthity/splitpush/podfarmianie lasu

gdy na poczatku rozgrywki widze, ze cos jest nie tak to od razu odpuszczam i trolluje/gram 1v9

XD rzucenie ulti q tab tab q takie trudne micro XD

brewmaster jest dobry na puby bo zapewnia silne early/midgame
Member
Jul 15 2014 08:20am
Może mi ktoś wyjaśnić z tą buteleczką? Z tego co się zdążyłem zorientować, to dobrze jest na midzie szybko ją kupić, bo daje trochę regena + można sobie podnieść i schować do niego runkę i użyć w razie potrzeby.
Da się ją napełniać "regenem" bez wracania pod fontannę? Da się pić te stacki regena nie używając runy?
Member
Gold: 871.28
Jul 15 2014 08:31am
Quote (Grigo @ 15 Jul 2014 16:20)
Może mi ktoś wyjaśnić z tą buteleczką? Z tego co się zdążyłem zorientować, to dobrze jest na midzie szybko ją kupić, bo daje trochę regena + można sobie podnieść i schować do niego runkę i użyć w razie potrzeby.
Da się ją napełniać "regenem" bez wracania pod fontannę? Da się pić te stacki regena nie używając runy?

Pełna masz jak wrócisz do fontanny albo wrzucasz do niej rune, jak masz rune to żeby wziąć gula musisz jej najpierw użyć. Dodatkowo możesz dać gula koledze nie dając mu samej butli. Są postacie które bez butli na midzie nie mają czego szukać, ale takim invokerem nie kupuje się jej specjalnie często, raczej skrajne patolskie przypadki. Oczywiście runa daje dużą chwilowa przewagę na linii i wiadomka możliwość ganku.

This post was edited by markov on Jul 15 2014 08:31am
Member
Gold: 500.00
Jul 15 2014 08:40am
Quote (Grigo @ Jul 15 2014 03:20pm)

Do napelniana butli mzoesz takze uzywac kuriera:o
Banned
Gold: 5.00
Warn: 40%
Jul 15 2014 09:11am
Quote (Grigo @ Jul 15 2014 04:20pm)

znowu sa 3 opcje.
kupujesz butelke, przynosisz ja kurierem -> pijesz -> oddajesz kurierowi i wysylasz go pod fontanne zeby napelnic -> czynnosc powtarzasz
zgarniasz runy do butelki (najpierw pushujesz linie pod tower przeciwnika, bo inaczej tracisz duzo expa i golda)
(nie wiem czy nadal dziala + potrzeba ogarnietych ludzi) -> prosisz supporta zeby tpnal na mida, dajesz mu butelke do eq i butelka sie uzupelnia bo dziala fountain buff. trzeba to zrobic szybko i kiedys dzialalo, mozliwe ze to znerfili ale dawno nie gralem

zawsze jak tpniesz na mida i masz butelke + jakiegos nuke'a to rzucasz spell i szybko pijesz butelke -> uzupelni sie przez pierwsze 2s

This post was edited by Walsnats on Jul 15 2014 09:13am
Member
Jul 15 2014 09:47am
Dzięki!
Member
Jul 15 2014 03:08pm
Zagrałem Zeusem na midzie. Najgorsze laning phase w mojej krótkiej karierze w doto. AA u niego nie istnieją, próbowałem farmić z q, to się wyjebałem z many i gówno z tego było. Jedyna frajda to ulti, ale generalnie postać nie dla mnie :(
Member
Gold: 0.00
Jul 15 2014 03:17pm
kurwa mialem najdluzsza i najbardziej wkurwiajaca gre ponad 90 min kurwa gralismy kazdy 25 lvl moglismy wygrac spokojnie kolo 60 min ale 3 typow z mojej druzyny caly czas junglowalo chociaz mieli juz wszystko 1 typ mial 10k golda kupowal itemki i je wypierdalal drugi zabijal roshana i niszczyl aegis wiec ja musialem sam rozjebac 2 wierze i 4 baraki przy czym umieralem co chwile bo typy sie bronily w 5 a moja druzyna w dzungli

kurwa nie gram juz w dote ;d
Member
Gold: 954.50
Jul 15 2014 04:50pm
kto idzie nakurwiac rankedy
Go Back To Polska Topic List
Prev1464465466467468672Next
Add Reply New Topic New Poll