Quote (Bop_PL @ Feb 15 2012 09:42am)
Aha. Czyli nieważne co tam się dzieje "we filmie", opakowanie ma ładne i to się liczy. Trochę jak najpiękniejsza seksowna krulewna z małym sekretem, a mianowicie penisem.
Co kto lubi. Mnie osobiście takie akcje bawiły i ciekawiły jak miałem tak góra 11 lat, a teraz ciekawi mnie co bardziej dojrzali w tym widzą. Ale to opowieść może na następnego posta jak pojawią się jakieś nowe wypowiedzi.
A i dla zrozumienia nie oceniam czy film jest dobry czy zły.
A i jeszcze jedno, jak ktoś jeszcze będzie się wypowiadał odnośnie chwalenia "Incepcji" to mam pytanie czy lubi oglądać także wrestling (jakies gale WWE itp., pamiętam że kiedyś na eurosporcie to pokazywali)?
Mnie natomiast bawią akcje w stylu podważania pewnych spraw w filmach. Incepcja wpisuje sie czesciwo w pewien kanon. Bondów, Hitmanów i innych Bournów. Na tle tych filmow akcja incepcji niczym sie nie wyroznia. Natomiast twoj poglad jest nadzwyczaj smieszny. Rozumiem, ze zadnego horroru nie ogladasz, bo sa tam mutanty, a skad mutanty w lesie? Pewne filmy cechuja sie odpowidnimi szczegolami i ego nie zmienisz. Z pewnoscia nie skreslilbym filmu ze wzgledu na fakt, ze cos sie w nim "dzieje" bo i np czesc filmow o obcych stala by sie smieszna. Natomaist pisanie o opakowaniu... No chyba o to w filmach chodzi no nie?
Quote (RoGh @ Feb 15 2012 10:22am)
Ogladalem Roze na Warsaw Film Festival w pazdzierniku, jak to Smarzowski - mocne, swietnie zrobione i wciagajace. Krew, sperma, pot, a wszystko to w bardzo sympatycznych realiach postwojennych, czyli Polacy, Ruscy, Mazurzy ( uznawani przez ruskich za niemcow ) - pieklo jednym slowem.
Czy najlepszy polski film od dlugiego czasu? Do mnie mocniej trafil "Dom Zly" tego samego rezysera, a oprocz tego bardzo podobalo mi sie np. Erratum. Nalezy pamietac tez, ze w ciagu ostatnich lat wyszly tez takie filmy jak Wymyk, Lincz, Chrzest, Sennosc, Boisko Bezdomnych, General Nil, Rozyczka, Wszystko co kocham, Joanna, Rewers, Zero czy wreszcie najnowsze W Ciemnosci. Nie wszystkie one jakos strasznie mi sie podobaly, ale nalezy brac pod uwage, ze komus moga przypasc do gustu bardziej.
Z mojej strony tak jak mowie - Smarzowskiego uwielbiam, ale akurat bardziej trafil do mnie Dom Zly, do tego strasznie podobal mi sie film Erratum i te dwa filmy na pewno uwazam za lepsze w ostatnich latach.
Swoja droga czy ktos wie czy Roza walczyla w tym roku o polska nominacje do Oscara i przegrala z "W ciemnosci" czy tez czeka na przyszly rok?
premiera byla na festiwalu wiec raczej pozamiatane jesli idzie o przyszly rok