Quote (Mentalista @ 4 Nov 2012 18:15)
Gadałem ze znajomym mechanikiem i powiedział mi, że te 1,8 T nie lubią w chuj gazu.
Po drugie ziomek ma A6 C5 1,8T i bez gazu narzeka na turbinę

1.8t bardzo lubia gaz. obok 1.9 to najbardziej udana jednostka w audi.
Quote (Mentalista @ 4 Nov 2012 18:19)
najpierw silnik szkubał, wszyscy w serwisach etc mówili, że geometra turbiny się zjebała, poregulowali to, pojeździł trochę i całkiem mu padła, wymienił i nowa znów mu szkubie. 220k przebiegu.
Jakoś nie jestem przekonany do benzyniaków z turbinami, za dużo słyszałem co się z tymi silnikami dzieje.
widocznie kupil jakiegos parcha. niestety ale co najmniej polowa tych aut ma cofniete liczniki o polowe.
Quote (Mentalista @ 4 Nov 2012 18:23)
Może masz i rację, że po prostu musi być dobra instalacja i fachowiec który ją zakłada.
Ale wydaje mi się, że spalanie w takim 2.4 V6 a 1.8T będzie podobne a żywotność V6 zdecydowanie większa, no i te brzmienie tego motoru.
spalanie bedzie podobne, zywtonosc i dzwiek na korzysc v6, ale osiagi juz zdecydowanie sa lepsze w 1.8t ponadto mozna ten silnik jeszcze troche podkrecic
Quote (Mentalista @ 4 Nov 2012 19:04)
Takie miałem założenie z góry, że jak audi to jedynie quattro. Różnica w spalaniu ok 1 litra jest.
Eh chyba z tego wszystkiego rzucę się jednak na tego mesia bo już mi zaczyna brakować pomysłów...
dobre masz zalozenie. roznica to jakies 0.5litra przynajmniej w b6 taka byla.
ja swoje b6 1.9quattro kupilem troche przez przypadek w quattro. Pewna osoba mowila mi wtedy, ze jak raz pojezdze takim napedem to nie bede chcial innego i mial racje

nastepne bylo 3.0 tdi quattro.
This post was edited by bustersss on Nov 4 2012 04:57pm