Czytales to opowiadanie? Ja czytalem i nie ma tam np. zoltana chivaya ( drugiego krasnoludzkiego przyjeciela Geralta, ale poznanego dopiero w sadze ), jest tylko yarpen zigrin, z tego co pamietam ( pamiec mam dobra, ale czasami mnie zawodzi ), to jedyna postacia, ktora nie wystapila w ostatnie zyczenie/miecz przeznaczenia, a pojawia sie w cos sie konczy cos sie zaczyna jest ten rycerzyk od Ciri, galahad czy inny, nie pamietam juz ktory z okraglego stolu smalil do niej cholewki.
Sapek oczywiscie pisal to zakonczenie wiedzac juz jak potoczy sie saga ( mial ja z gory zaplanowana piszac wczesniejsze pozycje ), wiec nie jest tak, ze nie sa tam brane wydarzenia z sagi ( chociazby ten caly galahad ), ale jednoczesnie jestem na 99% pewien, ze nie znajdziesz tam postaci, ktora wystapila w sadze, a nie bylo jej w ostatnie zyczenie/miecz przeznaczenia. Jeden jedyny galahad.
Chetnie oczywiscie zmienie zdanie, jezeli ktos posluzy sie cytatami, ja aktualnie nie mam cos sie konczy cos sie zaczyna na skladzie, komus kiedys pozyczylem i popadlo w zapomnienie

ciutke zamieszales misiek. ja pisalem o tym ze AS zaprzeczyl definitywnie jakoby wspomniane opowiadanie (ktore notabene przeczytalem rzylion razy) bylo alternatywnym zakonczeniem SAGI. mowil to kilkukrotnie w wywiadach przed i po publikacji zbioru "cos sie konczy ..." jak tez pisze o tym w samym zbiorze, o czym powinienes wiedziec skoro go czytales. ponadto AS owszem mowil ze wie co bedzie w sadze zanim napisal Panią Jeziora ale nie wiedzial jeszcze wtedy że wszystkich bohaterow wymorduje. Pani Jeziora zabrala mu najwiecej czasu i najwiecej w niej zmienial co dowodzi ze wcale nie wiedzial z gory jak to wszystko zakonczyc. AS podkreslal rowniez klkukrotnie aby nie laczyc w zaden sposob opowiadania z sagą totez nie doszukuj sie zwiazku.