d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Ironfister Temat Oficjalny
Prev1414243444592Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 79.01
Jan 9 2024 02:56pm
Quote (Ironfister @ Jan 9 2024 08:24pm)
Ten post nie zestarzał się zbyt dobrze. Wąsik i Kamiński siedzą już za kratami.

Doprawdy?
Member
Gold: 12,059.17
Jan 9 2024 04:22pm
Quote (Ezraaa @ 9 Jan 2024 21:56)
Doprawdy?

Doprawdy, do tego prezydent skamle za granicą o interwencję w Polsce. Ciekawe czy Putina też poprosi o interwencję?

"Prezydent zwróci się do głów państw i szefów instytucji międzynarodowych z pismem informującym, że mamy do czynienia z łamaniem polskiego prawa i Konstytucji przez władzę wykonawczą" — poinformowała szefowa jego kancelarii.

8lat rządzili i byli krytykowani na całym świecie za łamanie prawa i konstytucji, a teraz próbują odwrócić kota ogonem i ślą fałszywe donosy.
nikt rozsądny im za granicą nie uwierzy, jednak tego typu wezwania do interwencji mogą być jakimś pretekstem do ruskiej inwazji na Polskę.
Member
Gold: 0.00
Jan 9 2024 04:34pm
Rządy pis się skończy i nie ma sensu się męczyć i myśleć że ktoś się nie zgodzi i będzie chciał z nami mieszkać a jak będzie to nie ma problemu i będzie to dla niego za darmo a dla mnie nie jest problemem i to nie ma znaczenia bo ja mam tylko jedno i to jest moje zdanie a ty jesteś dla niego bardzo ważną kobietą więc to nie ma żadnego znaczenia dla mnie i to nie ma nic do tego że ja jestem w związku i że nie chce być ze soba bo nie chce być sama w domu bo nie chce żeby on był na ciebie obrażony bo ja mam problem bo ty jesteś dla siebie bardzo ważną kobietą a nie tylko dla mnie to nie ma znaczenia bo ja mam prawo mieć dziecko a nie ja i ty i ja nie mamy dzieci więc ja też chcę być sama i tyle nie będę ci tego tłumaczyć ale
Member
Gold: 1,040.00
Jan 11 2024 12:03pm
Walę tu kupę.
Member
Gold: 0.00
Jan 11 2024 12:41pm
Quote (ibs @ Jan 11 2024 06:03pm)
Walę tu kupę.

Niestety ale nie mam czasu żeby to zrobić i w ogóle to jest mój ostatni raz na forum w tym temacie więc może coś więcej mi doradzicie bo mam wrażenie ze nie ma tu żadnych fajnych efektów na tym portalu a tu nic o tych wszystkich nowych rzeczy i nie mam pomysłu jak się do nich przygotować a co
Member
Jan 12 2024 01:12pm
Ale super wiadomość.
PiS niby zamurował na lata stanowisko szefa prokuratury dla siebie, ale ludzie Tuska znaleźli, że prokurator PiSu nie mógł dostać tego stanowiska gdyż znajdował się w stanie spoczynku.
Dzięki temu niedopatrzeniu PiSu udało się uwolnić prokuraturę.
Jednocześnie warszawski sąd uznał za legalne zmiany w warszawskim radiu publicznym, więc na dniach zapewne uzna zmiany w telewizji za legalne :)
Czekam na kolejne dobre wiadomości :)
Member
Gold: 20,470.00
Jan 20 2024 06:43am
W sumie
Member
Gold: 1,040.00
Jan 21 2024 08:24am
Quote (Majsterek @ Jan 20 2024 01:43pm)
W sumie

W sumie to +1.
Member
Gold: 7,352.78
Jan 21 2024 08:41am
Quote (Ironfister @ 12 Jan 2024 20:12)
Ale super wiadomość.
PiS niby zamurował na lata stanowisko szefa prokuratury dla siebie, ale ludzie Tuska znaleźli, że prokurator PiSu nie mógł dostać tego stanowiska gdyż znajdował się w stanie spoczynku.
Dzięki temu niedopatrzeniu PiSu udało się uwolnić prokuraturę.
Jednocześnie warszawski sąd uznał za legalne zmiany w warszawskim radiu publicznym, więc na dniach zapewne uzna zmiany w telewizji za legalne :)
Czekam na kolejne dobre wiadomości :)

Jak mozna byc tak krotkowzrocznym wyborca? :rofl: Jakie kolejne dobre wiadomosci? Kolejny program z doplatami do kredytow hipotecznych, ktory znowu napompuje banke i nieruchomosci pojda w gore? Uwalenie atomu, przeciaganie projektu w nieskonczonosc zeby czasami nie bylo tanszego pradu? Uwalenie CPK bo po co nam skoro mozna do anglii, irlandii etc poleciec jako polski robak do roboty w bogatszych krajach? Czy może zablokowanie rozbudowy portu w świnoujściu bo niemcowi nieodpowiada? Cieszysz się z nic nieznaczących rzeczy a kluczowe inwestycje zostaną zablokowane. Aha zapomniałem wspomnieć, że nowa "władza" zmniejszyła budżet na zbrojenia. Idealny moment xD Co za banda kretynów.
Member
Jan 22 2024 09:08am
Quote (Fatality-SoF @ 21 Jan 2024 15:41)
Jak mozna byc tak krotkowzrocznym wyborca? :rofl: Jakie kolejne dobre wiadomosci? Kolejny program z doplatami do kredytow hipotecznych, ktory znowu napompuje banke i nieruchomosci pojda w gore? (...).

Powolutku, już Ci tłumacze.
W ciągu ostatnich 5 lat cena budowy domu wzrosła o 78%.
Można przyjąć, że podobnie wzrosła cena budowy mieszkania.
Więc o tyle co do zasady powinna wzrosnąć cena sprzedaży mieszkań.
Takiego wzrostu nie było gdyż zwiększając stopy procentowe, odcięto Polakom dostęp do tanich kredytów. I developerzy musieli sprzedawać mieszkania po kosztach, bądź ich nie sprzedawać i trzymać aż wróci dostęp do kredytów.
W efekcie developerzy przestali budować nowe mieszkania, gdyż nie mogliby ich sprzedać po właściwej cenie, bo Polacy dostawali odmowy z banków albo banki wyliczaly im bardzo wysokie raty.
W związku z czym udostępnienie rodakom tanich kredytów było istotne w celu rozwiązania tej sytuacji, że nie powstają nowe mieszkania dla Polaków.

Podstawową kwestia to Polacy powinni sobie odpowiedzieć na pytanie: czy chcą żyć w kraju demokratycznym, gdzie jak ich wkurzy albo rozczaruje premier to mogą go sobie wymienić, czy też chcą żyć w kraju gdzie jest silny wódz, którego nie mogą obywatele wymienić, jak Łukaszenka na Białorusi.

To jest podstawowe pytanie, zagadnienie.
PiS chce przejąć Polskę na stałe, jeśli zagłosujesz na PiS to pomagasz im w tym celu.
Dlatego musisz jako Polak wiedzieć, że jak wybierzesz w wyborach Ziobrę czy Sasina czy Błaszczaka, to być może zostaniesz z nimi już na stałe jako ich niewolnik.
Jeśli ci to odpowiada to okej, masz w sobie gen niewolnika który musi mieć jakiegoś pana, to głosuj na PiS.
Ale nie polecam, serio.

This post was edited by Ironfister on Jan 22 2024 09:08am
Go Back To Polska Topic List
Prev1414243444592Next
Add Reply New Topic New Poll