d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Piłka Nożna > Temat Oficjalny
Prev14544554564574585001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 11.11
Feb 24 2011 04:22pm
Quote (kubaba5 @ Feb 24 2011 11:15pm)
this dlaczego niemcy tak zajebiście grają?
bo mają siano na to żeby promować piłkę nożną, inwestują w talenty itd. itp. i mamy skutki.

nie przesadzajmy, z kasa nie jest az tak zle u nas, sa biedniejsze kraje, a majace lepiej wyszkolonych zawodnikow, po prostu my zle wykorzystujemy ta kase (albo tak, pzpn przepierdziela) ;[[
Quote (Pempek0207 @ Feb 24 2011 11:07pm)
W Polsce nie ma lepszych.Ale co z tego,skoro jeśli się pojawi mocna drużyna która mogła coś ugrać,to wszyscy spierdalają jak zające grać za więcej do Niemiec czy innych lepszych lig.
Lech w pierwszej połowie zagrał tak niedojrzale i z takim strachem że to jest chuj,a w drugiej...cóż,pech.A że sędzia chuj to wiemy wszyscy.
Braga była lepsza,natomiast każdy kto teraz równa Lecha z ziemią jest oficjalnym ubertardem i powinien rozważyć wpierdolenie głowy w śnieg w celu wytrzeźwienia.

Ale po ręce Wołąkiewicza np.powinien być karny.

no ale w niemczech sie zacznie taki zawodnik przynajmniej rozwijac, tam co tydzien, ma zawodnikow na europejskim poziomie, a taki lech tylko w lidze europy ma z tym stycznosc, a ze pieniazki przy okazji sie dostanie, to czemu nie skorzystac? ;) raczej bym winil zarzad, ze nikogo wzamian nie kupil, nie wspominajac, ze te dzisiejsze ustawienie z przodu bylo dosc dziwne ;c

This post was edited by Rafi-14 on Feb 24 2011 04:23pm
Member
Gold: 851.20
Feb 24 2011 04:25pm
Quote (wielkiburak @ 24 Feb 2011 23:22)
ok kurwa. grali zle. arboleda w myslach chyba wciaz posuwal swoja matke za kare za mecz z polonia. wolakiewicz chyba przypadkiem sie dostal na poklad samolotu z pilkarzami. bakero chyba dopiero w drugiej polowie otrzezwial z haju i zamienil stilica i rudnevsa tak jak powinni byc.
ALE
ilu z was, wyzywajacych teraz od pizd, kalek itd. spuszczalo sie w majtki wlasnego ojca po grze w fazie grupowej? kurwa, ja podchodze do tego emocjonalnie, wiadomo. wiekszosc z was ma szczerze wyjebane na Lecha, tez wiadome. ale jesli juz kropicie na mysl o wygranej z manchesterem i chwalicie sie "sukcesem polskiego futbolu" to przyjmijcie porazke tez na klate. takie zycie - raz ty kogos ruchasz a raz ktos rucha ciebie.
Ps. uprzedzam wszelkie pytania - dopeiro teraz zaczynam pic na smutno. bedzie zle.

aha xD

e: to nie pieniadze sa wina poziomu pilki w Polsce tylko brak specjalistow, bledy zarzadow itp. Jakis czas temu w prasie ukazal sie artykul, ktory przedstawial obroty danych lig pilkarskich i wg niego w ciagu kilku najblizszych lat obroty ligi polskiej beda na poziomie ligi francuskiej. Az strach pomyslec gdzie te pieniadze ida.

This post was edited by Qu1kSilv3r on Feb 24 2011 04:27pm
Member
Gold: 981.70
Feb 24 2011 04:28pm
A ja się dziwiłem czemu Bakero został wyjebany z Polonii. Lech, który opiera swoją filozofię gry głównie na skrzydłach, potrzebuję szybkiego napastnika dobrze grającego głową, a nie kurwa pomocnika, która jest rozgrywającym, na dodatek kiepsko grający głową :rofl: Następna sprawa, jak można wystawiać zawodników typu Wilk czy Ślusarski w pierwszym składzie? Kiełb jest w chuj lepszym piłkarzem (potwierdzał two m.in we wcześniejszych meczach Lecha czy też Korony), a nie ma ogrania przez takich słabiaków. Na dodatek jak można wystawić Wołąkiewicza, który ledwo co doszedł do zespołu, w tak ważnym meczu?
Member
Gold: 161.05
Feb 24 2011 04:30pm
Quote (Qu1kSilv3r @ 25 Feb 2011 00:25)
Az strach pomyslec gdzie te pieniadze ida.

+

i cała reszta tej skurwysyńskiej mafii z PZPNu, zaorać to wszystko.
Member
Gold: 4.00
Feb 24 2011 04:36pm
Quote (s1z @ Feb 24 2011 10:28pm)
A ja się dziwiłem czemu Bakero został wyjebany z Polonii. Lech, który opiera swoją filozofię gry głównie na skrzydłach, potrzebuję szybkiego napastnika dobrze grającego głową, a nie kurwa pomocnika, która jest rozgrywającym, na dodatek kiepsko grający głową :rofl: Następna sprawa, jak można wystawiać zawodników typu Wilk czy Ślusarski w pierwszym składzie? Kiełb jest w chuj lepszym piłkarzem (potwierdzał two m.in we wcześniejszych meczach Lecha czy też Korony), a nie ma ogrania przez takich słabiaków. Na dodatek jak można wystawić Wołąkiewicza, który ledwo co doszedł do zespołu, w tak ważnym meczu?

nie lubie cie. bardzo. ale masz sporo racji.
1. gra skrzydlami zdobylismy mistrozstwo. stilic + peszko nagrywajacy na lewego to bylo nie do zatrzymania. lewego nie ma, rudnevs az ytak duzo od niego nie jest gorszy. ale co ja widze? stilic w ataku, rudnevs na skrzydle. a na drugim kurwa skrzydle krivets. krovets i stilic sa lewonozni. rudnevs nie umie zagrywac. KTO TO kURWA WYMYSLIL? TO NIE JEST KURWA SPARING ZEBY TESTOWAC GOWNIANE USTAWIENIA.
2. zmiany bakero sa tak przewidywalne, ze z kolega przerwidzielismy wszystkie mniej wiecej w 30-tej minucie ( z ta roznica ze ja sciagnalbym kriwca a nie stilica). i nie wynika to z tego ze jestesmy supermegazajebisci, tylko z tego ze trener chujowo ustawil druzyne i jego zmiany byly raczej powrotem do normalnosci niz zmianami. szkdoa ze zamiast ubiparipa nie wszedl mozdzen.
3. wolakiewicz niech dalej gra w pierdolonej lechii. do elity mu troche brakuje
Member
Feb 24 2011 04:39pm
Quote (kszak @ 24 Feb 2011 23:30)
http://www.weszlo.com/fotonews/1228993196_lato-tymoch.jpg

+

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/20740/zdzislaw_krecina_470.jpeg

i cała reszta tej skurwysyńskiej mafii z PZPNu, zaorać to wszystko.
Zapewne ale z tego co sie orientuje to kluby bezposrednio dostaja pieniadze za prawa telewizyjne etc, ktore sa w Polsce na calkiem niezlym poziomie.
faktem jest, ze czesto pilkarze sa u nas przeplacani w porownaniu do ligi czeskiej i tym podobnych

Member
Feb 24 2011 04:42pm
Quote (Qu1kSilv3r @ 25 Feb 2011 00:39)
Zapewne ale z tego co sie orientuje to kluby bezposrednio dostaja pieniadze za prawa telewizyjne etc, ktore sa w Polsce na calkiem niezlym poziomie.
faktem jest, ze czesto pilkarze sa u nas przeplacani w porownaniu do ligi czeskiej i tym podobnych

poruszałem raczej temat horrendalnie wysokich zarobków takiego np. prezesa Laty. (50k miesięcznie)
pieniądze miast na piłkę idą na wyjazdy kilkudziesięcioosobowych grup działaczy na imprezę do USA i tym podobne.

prawie wszystkie pieniądze idące na rozwój piłki od podstaw - ot, chociażby Orliki, idą nie od PZPNu, a od rządu i UE.
Member
Gold: 4.00
Feb 24 2011 04:45pm
Quote (kszak @ Feb 24 2011 10:42pm)
poruszałem raczej temat horrendalnie wysokich zarobków takiego np. prezesa Laty. (50k miesięcznie)

panie kszak. moglbys pan znalezc dla mnie skad ida pieniadze na pzpn i na pensje dzialaczy? czy to sa prywatni sponsorzy czy panstwo?
w chuj mi sie nie chce szukac, bo w kiepskim stanie jestem
Member
Feb 24 2011 04:49pm
Quote (wielkiburak @ 25 Feb 2011 00:45)
panie kszak. moglbys pan znalezc dla mnie skad ida pieniadze na pzpn i na pensje dzialaczy? czy to sa prywatni sponsorzy czy panstwo?

rząd przekazuje PZPNowi pewną sumę pieniędzy na szkolenie młodzieży, ale znacznie większa część dochodów to składki klubowe (każdy zarejestrowany klub musi wpłacać co miesiąc ustaloną kwotę) oraz umowy sponsorskie, głównie na reprezentacje. (Orange, TP, ostatnio Biedronka)

e: żadnych oficjalnych źródeł, bilansów czy rozliczeń nie mam :<

Quote (Qu1kSilv3r @ 25 Feb 2011 00:49)
nie szukam takze moge sie mylic, ale jestem raczej pewien, ze pieniadze ida z panstwa.

nie :angry:
PZPN jest organizacją niezależną od rządu, więc nie jest przezeń sponsorowana.

This post was edited by kszak on Feb 24 2011 04:51pm
Member
Feb 24 2011 04:49pm
Quote (wielkiburak @ 24 Feb 2011 23:45)
nie szukam takze moge sie mylic, ale jestem raczej pewien, ze pieniadze ida z panstwa.

This post was edited by Qu1kSilv3r on Feb 24 2011 04:49pm
Go Back To Polska Topic List
Prev14544554564574585001Next
Closed New Topic New Poll