d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1425426427428429966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,523.49
Mar 14 2012 12:16pm
Quote (Ard @ Mar 14 2012 08:13pm)
To jest dobry sprzęt, tyle że ICS pod niego to wielki fail :(
Skąd ściągać oryginalny nie zmodowany rom 2.3.5? - daj jakiś link pls.
I fajnie jak byś mógł naprowadzić na jakiś poradnik do wgrywania romów bo jestem zielony jak maskotka tego systemu :)

forum android com pl polecam
Member
Gold: 499.55
Mar 14 2012 01:05pm
witam otusz potrzebuje jakas dobra free nawigacje co polecacie? moze byc taka korzystajaca z neta ale nie zraca wiecej niz 200mb miesiecznie. rowniez jako androidowy noob prosze o nazwy jakichs interesujacych aplikacji ktorych nie sposob nie miec
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Mar 14 2012 01:08pm
Quote (D13g0 @ 14 Mar 2012 21:05)
witam otusz potrzebuje jakas dobra free nawigacje co polecacie? moze byc taka korzystajaca z neta ale nie zraca wiecej niz 200mb miesiecznie. rowniez jako androidowy noob prosze o nazwy jakichs interesujacych aplikacji ktorych nie sposob nie miec

navatar - darmowa z open sourcowymi mapami, ciagle rozwijana, ale imo slaba.
yanosik - ma chyba darmowy system anwigacji, nie testowalem.
google navigation- jebany syf, ostatnio mi kazala skrecac na wiadukcie ;D bedac pareset metrow od celu sciagala mnie w druga strone przez jakies objazdy.
Member
Gold: 4.00
Mar 17 2012 08:21am
Quote (groom @ 14 Mar 2012 17:07)
Ja juz chyba od miesiaca jestem na ics. Na xda jest teraz cala masa nowych romow. Wlasciwie to wszystko jedno ktory wgrasz bo bazy pod rom sa tylko dwie i obydwie dzialaja bardzo dobrze. Najlepiej bedzie jak wgrasz najbardziej aktualny z jak najwieksza liczba komentarzy/ocen.

Czego używasz?
Ja wrzuciłem ICSSGS RC 4.2 - jest ok, chociaż momentami potrafi przymulić, ale to raczej wina telefonu niż samego romu. Nie spodziewałbym się cudów po zmianie na inny.

To, co jeszcze mogę powiedzieć, to wrzuciłem go ze 2-3 tygodnie temu, ostatnio telefon był troche markotny, więc pomyślałem, że go zrestartuje i zorientowałem się, że ekran uruchamiania telefonu widzę pierwszy raz. Chodził kilkanaście dni, wgrałem, przetestowałem i wywaliłem wiele programów bez żadnej poważnej zwiechy, może i pojawiają się czasami freezy itp., ale ogólnie telefon jest stabilny. W ogóle dawno telefon nie zawiesił mi się tak, żeby potrzebny był reset.

Ostatnio w Markecie kupiłem sobie SwiftKeya i TuneIn Pro, zapłaciłem razem 2 zł ;) Tune In to faktycznie chyba najlepsza aplikacja do radia internetowego jaką miałem, inne są markotne, działają jak chcą, gryzą się z wbudowanym odtwarzaczem albo są problemy z ich zamknięciem, a w Tune In mam radia z całego świata i do tego śmiga idealnie.

Kolega pokazywał mi ostatnio LiveIn na SGS2 (nie wiem czy o tym pisałem), cudo - graliśmy w pecetowego Dirta na telefonie ;)
Member
Gold: 6.66
Mar 17 2012 08:38am
Quote (toyo @ 17 Mar 2012 15:21)
Czego używasz?
Ja wrzuciłem ICSSGS RC 4.2 - jest ok, chociaż momentami potrafi przymulić, ale to raczej wina telefonu niż samego romu. Nie spodziewałbym się cudów po zmianie na inny.

To, co jeszcze mogę powiedzieć, to wrzuciłem go ze 2-3 tygodnie temu, ostatnio telefon był troche markotny, więc pomyślałem, że go zrestartuje i zorientowałem się, że ekran uruchamiania telefonu widzę pierwszy raz. Chodził kilkanaście dni, wgrałem, przetestowałem i wywaliłem wiele programów bez żadnej poważnej zwiechy, może i pojawiają się czasami freezy itp., ale ogólnie telefon jest stabilny. W ogóle dawno telefon nie zawiesił mi się tak, żeby potrzebny był reset.

Ostatnio w Markecie kupiłem sobie SwiftKeya i TuneIn Pro, zapłaciłem razem 2 zł ;) Tune In to faktycznie chyba najlepsza aplikacja do radia internetowego jaką miałem, inne są markotne, działają jak chcą, gryzą się z wbudowanym odtwarzaczem albo są problemy z ich zamknięciem, a w Tune In mam radia z całego świata i do tego śmiga idealnie.

Kolega pokazywał mi ostatnio LiveIn na SGS2 (nie wiem czy o tym pisałem), cudo - graliśmy w pecetowego Dirta na telefonie ;)

To juz stary rom. Uzywlem go kiedys i dla mnie za mocno mulil. Co smieszniejsze w Features znajduje sie taki zapis: Just because your running the latest OS, does not mean your phone magically doubles in RAM and gains an extra core, IT WILL LAG SOMETIMES, no software can fix that. Przesiadlem sie wtedy na Build 16 od teamhacksung i dzialal o niebo lepiej, kompletnie nic nie lagowalo. Obecnie najlepsze bazy to teamhacksung (CM9 alpha) oraz android open kang project (Milestone 4) wiec wszystko co jest na nich zrobione bedzie dzialac dobrze.
Member
Gold: 0.00
Mar 17 2012 08:47am
ja wgrywalem 2 znajomym tego CM9 alpha na sgsy i obaj sa bardzo zadowoleni, wiec moge polecic w sumie.
Member
Gold: 6.66
Mar 17 2012 09:23am
Moze to i nie Android ale napisze o tym bo mozliwe, ze ktos sie zainteresuje. Kupilem sobie Blackberry Playbooka z amerykanskiego amazonu. Calosc z przesylka do polski wyszla mi troche ponad 700 zl wiec jak za tej klasy sprzet sa to smieszne pieniadze. Oczywiscie mialem troche szczescia bo nie dowalili mi cla+podatku ale w sumie dosc latwo to obejsc. Moge porownac go do pierwszego transformera bo taki tablet tez posiadam. Teraz powiem tylko tyle (bo tablet mam od dwoch dni), ze jezeli chodzi o kwestie czystko multimedialne (internet,poczta,filmy etc)to nie wiem jak RIM to zrobilo ale ich system podoba mi sie duzo bardziej od ICS.
Member
Gold: 208.00
Mar 17 2012 09:25am
1. Czy da się na androidzie oglądać streamy? Trzeba mieć do tego oddzielny program?
2. W moim delifinie nie mogę oglądać filmów z yt, muszę jakieś wtyczki ściągnąć do tego (zte blade) czy po prostu ta przeglądarka nie obsługuje tego?
Member
Gold: 0.00
Mar 17 2012 09:30am
Quote (doktor_ironia @ 17 Mar 2012 16:25)
1. Czy da się na androidzie oglądać streamy? Trzeba mieć do tego oddzielny program?
2. W moim delifinie nie mogę oglądać filmów z yt, muszę jakieś wtyczki ściągnąć do tego (zte blade) czy po prostu ta przeglądarka nie obsługuje tego?

mi na stockowej przegladarce dzialaja wszystkie streamy, sciagnij moze adobe flash playera i zainstaluj i sprobuj ponownie.
Member
Gold: 1.00
Mar 17 2012 09:35am
Quote (Mefju @ 17 Mar 2012 16:30)
mi na stockowej przegladarce dzialaja wszystkie streamy, sciagnij moze adobe flash playera i zainstaluj i sprobuj ponownie.

flash player na armv6 :)? Jest, ale wydajnosc okropna
raczej szukaj dedykowanych aplikacji do streamu, a to ze youtube nie dziala to dziwne... ROM oryginalny?
Go Back To Polska Topic List
Prev1425426427428429966Next
Add Reply New Topic New Poll