d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev14284294304314321426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 79.01
Apr 21 2016 12:40pm
Quote (Ironfister @ Apr 20 2016 02:25pm)
Nie takie jest prawo, pisałem już to wcześniej ale napisze jeszcze raz:
"przestępstwa niealimentacji dopuszcza się tylko ten, kto mógł wykonać ciążący na nim obowiązek, ale nie uczynił tego, mimo realnych ku temu możliwości”

Po pierwsze, to pracował w momencie, gdy były naliczane alimenty, więc definitywnitywnie miał realne ku temu możliwości, a o ile dobrze wiem z opowiadań koleżanek, to kwotę ustala się za porozumieniem stron, lub sądowo, a idąc tym tokiem rozumowania - zdecydował się płacić określoną kwotę, lub sąd nakazał mu tyle płacić.

Po drugie, to już pomijając aspekt prawny - jakim trzeba być bezwartościowym człowiekiem, żeby unikać finansowania swojego dzieciaka? Gdyby to był Twój ojciec, pewnie byś go tak nie bronił... albo chuj wie... jako zwolennik aborcji, islamizacji i entuzjasta PO pewnie broniłbyś razem z ojcem demokrację i napluł matce w twarz.
Member
Gold: 12,059.17
Apr 21 2016 01:11pm
Quote (Ezraaa @ 21 Apr 2016 20:40)
Po pierwsze, to pracował w momencie, gdy były naliczane alimenty, więc definitywnitywnie miał realne ku temu możliwości, a o ile dobrze wiem z opowiadań koleżanek, to kwotę ustala się za porozumieniem stron, lub sądowo, a idąc tym tokiem rozumowania - zdecydował się płacić określoną kwotę, lub sąd nakazał mu tyle płacić.

Po drugie, to już pomijając aspekt prawny - jakim trzeba być bezwartościowym człowiekiem, żeby unikać finansowania swojego dzieciaka? Gdyby to był Twój ojciec, pewnie byś go tak nie bronił... albo chuj wie... jako zwolennik aborcji, islamizacji i entuzjasta PO pewnie broniłbyś razem z ojcem demokrację i napluł matce w twarz.

Nie czytałeś tego co wcześniej napisałem, nie? bo musze napisać po raz kolejny to samo.
Ilu ojców w Polsce stać by było aby płacić 3tys czy 2,1tys alimentów? 50%?
czy to oznacza że druga połowa Polaków jest "bezwartościowym człowiekiem"?

Czy tylko po prostu nie lubisz Kijowskiego i na siłe szukasz desperacko każdej rzeczy żeby go upieprzyć?
Wiem że to ostatnie.

Miał najpierw realne możliwości płacić 3k alimentów bo miał dobrą prace. Dobrą prace czasami jednak jest ciężko utrzymać.
Jesteś sobie takim kierownikiem a na przykład dyrektor jest dupa i zwala na ciebie wszystkie swoje porażki i idziesz na odstrzał jako winny wszystkiemu. ot pierwszy z brzegu przykład.
Albo nie jesteś wystarczającym skur*ysynem aby zastraszyć pracowników aby zapieprzali po 12h dziennie więc wymieniają Cie na gorszego skur*wysyna bez żadnych zahamowań.

Gdyby to był mój ojciec i by mógł płacić tylko 1500 a nie 3000 to bym go zrozumiał.

nie jestem zwolennikiem aborcji ale widze różnice między 10komórkowym dwugodzinnym zarodkiem a prawdziwym człowiekiem.
Ty tej różnicy zapewne nie widzisz, dla Ciebie każda sperma połączona z wydzieliną z cipy jest już święta.
Masz do tego prawo, ale nie narzucaj innym na siłę swoich poglądów i swojej wiary, ok??

Quote (Zarazciezabije @ 21 Apr 2016 15:36)
Ogarnijcie tego analfistinga:

Mowa o INFORMATYKU.

Mowa o SĘDZIOWANIU.

#JestemRzetelnyJakTVN

Majonez napisał że "poniewaz to sa pieniadze panstwowe, wiec sobie nie zaluja" więc twoim zdaniem żałują forsy na sędziów a na informatyków, nawet tych najmniej zdolnych, jest "hulaj dusza wydajemy w ch*j bo to państwowe"? Przecież to się nie trzyma kupy co piszecie i na to zwracam uwage.
Rozumiem że prezes czy "zasłużony" działacz w PZPN zarabia grupe dziesiątki tysięcy, ale zwykly pracownicy ogromnych kokosów nie zarabiają.

This post was edited by Ironfister on Apr 21 2016 01:12pm
Member
Gold: 0.00
Warn: 30%
Apr 21 2016 01:22pm
Quote (Ironfister @ Apr 21 2016 08:11pm)
jakies pierdolenie kodowczyka

Ty tej różnicy zapewne nie widzisz, dla Ciebie każda sperma połączona z wydzieliną z cipy jest już święta.
Masz do tego prawo, ale nie narzucaj innym na siłę swoich poglądów i swojej wiary, ok??

Majonez napisał że "poniewaz to sa pieniadze panstwowe, wiec sobie nie zaluja" więc twoim zdaniem żałują forsy na sędziów a na informatyków, nawet tych najmniej zdolnych, jest "hulaj dusza wydajemy w ch*j bo to państwowe"? Przecież to się nie trzyma kupy co piszecie i na to zwracam uwage.
Rozumiem że prezes czy "zasłużony" działacz w PZPN zarabia grupe dziesiątki tysięcy, ale zwykly pracownicy ogromnych kokosów nie zarabiają.

@bolded to jest to co masz miedzy uszami.

Co do tego co napisal majonez to przeczytaj, ze nie pisal o informatyku. Tyle. To ze sobie dopisujesz wlasne ideologie i parafrazujesz cudze wypowiedzi byle pasowaly do twojego swiatopogladu to juz twoj problem natury psychicznej. Pluje ci na twarz smieciu.
Member
Gold: 12,059.17
Apr 21 2016 02:30pm
Quote (Zarazciezabije @ 21 Apr 2016 21:22)
@bolded to jest to co masz miedzy uszami.

Co do tego co napisal majonez to przeczytaj, ze nie pisal o informatyku. Tyle. To ze sobie dopisujesz wlasne ideologie i parafrazujesz cudze wypowiedzi byle pasowaly do twojego swiatopogladu to juz twoj problem natury psychicznej. Pluje ci na twarz smieciu.

przeczytaj jeszcze raz co napisal majonez, pisal wlasnie o infornatykach. zachowujesz sie jak ignorant ktoremu nikt nie wmowi ze "czarne jest czarne"
Member
Gold: 2,986.38
Member
Apr 21 2016 05:43pm
Quote (Damundo @ Apr 21 2016 10:35pm)

a wydawał się spoko Pawełek, a tu proszę jaki chujek, Zawisza nie omieszkał skomentować

Z przykrością zamieszczam ten wpis, lecz proszony jestem o komentarz do słów wypowiedzianych na mój temat przez pana Pawła Kukiza.

Primo, co do bycia "skurwysynem", którego pan Paweł Kukiz "nienawidzi" i któremu chciał "wypierdolić", to ludzkich uczuć nie będę komentował, bo to zostawiam psychologom.

Secundo, co do "mordowania Żydów" i "zastrzelenia Murzynów", to odsyłam do moich licznych wypowiedzi pisanych i mówionych, które są powszechnie dostępne w internecie, z których jednak żadna nie dotyczy takich zagadnień.

Tertio, co do "jeżdżenia za" Pawłem Kukizem, to spotkałem się z nim w lipcu zeszłego roku czterokrotnie: na Jasnej Górze, gdzie uczestniczyłem w Światowym Kongresie Kresowian po raz kolejny w moim życiu, zaś pan Paweł Kukiz po raz pierwszy; na Łużycach, gdzie bawiłem się na weselu Roberta Winnickiego, którego znam dłużej niż pan Paweł Kukiz, który także został na nie zaproszony; w Tenczynku, gdzie zostałem zaproszony na otwarcie browaru przez mojego kolegę Marka Jakubiaka, który zaprosił też pana Pawła Kukiza; w Borzęcinie, gdzie podczas święta gminy spałem w domu rodzinnym trzech braci Kwaśniaków, z których jeden jest tejże gminy wójtem, a ja znam ich od dwudziestu lat m. in. ze Zjednoczenia Chrześcijańsko-Narodowego, o którym wtedy pan Paweł Kukiz śpiewał "ZChN zbliża się", a w lipcu zeszłego roku koncertował na zaproszenie wójta.

Do tego ostatniego punktu dodam, iż podczas wesela Roberta Winnickiego nie zamieniłem ani jednego słowa z panem Pawłem Kukizem, za to rozmawiał z nim i zbierał autografy dla kolegów mój wówczas 9-letni syn Wojtek. Gdy tydzień później spotkałem pana Pawła Kukiza po koncercie w małopolskim Borzęcinie, w pierwszych słowach zapytał mnie on: "jak tam mój Wojtuś?"... Wtedy nie zdecydował się nazwać mnie "skurwysynem", którego "nienawidzi" i chce mu "wypierdolić".
Member
Gold: 190.00
Apr 21 2016 06:29pm
Quote (Damundo @ Apr 21 2016 08:35pm)

w sumie to props skoro to prywatna rozmowa, ma racji sporo
Member
Apr 22 2016 03:43am
Quote (kacperq @ Apr 22 2016 02:29am)
w sumie to props skoro to prywatna rozmowa, ma racji sporo

tutaj jest właśnie kwestia kontekstu i jak obraca się słowem usłyszanym i znaczeniem (mechanizm kreowania plotki). Artur mówił, że poruszał temat czarnoskórych w kontekście wydarzeń z tamtym negrem, co wbił do sklepu, podpierdolił jakieś artykuły i wyszedł jak gdyby nigdy nic, a gdy policjant próbował go zatrzymać, to nazwał go "białą cipką, która na pewno nie strzeli" i zaatakował, a policjant w obranie go zajebał. Artur powiedział, że strzelałby do wszystkich czarnuchów, którzy organizowali bunty na wzór górników, wywracali auta do góry nogami, agresywnie odnosili się do białych broniąc czarną recydywę, wobec której prawo jest jednakowe. Uważam, że miał rację co do tego.

Z mordowaniem żydów to czysta abstrakcja, chyba, że mówimy tu o podkreśleniu, że gdyby hitler nie wybił żydów, to zawładnęliby europą, ale to tylko teoretyzowanie, nikt tutaj nie mówił o ich zabijaniu.

Więc ja się pytam, co ten Kukiz odpierdala.
Member
Gold: 190.00
Apr 22 2016 07:07am
Quote (Ezraaa @ Apr 22 2016 09:43am)
tutaj jest właśnie kwestia kontekstu i jak obraca się słowem usłyszanym i znaczeniem (mechanizm kreowania plotki). Artur mówił, że poruszał temat czarnoskórych w kontekście wydarzeń z tamtym negrem, co wbił do sklepu, podpierdolił jakieś artykuły i wyszedł jak gdyby nigdy nic, a gdy policjant próbował go zatrzymać, to nazwał go "białą cipką, która na pewno nie strzeli" i zaatakował, a policjant w obranie go zajebał. Artur powiedział, że strzelałby do wszystkich czarnuchów, którzy organizowali bunty na wzór górników, wywracali auta do góry nogami, agresywnie odnosili się do białych broniąc czarną recydywę, wobec której prawo jest jednakowe. Uważam, że miał rację co do tego.

Z mordowaniem żydów to czysta abstrakcja, chyba, że mówimy tu o podkreśleniu, że gdyby hitler nie wybił żydów, to zawładnęliby europą, ale to tylko teoretyzowanie, nikt tutaj nie mówił o ich zabijaniu.

Więc ja się pytam, co ten Kukiz odpierdala.

jak to niby mieli by zawładnąć Europą?
Member
Gold: 306.44
Apr 22 2016 07:09am
Quote (kacperq @ 22 Apr 2016 15:07)
jak to niby mieli by zawładnąć Europą?

Kto ma hajs ten ma wladze, a zydzi na brak hajsu nie moga narzekac.
Go Back To Polska Topic List
Prev14284294304314321426Next
Add Reply New Topic New Poll