d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev14274284294304311019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 602.50
Nov 2 2012 03:19pm
Quote (Damundo @ Nov 2 2012 10:16pm)
Niby tak ale i tak przy obecnych cenach ekonomiczniej wychodzi lpg + z benzyna mniej jebania zimą. Ojciec ma Scenica w dieslu i niejednokrotnie go ratowałem swoim 'zajebistym golfem' bo odpalić nie mógł jak przyjebało mrozem. Zresztą jestem dość 'młodym kierowcą' i jakoś nie przemawia do mnie póki co klekocik diesla, tak samo jak automatyczne skrzynie.

a tam klekot...chyba jezdziłes bardzo starym dieslem, bo sie idzie do tego przyzwyczaić
e: żeby nie było niedomówień jeżdze benzyniakiem

Dla zainteresowanych w styczniu albo lutym, gdy odnotowano największe mrozy na Podhalu, niedaleko mnie przy temperaturze -35 stopni ( wstawiałem nawet wtedy zdjecie termometra na forum) odpaliłem moje auto :D

This post was edited by trz on Nov 2 2012 03:25pm
Member
Gold: 20.11
Nov 2 2012 03:20pm
Quote (Damundo @ Nov 2 2012 11:16pm)
Niby tak ale i tak przy obecnych cenach ekonomiczniej wychodzi lpg + z benzyna mniej jebania zimą. Ojciec ma Scenica w dieslu i niejednokrotnie go ratowałem swoim 'zajebistym golfem' bo odpalić nie mógł jak przyjebało mrozem. Zresztą jestem dość 'młodym kierowcą' i jakoś nie przemawia do mnie póki co klekocik diesla, tak samo jak automatyczne skrzynie.

za automatami również nie jestem. A co do "młodego kierowcy" to samo mogę powiedzieć o sobie ale tym bardziej wybrałem wolnossącego SDI którym z resztą śmigam do dzisiaj ze względu na oszczędności właśnie (4.2l w mieście) od jakiegoś czasu wychodzę na prostą i dopiero teraz myślę nad zmianą na jakiś dostojniejszy wózek ; )
Member
Gold: 15.00
Nov 2 2012 03:20pm
a tak swoją drogą jaki silnik jest waszym zdaniem lepszy
diesel czy benzyna?

Quote (Mentalista @ Nov 2 2012 10:20pm)
za automatami również nie jestem. A co do "młodego kierowcy" to samo mogę powiedzieć o sobie ale tym bardziej wybrałem wolnossącego SDI którym z resztą śmigam do dzisiaj ze względu na oszczędności właśnie (4.2l w mieście) od jakiegoś czasu wychodzę na prostą i dopiero teraz myślę nad zmianą na jakiś dostojniejszy wózek ; )

tu Ci przyznaje racje
Mam mojego pierdolota z silnikiem 1,5. Niby fajne bo sport. Ale pierdolony nie chce sie zmieścić w 9 litrach na setke
za 70zł zrobiłem 130km i wielki żyd się pojawił
Nie chce tego zmieniać bo wiem czym jeżdże, ale następnym moim autem bedzie coś w chuj mega ekonomicznego

This post was edited by AlCapoone on Nov 2 2012 03:22pm
Member
Nov 2 2012 03:23pm
Quote (AlCapoone @ Nov 2 2012 10:20pm)
diesel czy benzyna?

tu Ci przyznaje racje
Mam mojego pierdolota z silnikiem 1,5. Niby fajne bo sport. Ale pierdolony nie chce sie zmieścić w 9 litrach na setke
za 70zł zrobiłem 130km i wielki żyd się pojawił
Nie chce tego zmieniać bo wiem czym jeżdże, ale następnym moim autem bedzie coś w chuj mega ekonomicznego

Nie ma lepszego. Każdy ma plusy i minusy
Member
Nov 2 2012 03:23pm
Quote (AlCapoone @ Nov 2 2012 11:20pm)
diesel czy benzyna?

i znowu pytanie z dupy
a co jest lepsze, pomarańcza czy jajko?
Wszystko zależy na czym Ci zależy, od tego jakie przebiegi robisz i czego oczekujesz od samochodu...
Dla jednego bedzie lepszy diesel a dla drugiego benzyniak
Member
Gold: 15.00
Nov 2 2012 03:24pm
Quote (trz @ Nov 2 2012 10:23pm)
Nie ma lepszego. Każdy ma plusy i minusy

w sumie nie ma ideału
ale jakoś bardziej wole benzynowe silniki
Member
Nov 2 2012 03:25pm
Quote (Mentalista @ Nov 2 2012 10:23pm)
i znowu pytanie z dupy
a co jest lepsze, pomarańcza czy jajko?
Wszystko zależy na czym Ci zależy, od tego jakie przebiegi robisz i czego oczekujesz od samochodu...
Dla jednego bedzie lepszy diesel a dla drugiego benzyniak

potwierdzam
Member
Gold: 2,986.38
Nov 2 2012 03:34pm
Quote (trz @ 2 Nov 2012 23:19)
a tam klekot...chyba jezdziłes bardzo starym dieslem, bo sie idzie do tego przyzwyczaić
e: żeby nie było niedomówień jeżdze benzyniakiem

Dla zainteresowanych w styczniu albo lutym, gdy odnotowano największe mrozy na Podhalu, niedaleko mnie przy temperaturze -35 stopni ( wstawiałem nawet wtedy zdjecie termometrana forum)  odpaliłem moje auto :D

Tzn ja jeździłem 1.9 dCi, owszem, da się przyzwyczaić, ale jednak benzyna fajniej mi brzmi :)
No i pamiętam poprzednią zimę jak chciałem odpalić, kilkukrotnie trzeba było odpalać od 20letneigo golfa, któy zapalał 'od kopa' i ja wiem, że to pierdolenie, bo ojciec rzadziej jeździł etc, ale jednak dielse póki co nie mają u mnie zbyt wielu względów dlatego jestem za benzyną, jeszcze mi się pogląd wyrobi zapewne i zmieni kilkukrotnie, ale w tej chwili szukam benzyny, którą ewentualnie, bo nei jest to pewne, aczkolwiek bardzo prawdopodobne, zagazuję. Główny typ Leganza, duża, przestronna, dobre wyposażenie, tanie części, ale ciężko coś ogarnąć, szczególnie w moich okolicach :wacko: , dlatego też Laguna wpadła w oko całkiem spoko ;d
Meganka odpada, tego nie naprawisz :D

This post was edited by Damundo on Nov 2 2012 03:35pm
Member
Nov 2 2012 03:37pm
Quote (Damundo @ Nov 2 2012 11:34pm)
Tzn ja jeździłem 1.9 dCi, owszem, da się przyzwyczaić, ale jednak benzyna fajniej mi brzmi :)
No i pamiętam poprzednią zimę jak chciałem odpalić, kilkukrotnie trzeba było odpalać od 20letneigo golfa, któy zapalał 'od kopa' i ja wiem, że to pierdolenie, bo ojciec rzadziej jeździł etc, ale jednak dielse póki co nie mają u mnie zbyt wielu względów dlatego jestem za benzyną, jeszcze mi się pogląd wyrobi zapewne i zmieni kilkukrotnie, ale w tej chwili szukam benzyny, którą ewentualnie, bo nei jest to pewne, aczkolwiek bardzo prawdopodobne, zagazuję. Główny typ Leganza, duża, przestronna, dobre wyposażenie, tanie części, ale ciężko coś ogarnąć, szczególnie w moich okolicach :wacko: , dlatego też Laguna wpadła w oko całkiem spoko ;d

Rozumiem, że nie garażowany dieselek?
Member
Nov 2 2012 03:40pm
Quote (Damundo @ Nov 2 2012 10:34pm)

nie podoba ci sie moment obrotowy w dieslu? bo jak dla mnie to chyba najwiekszy plus
Go Back To Polska Topic List
Prev14274284294304311019Next
Add Reply New Topic New Poll