d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev14041424344966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.00
Mar 27 2011 04:25pm
Quote (VolveR @ 27 Mar 2011 23:03)
Nie wiem jaka to jest wersja szczerze mówiąc. Prawdopodobnie EU.

Linka mogę dać i tutaj: http://allegro.pl/showitem.php?item=1528090395
W dobrym stanie, jedyny mankament to ten zatrzask, ale jak się zamyka to nie ma problemu. Jakąś pierdołę typu dodatkowa bateria zewnętrzna dorzuca, może się i przyda na dłuższych wyjazdach. Będę mógł zastosować HD2 jako nawigację w samochodzie. Tym bardziej, że jest ładowarka samochodowa.
Śmieszna akcja była. Przeglądam allegro, wchodzę na aukcję, patrzę: "poniżej minuty". Szybkie logowanie i telefon zakupiony, poprzedni allegrowicz zalicytował wywoławczą i tyle.

Teraz pewnie będę sprzedawał swojego Wave. Może za 650 zł ktoś go weźmie, zwłaszcza, że jest jak nówka.

Mówiłem ;)
Nie działa link, ale znalazłem sobie aukcję w zakończonych.
To wersja europejska, czyli tzw. LEO512. Amerykański HD2 z T-Mobile, czyli tzw. LEO1024 albo TMOUS ma 1GB zamiast 512MB wbudowanej pamięci, ma kolorowe przyciski do połączeń, na dole pod klawiszami jest troche grubszy i ma napis T-Mobile nad wyświetlaczem.
Bateria zewnętrzna przyda Ci się nie na dłuższych wyjazdach, ale na co dzień ;)
Ładuj od razu Androida, opisy masz na android.com.pl, całość za pierwszym razem to jakieś 30-60 minut roboty.

/e: polecam używać bez futerału - telefon jest duży, ale cienki przez co nie czuć go w kieszeni. Jak założysz skórę albo nie daj boże jakieś gumsko na niego to robi się strasznie niewygodny i w ogóle ciężko go wydłubać z kieszeni.

This post was edited by toyo on Mar 27 2011 04:27pm
Member
Gold: 16.00
Mar 27 2011 04:31pm
Quote (toyo @ 27 Mar 2011 23:25)
Mówiłem ;)
To wersja europejska, czyli tzw. LEO512. Amerykański HD2 z T-Mobile, czyli tzw. LEO1024 albo TMOUS ma 1GB zamiast 512MB wbudowanej pamięci, ma kolorowe przyciski do połączeń, na dole pod klawiszami jest troche grubszy i ma napis T-Mobile nad wyświetlaczem.
Ładuj od razu Androida, opisy masz na android.com.pl, całość za pierwszym razem to jakieś 30-60 minut roboty.

/e: polecam używać bez futerału - telefon jest duży, ale cienki przez co nie czuć go w kieszeni. Jak założysz skórę albo nie daj boże jakieś gumsko na niego to robi się strasznie niewygodny i w ogóle ciężko go wydłubać z kieszeni.

Androida wgram rzecz jasna, jedna z pierwszych rzeczy jaką zrobię. Szkoda trochę, że ma mniej tej pamięci, ale powinien dawać radę mimo wszystko.
Mówisz, że baterię tak zjada? ;)
Nie jestem przekonany do używania bez futerału. Porysuje się, straci na wyglądzie i wartości. Wprawdzie nie wyobrażam sobie jak wielki jest ten telefon, ale mam nadzieję, że da radę go trzymać w kieszeni ;)
Member
Gold: 985.05
Mar 27 2011 04:36pm
Quote (toyo @ Mar 27 2011 04:25pm)
Mówiłem ;)

Szczerze mowiac gdyby nie ten kondon na telefonie to pewnie ze 100 razy bym go juz upuscil, ale fakt ze przez to robi sie nieco grubawy.
/e
Wersja us ma wiekszy rom nie ram, czyli wszystko bedzie smigac tak samo .wersja eu z tegp co sie orientuje wymaga zrobienia partycji systemowej na sd bo po zainstalowaniu andka nie zostaje tam nic miejsca lub w ogole tam sie nie miesci.

This post was edited by nomadwgk on Mar 27 2011 04:43pm
Member
Gold: 4.00
Mar 27 2011 05:23pm
Quote (VolveR @ 27 Mar 2011 23:31)
Androida wgram rzecz jasna, jedna z pierwszych rzeczy jaką zrobię. Szkoda trochę, że ma mniej tej pamięci, ale powinien dawać radę mimo wszystko.
Mówisz, że baterię tak zjada? ;)
Nie jestem przekonany do używania bez futerału. Porysuje się, straci na wyglądzie i wartości. Wprawdzie nie wyobrażam sobie jak wielki jest ten telefon, ale mam nadzieję, że da radę go trzymać w kieszeni ;)

No na baterii trzyma zazwyczaj 1-2 dni, nie ma szału.
Ja też staram się dbać o wszystko, ale przy tym telefonie po prostu nie widzę sensu zakładania futerału - on naprawdę robi się wtedy 2x grubszy i dość niewygodnie nosi się go w spodniach.
Quote (nomadwgk @ 27 Mar 2011 23:36)
Szczerze mowiac gdyby nie ten kondon na telefonie to pewnie ze 100 razy bym go juz upuscil, ale fakt ze przez to robi sie nieco grubawy.
/e
Wersja us ma wiekszy rom nie ram, czyli wszystko bedzie smigac tak samo  .wersja eu z tegp co sie orientuje wymaga zrobienia partycji systemowej na sd bo po zainstalowaniu andka nie zosWtaje tam nic miejsca lub w ogole tam sie nie miesci.

Wiem wiem, pisałem "więcej pamięci", miałem na myśli rom.
Trzeba chyba zrobić partycję ext3 albo ext4 (chyba ext4 jest najszybsze) na końcu karty pamięci, wtedy wszystko zadziała automatycznie. Też nie wiem o tym za wiele, bo mam LEO1024 i nie musze przejmować się pamięcią.
Zresztą większość romów ma chyba wbudowane na różny sposób APP2SD, więc też nie trzeba przejmować się tym, co dzieje się z aplikacjami.
Member
Mar 27 2011 06:31pm
Zobaczymy jak to wyjdzie. Kasę gościowi już przelałem, pozostaje czekać na telefon.
W zestawie jest karta SD 4GB, więc tam będę appsy wrzucał. Na Magicu mam wgrane 2.3.3 i jest z poziomu menu taka opcja. Bez specjalnego kombinowania.
Member
Gold: 1.43
Mar 30 2011 11:54pm
desire zakupiony takze wracam na platforme android z wielka radoscia :)
dzien dobry
Member
Mar 31 2011 05:00am
Quote (jaco_lbn @ 31 Mar 2011 06:54)
dzien dobry

No to gratulacje :)
Też się zastanawiałem nad Desire. Postawiłem jednak na większy ekran.

Swoją drogą to nadal mi telefon nie przyszedł, mam nadzieję, że to przyjdzie.
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Mar 31 2011 05:03am
zakupiłem dzisiaj roczny abonament na naviexpert. tylko 99zł, a zajebiście się sprawuje.

Quote (jaco_lbn @ 31 Mar 2011 07:54)
dzien dobry

gz, chyba najabardziej oplacalny telefon w play aktualnie. ciekawe co za rok sobie wezme.

This post was edited by imnoise on Mar 31 2011 05:03am
Member
Mar 31 2011 05:06am
Quote (imnoise @ 31 Mar 2011 12:03)
zakupiłem dzisiaj roczny abonament na naviexpert. tylko 99zł, a zajebiście się sprawuje.
gz, chyba najabardziej oplacalny telefon w play aktualnie. ciekawe co za rok sobie wezme.

Ja to tam zamierzam korzystać z "darmowej" nawigacji ;)
Mam pobrane na kompa jakieś iGo z mapami europy czy coś. Zobaczymy jak się będzie sprawować.
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Mar 31 2011 05:08am
Quote (VolveR @ 31 Mar 2011 13:06)
Ja to tam zamierzam korzystać z "darmowej" nawigacji ;)
Mam pobrane na kompa jakieś iGo z mapami europy czy coś. Zobaczymy jak się będzie sprawować.

te nawigacje offline sa dla samobojcow. ostatnio na "niby" najlepszym sygicu z mapami sprzed roku wjechalbym kilka razy pod zakazy/jednokierunkowe. kupilem pakiet online w play i przynajmniej bez zawalu dojade gdzie trzeba.

i jeszcze ostatnio robili objazd 30km, bo sie cos na trasie zjebalo. sygic zaczal swirowac, ze az sie smialem.

This post was edited by imnoise on Mar 31 2011 05:10am
Go Back To Polska Topic List
Prev14041424344966Next
Add Reply New Topic New Poll