d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev14164174184194201019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 602.50
Oct 27 2012 06:33am
Quote (Mentalista @ Oct 27 2012 09:36am)
Mówię o silnikach VTEC i te silniki na prawdę są bardzo żywotne o ile się o nie dba.
A silniki wankla to osobny roździał, tam moc jest jeszcze większa względem pojemności. W RX8 jest bodajże 1,4litra i grubo ponad 200km z tego wyciągnięte :D
A powiem Ci, że oczywiście nie są to żywotne silniki ale i tak japońce doprowadzili te silniki do takiej wysokiej żywotności, że silniki te stały się na prawdę użytkowe... Inni producenci nie cisnęli się w te silniki bo uważali to za nonsensowne a japońce po raz kolejny dokonali niemożliwego ; )

v-tec oczywiście bardzo dobry patent

silniki wankla- droga w eksploatacji zabawka, która jak narazie ma więcej wad niż zalet ale kto wie może kiedyś...

This post was edited by trz on Oct 27 2012 06:36am
Member
Gold: 0.40
Oct 27 2012 06:49am
panowie, robią mi sie wilgotne dywaniki w aucie przez co parują szyby. ;/
dywaniki prawy przód i lewy tył. Dziur jako takich to nie ma, szyberdach RACZEJ nie cieknie, co czynic :wub:
Member
Gold: 0.00
Oct 27 2012 07:16am
Quote (Rzoolberd @ 27 Oct 2012 13:49)
dywaniki prawy przód i lewy tył. Dziur jako takich to nie ma, szyberdach RACZEJ nie cieknie, co czynic :wub:

Sprawdzić odpływy i uszczelke przedniej szyby :)

Quote (trz @ 27 Oct 2012 13:33)

silniki wankla- droga w eksploatacji zabawka, która jak narazie ma więcej wad niż zalet ale kto wie może kiedyś...

vtec kurwa, bez myslnika!
Quote (Mentalista @ 27 Oct 2012 11:20)
To już zapytać pana alcapone :D
A co do ogarniczonych obrotów to ciekawostka, że samochody fabryczne mają ogarniczone obroty elektronicznie a np samochody pokroju Porsche Supercup nie mają takiego ograniczenia, kręcą się aż "korba wychodzi bokiem" ;d

No ale większość grup daje sobie jednak elektroniczną odcinkę :P
Member
Gold: 165.58
Oct 27 2012 07:51am
Quote (Rzoolberd @ Oct 27 2012 12:49pm)

Wymień filtr kabinowy, może nie jest to główna przyczyna ale na pewno nie pomaga brudny.
Member
Gold: 1,557.00
Oct 27 2012 08:46am
Quote (trz @ 27 Oct 2012 14:33)

Zwłaszcza, że Mazda przestała produkować samochody z ich ostatnim Renesis. :baby:
Member
Gold: 893.10
Oct 27 2012 09:03am
Krótka piłka:

Zwężenie - ograniczenie prędkości do 40 ( mój pas jest pasem zamkniętym ) , czekam aż lewa strona będzie wolna, zaczynam ruszać - widzę z naprzeciwska samochód który zasuwa ponad 100 km/h , jako że dopiero zaczelem ruszac a zwezenei jest dosc dlugie i bez swiatel zatrzymalem sie i lekko wycofalem i fart nei art koles ktory jechal za mna wpierdolil sie na moje miejsce i w sumie lekko puklem go zderzakiem - szkody sa nastepujace - moj zderzak w rav 4 lekko wgnieciony plastik nad wydechem - wyprotowalem go sam - praktycnzzie zero sladu, u faceta leciutenkie przetarcie na srodku zderzaka, brak uszkodzen maski etc, twierdzi ze lekko zderzak odstaje z jednej stroy.
Podpisalem oswiadczenie jako sprawca kolizji , podalem nr polisy ec, wlasciciela pojazdu ( auto nei moje ) Jako przyczyne podalismy kontakt samochodów przy cofaniu kierowcy rav4 , i narysowałem pełną mapke sytuacyjna. I teraz jest pytanie czy bez opisu uszkodzen na oswiadczeniu, jedynie z zaznaczonym miejscem kontaktu koles dostanie cokolwiek ? Chciał wzywać policje do takiego gowna ale zdecydowalismy sie na oswiadczenie chociaz uwazam ze 100 zl za to by wystarczylo ale ignorowal to ...

Member
Gold: 602.50
Oct 27 2012 09:08am
Quote (Kaam @ Oct 27 2012 02:16pm)
Sprawdzić odpływy i uszczelke przedniej szyby :)

vtec kurwa, bez myslnika!

No ale większość grup daje sobie jednak elektroniczną odcinkę :P

heh no racja

Quote (Alyx @ Oct 27 2012 04:03pm)
Krótka piłka:

Zwężenie - ograniczenie prędkości do 40 ( mój pas jest pasem zamkniętym  ) , czekam aż lewa strona będzie wolna, zaczynam ruszać - widzę z naprzeciwska samochód który zasuwa ponad 100 km/h , jako że dopiero zaczelem ruszac a zwezenei jest dosc dlugie i bez swiatel  zatrzymalem sie i lekko wycofalem i fart nei art koles ktory jechal za mna wpierdolil sie na moje miejsce i w sumie lekko puklem go zderzakiem - szkody sa nastepujace - moj zderzak w rav 4 lekko wgnieciony plastik nad wydechem - wyprotowalem go sam - praktycnzzie zero sladu, u faceta leciutenkie przetarcie na srodku zderzaka, brak uszkodzen maski etc, twierdzi ze lekko zderzak odstaje z jednej stroy.
Podpisalem oswiadczenie jako sprawca kolizji , podalem nr polisy ec, wlasciciela pojazdu ( auto nei moje ) Jako przyczyne podalismy kontakt samochodów przy cofaniu kierowcy rav4 , i narysowałem pełną mapke sytuacyjna. I teraz jest pytanie czy bez opisu uszkodzen na oswiadczeniu, jedynie z zaznaczonym miejscem kontaktu koles dostanie cokolwiek ? Chciał wzywać policje do takiego gowna ale zdecydowalismy sie na oswiadczenie chociaz uwazam ze 100 zl za to by wystarczylo ale ignorowal to ...

Jeśli przerysowany ma zderzak gościu to za stówke go nie przemaluje. Taka usługa jest warta około 300 zł. Myśle, że ktoś z zakładu ubezpieczeń powinien odpowiedzieć na twoje pytanie

This post was edited by trz on Oct 27 2012 09:13am
Member
Gold: 893.10
Oct 27 2012 09:50am
Quote (trz @ 27 Oct 2012 17:08)
heh no racja

Jeśli przerysowany ma zderzak gościu to za stówke go nie przemaluje. Taka usługa jest warta około 300 zł. Myśle, że ktoś z zakładu ubezpieczeń powinien odpowiedzieć na twoje pytanie

Nie przerysowany, kontakt byl na srodku ale toyotka moja ma to do siebie ze na boku jest obrecz plastikowa bardzo wysoko i otarty byl ta obrecza, zostalo na nim bloto i ja zmylem reka ale koles twierdzil ze moga byc rysy a nie wiac bo moktry, potem zaczal pierdolic ze ma tam zaraz klime i inne syfy a zderzak naet nie byl pekniety albo wgnieciony to jak mozna by uszkodzic cos w srodku !

Okazuje sie tez ze nie podajac dokladnych uszkodzen oswiadczenie to nie jest wazne, dodatkowo koles nie zachowal zadnej bezpiecznej odleglosci wiec nie przyznam sie jak cos i tyle
Member
Gold: 0.00
Oct 27 2012 09:56am
Quote (Rzoolberd @ Oct 27 2012 12:49pm)

wymien na gumowe, sa duzo lepsze od szmat.
estetycznie moze gorsze.
ja mam jeszcze fabryczne czarne gumy, wiec nie jebie tak po oczach, mam sucho, duzo lepiej sie czysci i pewniej trzymaja swoje miejsce pod nogami.

btw wycieraczki w biedzie po dychu sa.
chyba na zime je zaloze.
Member
Gold: 0.40
Oct 27 2012 09:57am
Quote (wilq1 @ 27 Oct 2012 15:51)
Wymień filtr kabinowy, może nie jest to główna przyczyna ale na pewno nie pomaga brudny.

W kazdym aucie takie coś jest?
Ja mam corolle e10 :(

Quote (saszas @ 27 Oct 2012 17:56)
wymien na gumowe, sa duzo lepsze od szmat.
estetycznie moze gorsze.
ja mam jeszcze fabryczne czarne gumy, wiec nie jebie tak po oczach, mam sucho, duzo lepiej sie czysci i pewniej trzymaja swoje miejsce pod nogami.

btw wycieraczki w biedzie po dychu sa.
chyba na zime je zaloze.

taki mam zamiar, ale czemu na tych sie robi woda skoro nikt tam z tyłu nie siedzi ;/

This post was edited by Rzoolberd on Oct 27 2012 09:58am
Go Back To Polska Topic List
Prev14164174184194201019Next
Add Reply New Topic New Poll