d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Topic O Literaturze Fantasy #3 > Kolejny Repost.
Prev14344454647205Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,050.86
Dec 13 2010 03:35am
w drodze na zlot nerdow z szejksow zaczalem czytac siewce wiatru i powiem tylko tyle, ze sie nie chcialo z pociagu wysiadac ;<

a no i spotkalem jakiegos fajnego fantasy nerda, ktory wlasnie meczyl cos Komudy. byl na przepustce z wojska :D
Member
Gold: 16.00
Dec 13 2010 04:07am
Quote (ilikevodka @ 13 Dec 2010 10:35)
w drodze na zlot nerdow z szejksow zaczalem czytac siewce wiatru i powiem tylko tyle, ze sie nie chcialo z pociagu wysiadac ;<

a no i spotkalem jakiegos fajnego fantasy nerda, ktory wlasnie meczyl cos Komudy. byl na przepustce z wojska :D

Czytałem Siewcę Wiatru. Początek średnio mi się podobał, ale później jak się rozkręciło to już nic tylko czytać ;)

Miał ktoś może styczność z "Szepty dzieci mgły i inne opowiadania" Trudi Canavan albo Erą Pięciorga tej samej autorki?
Member
Gold: 5,050.86
Dec 13 2010 04:09am
Quote (VolveR @ Dec 13 2010 11:07am)
Czytałem Siewcę Wiatru. Początek średnio mi się podobał, ale później jak się rozkręciło to już nic tylko czytać ;)

Miał ktoś może styczność z "Szepty dzieci mgły i inne opowiadania" Trudi Canavan albo Erą Pięciorga tej samej autorki?

uczennice maga przeczytalem, ale jakos nie spodobal mi sie styl trudi i postanowilem wiecej sie za jej ksiazki nie lapac
Member
Gold: 28,575.00
Dec 13 2010 04:19am
Slyszalem, ze Trudi smierdzi, taka Stephanie Meyer ( ta od TWILIGHT etc. ) fantastyki.
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Dec 13 2010 04:21am
Quote (RoGh @ Dec 13 2010 10:19am)
Slyszalem, ze Trudi smierdzi, taka Stephanie Meyer ( ta od TWILIGHT etc. ) fantastyki.

rowniez slyszalem negatywne opinie, pamietam ze juz mialem jej ksiazke w reku w empiku ale z gluopt zajrzalem tutaj na telefonie i odlozylem na polke.
najlepsze ze zamiast tego wzialem dragon age'a ktory okazal sie niebywalym gownem ;~)
Member
Gold: 0.00
Dec 13 2010 04:28am
Quote (CoD_id @ Dec 13 2010 12:21pm)
rowniez slyszalem negatywne opinie, pamietam ze juz mialem jej ksiazke w reku w empiku ale z gluopt zajrzalem tutaj na telefonie i odlozylem na polke.
najlepsze ze zamiast tego wzialem dragon age'a ktory okazal sie niebywalym gownem ;~)

dlatego najlepiej sie kupuje ksiazki w e-empiku ;d
Member
Gold: 102.46
Dec 13 2010 04:38am
Quote (RoGh @ Dec 11 2010 06:43pm)
Czytales to opowiadanie? Ja czytalem i nie ma tam np. zoltana chivaya ( drugiego krasnoludzkiego przyjeciela Geralta, ale poznanego dopiero w sadze ), jest tylko yarpen zigrin, z tego co pamietam ( pamiec mam dobra, ale czasami mnie zawodzi ), to jedyna postacia, ktora nie wystapila w ostatnie zyczenie/miecz przeznaczenia, a pojawia sie w cos sie konczy cos sie zaczyna jest ten rycerzyk od Ciri, galahad czy inny, nie pamietam juz ktory z okraglego stolu smalil do niej cholewki.
Sapek oczywiscie pisal to zakonczenie wiedzac juz jak potoczy sie saga ( mial ja z gory zaplanowana piszac wczesniejsze pozycje ), wiec nie jest tak, ze nie sa tam brane wydarzenia z sagi ( chociazby ten caly galahad ), ale jednoczesnie jestem na 99% pewien, ze nie znajdziesz tam postaci, ktora wystapila w sadze, a nie bylo jej w ostatnie zyczenie/miecz przeznaczenia. Jeden jedyny galahad.
Chetnie oczywiscie zmienie zdanie, jezeli ktos posluzy sie cytatami, ja aktualnie nie mam cos sie konczy cos sie zaczyna na skladzie, komus kiedys pozyczylem i popadlo w zapomnienie :P

ciutke zamieszales misiek. ja pisalem o tym ze AS zaprzeczyl definitywnie jakoby wspomniane opowiadanie (ktore notabene przeczytalem rzylion razy) bylo alternatywnym zakonczeniem SAGI. mowil to kilkukrotnie w wywiadach przed i po publikacji zbioru "cos sie konczy ..." jak tez pisze o tym w samym zbiorze, o czym powinienes wiedziec skoro go czytales. ponadto AS owszem mowil ze wie co bedzie w sadze zanim napisal Panią Jeziora ale nie wiedzial jeszcze wtedy że wszystkich bohaterow wymorduje. Pani Jeziora zabrala mu najwiecej czasu i najwiecej w niej zmienial co dowodzi ze wcale nie wiedzial z gory jak to wszystko zakonczyc. AS podkreslal rowniez klkukrotnie aby nie laczyc w zaden sposob opowiadania z sagą totez nie doszukuj sie zwiazku.
Member
Gold: 28,575.00
Dec 13 2010 05:23am
Ok, zle to ujalem, nie jest to alternatywne zakonczenie, w tym sensie, ze mogloby tak wygladac zakonczenie wystepujace bezposrednio po Pani Jeziora, bo nie moglo. Jest to zakonczenie, ktorego pewnie wielu by przypadlo do gustu, takie ku pokrzepieniu serc ;p
Nie chce mi sie rozwodzic juz na ten temat, bo ciezko to wyrazic na ynternecie, chodzi mi tylko o to, ze oczywiscie nawet bez komentarza AS na ten temat, wiadomo, ze tak saga nie mogla sie skonczyc, takze faktycznie, uzylem zlego okreslenia.

This post was edited by RoGh on Dec 13 2010 05:23am
Member
Gold: 16.00
Dec 13 2010 05:44am
Quote (RoGh @ 13 Dec 2010 11:19)

Czytałem Uczennicę Maga, Gildię Magów, Misję Ambasadora i jeszcze jakąś Trudi i nawet mi podpasowało. Nic wybitnego, ale idzie poczytać. Taki powrót do lekkiej fantastyki.
Sam czekam na kolejną część "Pana lodowego ogrodu" Grzędowicza. Nie wiem kiedy wyjdzie.

A i wreszcie muszę zabrać się za Wiedźmina, tylko drogo, cała seria prawie 200 zł. Muszę zajrzeć do biblioteki jakiejś.
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Dec 13 2010 05:59am
Quote (VolveR @ Dec 13 2010 11:44am)
Czytałem Uczennicę Maga, Gildię Magów, Misję Ambasadora i jeszcze jakąś Trudi i nawet mi podpasowało. Nic wybitnego, ale idzie poczytać. Taki powrót do lekkiej fantastyki.
Sam czekam na kolejną część "Pana lodowego ogrodu" Grzędowicza. Nie wiem kiedy wyjdzie.

A i wreszcie muszę zabrać się za Wiedźmina, tylko drogo, cała seria prawie 200 zł. Muszę zajrzeć do biblioteki jakiejś.

no mnie tez cena odrzucila, tymbardziej za tak gowniane wydanie
Go Back To Polska Topic List
Prev14344454647205Next
Add Reply New Topic New Poll