d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev14344454647966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.00
Apr 2 2011 09:58am
Quote (nomadwgk @ 2 Apr 2011 14:43)
ja wlasnie uzywam hyperdroid

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=918899
Kompilowany sprlecjalnie pod hd2, zajebiscie szybki i spoko wyglada. Ja  mam v10, ale widze ze wyszedl update.
Uzywasz skype? Caly czas mam fc przy probie rozmowy od kad przesiadlem sie na ginger

Nie, nie używam. Co do HyperDroidów to miałem na myśli jaka w praktyce jest różnica między tymi z dopiskiem GBX i CM7.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=769026
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=918899
Sprawdzę najpierw tego GBX-a. Zobaczymy czy one mają ten fix, którego potrzebuje. Na pewno ma go rom Typhoon CM7 ( "Fixed IEEE 802.1x/EAP authentication" ), więc on jest na razie na mojej liście rezerwowej.

Quote (VolveR @ 2 Apr 2011 15:20)
Udało mi się później w piątek do niego dodzwonić. Jeszcze nie wysłał. Podobno otrzymał numer przewozowy od "Siódemki", ale nie odebrali paczki. To możliwe w ogóle? Dostać numer przewozowy bez odebrania paczki?
Podobno mają ją w poniedziałek odebrać, a jak nie to sam im ma zawieźć do oddziału, bo niby niedaleko ma. Wspomniał też coś, że jest przed pogrzebem i jaki to on nie jest zły na kuriera.
Nigdy więcej nie zapłacę inaczej niż osobiście lub przy odbiorze.

Bardzo możliwe, bo np. jeśli umawiasz się na wizytę kuriera i chcesz coś zmienić albo dowiedzieć się kiedy wpadnie to w rozmowie przez telefon pewnie trzeba podać ten numer. Wydaje mi się, że w momencie zgłoszenia od razu ten numer jest przydzielany, a potem pojawiają się kolejno "odebrano od nadawcy", "w sortowni w warszawie", "kurier odebrał z sortowni", "doręczono" itp.
Może faktycznie ma problemy albo nie może dogadać się z kurierem odnośnie odbioru.
Nawiasem mówiąc Siódemka to najchujowsza firma kurierska z jaką miałem do czynienia. Dowozili mi i bratu w sumie ok. 7-8 paczek i Z KAŻDĄ było coś nie tak. Albo umawiają się np. na 15 lutego i nikt się nie pojawia, za to kurier dzwoni 2 dni później i z mordą wyskakuje na mnie, że nikogo nie ma w domu albo paczka leży tydzień gdzieś w sortowni, chociaż miała być dostarczona w 1-2 dni. Dodzwonić też się do nich nie idzie, każdy kto odbierał telefon podawał mi kolejny numer na który miałem zadzwonić. Więcej zapłaciłem za rozmowy z nimi niż za samą przesyłkę.
Bratu miały przyjść jakieś papiery z banku do podpisania, zadzwonili i umówili się na jakiś dzień, byliśmy wszyscy w domu, a kutas nie przyjechał tylko wpisał, że adresat odmówił odbioru przesyłki i papiery wróciły do banku. Potem dzwoniłem, złożyłem na niego skargę i od roku czy dwóch trzymam się od nich z daleka.

This post was edited by toyo on Apr 2 2011 10:10am
Member
Gold: 16.00
Apr 2 2011 10:53am
To faktycznie niezłe jaja z tą Siódemką. Nie miałem z nimi jeszcze do czynienia. W takim razie może klient i prawdę mówi i ma z nimi problemy jakieś. Poczekam cierpliwie jeszcze.
Denerwuję się, ponieważ pisał maila zaraz po zakupie, że wysyła telefon zaraz po dojściu pieniędzy na konto. A jutro mija tydzień od wpłaty.
Member
Apr 5 2011 06:13am
Dobra, przyszedł mi HD2. Wgrany ma WM 6.5. Muszę go tylko naładować, bo jest rozładowany.
Inna sprawa to fakt, że nie zauważyłem na aukcji, że do telefonu nie ma ładowarki :P Mam tylko samochodową, aktualnie ładuję go przez usb przy kompie.
Jak tylko go naładuję to biorę się za tutoriale i wgrywam androida.
Pytanie tylko, wgrywać na SD czy NAND? I jaki rom polecacie?
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Apr 5 2011 06:20am
Quote (VolveR @ 5 Apr 2011 14:13)
Dobra, przyszedł mi HD2. Wgrany ma WM 6.5. Muszę go tylko naładować, bo jest rozładowany.
Inna sprawa to fakt, że nie zauważyłem na aukcji, że do telefonu nie ma ładowarki :P Mam tylko samochodową, aktualnie ładuję go przez usb przy kompie.

to zalezy, czy chcesz miec jeszcze windowsa. :P
Member
Gold: 4.00
Apr 5 2011 06:22am
Quote (VolveR @ 5 Apr 2011 13:13)

NAND tylko i wyłącznie.
Co do romów to ciężko powiedzieć. Ja miałem MDJ's CyanogenMod 7 (v.2.6) A2SD+, ale jego już nie aktualizują. W tym momencie właśnie robie backupy, żeby wrzucić HyperDroid GBX V11.
Denerwuje mnie to, że tam jest chyba ADW Launcher, którego średnio lubię, ale jakoś to przeżyję.
Member
Apr 5 2011 08:02am
Quote (imnoise @ 5 Apr 2011 13:20)
to zalezy, czy chcesz miec jeszcze windowsa. :P

Windows mi niepotrzebny do szczęścia :P

Quote (toyo @ 5 Apr 2011 13:22)
NAND tylko i wyłącznie.
Co do romów to ciężko powiedzieć. Ja miałem MDJ's CyanogenMod 7 (v.2.6) A2SD+, ale jego już nie aktualizują. W tym momencie właśnie robie backupy, żeby wrzucić HyperDroid GBX V11.
Denerwuje mnie to, że tam jest chyba ADW Launcher, którego średnio lubię, ale jakoś to przeżyję.

To i ja pewnie tego HyperDroida wrzucę. Tylko jeszcze jest wybór mięczy MAGLDR a CLK. Nie znam się na tym, które lepsze będzie?

Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Apr 5 2011 08:06am
Quote (toyo @ 5 Apr 2011 14:22)
NAND tylko i wyłącznie.

co za problem wrzucić inny launcher? :o
Member
Gold: 3,000.01
Apr 5 2011 08:07am
Quote (VolveR @ Apr 5 2011 01:13pm)

Tak szczerze mowiac ja majac G1 juz 2 lata, chyba tylko raz uzywalem ladowarki, a tak to zawsze kablem USB :>
Member
Apr 5 2011 12:42pm
Wrzuciłem najnowsze radio, cLK i HyperDroidGBX-v11. Śmiga jak marzenie. Wreszcie porządny telefon z androidem.
Member
Gold: 985.05
Apr 5 2011 01:46pm
Quote (VolveR @ Apr 5 2011 12:42pm)
Wrzuciłem najnowsze radio, cLK i HyperDroidGBX-v11. Śmiga jak marzenie. Wreszcie porządny telefon z androidem.

Ja mam problem z zainstalowaniem v11, wyskakuje mi jakis kernel o na samym poczatku i na razie siedze na v10. Rom bez dwuch zdan jest najlepszy jaki do tej pory uzywalem a zwiekszone dpi ekranu daje super efekt.
Go Back To Polska Topic List
Prev14344454647966Next
Add Reply New Topic New Poll