Quote (TheFirstJesusKun @ 27 Aug 2014 15:10)
Nie ogarniam tej mody na mechaniczne klawiatury do gier. Caly czas mam jedna mechaniczna klawiature sprzed ~15 lat i zdecydowanie nie polecam.
Mi do naciskania WASD nie potrzebna klawiatura za 500+ wiec zrezygnuje z takiego luksusu. Moze, gdybym w chuj duzo na niej pisal to bym sie zastanowil, ale do zagrania kilku gierek mam wyjebane.
No ofc, ja mowie, ze warto kupic, jak ktos siedzi przed komputerem w chuj dlugo i caly czas korzysta z klawiatury pisze/gra czy inne gowna. Jak ktos zagra 1/2 gierki i idzie out i w pracy tez nie uzywa ciagle klawiatury, to tez nie widze sensu.
Ale jak juz ktos spedza przy kompie tyle godzin co chwile cos piszac, to warto zainwestowac.
Widze po sobie, jak uzywalem membranowej klawiatury, to po paru h musialemk odpoczywac, bo mnie po prostu palce bolaly albo drewialy czy inny syf. Na mechaniku nawet po 10h nie mam takiego uczucia.
Zreszta, jak ktos nigdy nie mial stycznosci z dobrym mechanikiem, to nie ma co pisac, ze jest chujowy, moge sie zalozyc, ze jakby sie pobawil 2/3h dobra mechaniczna klawiatura, to by za tydizen mial juz taka u siebie.