d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Playstation 3 > Kto Ma, W Co Gra, Z Czym Ma Problem ;)
Prev14041424344523Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 16.00
Feb 26 2010 08:08am
Quote (fro5tbite @ Feb 26 2010 03:48pm)
bo jest dobra, mi sie tam zajebiscie gralo, nie przeszedlem calej, bo sie zacialem w pewnym miejscu a kumpel chcial z powrotem, ale gdybym mial czas na pewno poswiecilbym go na dokonczenie :) ogolnie imo najbardziej rozbudowana, najlepsza moze nie, bo vice city ciezko bedzie rockstarowi pobic, a porownywac ja do vice city to tak jak fallouta 3 do 1&2. dziwi mnie to, ze tyle ludzi tutaj robi z tej gry crapa,ktorym wcale nie jest. co do bohatera to imo pierwszy CIEKAWY bohater, w poprzednich czesciach bohaterowie byli kompletnymi randomami/niggerami, tu masz jakas historie i fabule. co do monotonnosci to nie jest tak zle :P ogolnie gratuluje zakupu, w ogole co sie stalo, ze tylu userow d2jsp zakupuje ps3 ostatnio? :P z rok temu jak byly ankiety to wiekszosc wyglaszala opinie w stylu - "ps3 guwno xbox rzondzi", czy "na ps3 nie ma gier";p

Dzięki za opinię. Do poniedziałku powinienem dostać sprzęt to przetestuję i powiem swoje zdanie na ten temat :)

Co do kupna PS3, to głównie sugerowałem się jakością wykonania. Xbox360 miałem kiedyś na współkę ze znajomym. Gry w porządku, ale ten hałas i wrażenie tandetnego wykonania mnie odstrasza. Poza tym na PS3 można bezpłatnie korzystać z internetu, co jest dla mnie ważne. Jak już płacę to raz, a nie co miesiąc dodatkowo. Wystarczająco dużo abonamentów mam do płacenia. Wydaje mi się też, że PS3 ma większe możliwości od Xboxa, czego jeszcze może nie widać jednak, a może mieć pozytywne skutki w przyszłości. Nie sądzę, żeby szybko ktoś wypuścił nową konsolę (oprócz Wii, którego następca wychodzi pod koniec roku). Gra na dużym ekranie TV daje znacznie lepsze wrażenia od tej na monitorze przy komputerze, który nie zawsze nadąża za rozwojem gier.

edit: Właśnie zadzwonili do mnie, że w firmie czeka na mnie paczka. Zaraz chyba pójdę na spacer :D

This post was edited by VolveR on Feb 26 2010 08:19am
Banned
Gold: Locked
Warn: 70%
Feb 26 2010 09:40am
Quote (fro5tbite @ 26 Feb 2010 14:48)
bo jest dobra, mi sie tam zajebiscie gralo, nie przeszedlem calej, bo sie zacialem w pewnym miejscu a kumpel chcial z powrotem, ale gdybym mial czas na pewno poswiecilbym go na dokonczenie :) ogolnie imo najbardziej rozbudowana, najlepsza moze nie, bo vice city ciezko bedzie rockstarowi pobic, a porownywac ja do vice city to tak jak fallouta 3 do 1&2. dziwi mnie to, ze tyle ludzi tutaj robi z tej gry crapa,ktorym wcale nie jest. co do bohatera to imo pierwszy CIEKAWY bohater, w poprzednich czesciach bohaterowie byli kompletnymi randomami/niggerami, tu masz jakas historie i fabule. co do monotonnosci to nie jest tak zle :P ogolnie gratuluje zakupu, w ogole co sie stalo, ze tylu userow d2jsp zakupuje ps3 ostatnio? :P z rok temu jak byly ankiety to wiekszosc wyglaszala opinie w stylu - "ps3 guwno xbox rzondzi", czy "na ps3 nie ma gier";p

jakie 2,7? :O jak to demko sciagalem to z 1,5 bylo tylko :< jeszcze sprawdze. i jak mozesz powiedziec, ze sie zawiodles na grze tylko dlatego, ze sciagnales nie to co chciales? -.- mi to demo zaostrzylo apetyt :) ja z amerykanskiego psn sciagalem bo dostalem od typa, ktory kupil collection z kodem i mial proxe :P

Potwierdzam, 2.7gb :) Demko przeszedlem, genialne jest, no i te zakonczenie, kurdeeee wrrr :D Kupie to chyba w dniu premiery ;D
Member
Gold: 16.00
Feb 26 2010 09:42am
A ja mam już swoje PS3. Sprzęt jest jak nowy, tak zadbany. 2 lata ma (faktura), a nie widać śladów użytkowania. Jakiś pedant miał tą konsolę chyba heh.
Co do wrażeń to jeszcze się nie wypowiem, bo tylko sprawdziłem, czy działa. Odpala bez problemów, jakieś demo uruchomiłem i działa.
Member
Gold: 1.31
Feb 26 2010 09:45am
Quote (VolveR @ 26 Feb 2010 15:08)
Dzięki za opinię. Do poniedziałku powinienem dostać sprzęt to przetestuję i powiem swoje zdanie na ten temat :)

Co do kupna PS3, to głównie sugerowałem się jakością wykonania. Xbox360 miałem kiedyś na współkę ze znajomym. Gry w porządku, ale ten hałas i wrażenie tandetnego wykonania mnie odstrasza. Poza tym na PS3 można bezpłatnie korzystać z internetu, co jest dla mnie ważne. Jak już płacę to raz, a nie co miesiąc dodatkowo. Wystarczająco dużo abonamentów mam do płacenia. Wydaje mi się też, że PS3 ma większe możliwości od Xboxa, czego jeszcze może nie widać jednak, a może mieć pozytywne skutki w przyszłości. Nie sądzę, żeby szybko ktoś wypuścił nową konsolę (oprócz Wii, którego następca wychodzi pod koniec roku). Gra na dużym ekranie TV daje znacznie lepsze wrażenia od tej na monitorze przy komputerze, który nie zawsze nadąża za rozwojem gier.

edit: Właśnie zadzwonili do mnie, że w firmie czeka na mnie paczka. Zaraz chyba pójdę na spacer :D

juz widac te mozliwosci :P ogarnij sobie uncharted 2 obowiazkowo, tak filmowej gry jeszcze nie bylo, moze mgs4 (no heavy rain pewnie bedzie bardziej filmowy) sam nosnik tez >>> xboxa. wezmy takiego finala XIII. na ps3 wszystko bedzie na 1 blurayu, z cutscenkami jakosci hd, na xboxa musza kompresowac filmy a i tak bedzie na dwoch 2-warstwowych dvd :) ogolnie na ps3 teraz same killery wychodza, a na xboxa ostatnio tylko mass effect 2, ktorego wlasnie "pozyczylem" na pc i stwierdzam, iz jest epicki :) na tyle epicki ze pewnie przy najblizszym przyplywie gotowki zakupie oryginalna 1 i 2.

Quote (Stara_Lunara @ 26 Feb 2010 16:40)
Potwierdzam, 2.7gb :) Demko przeszedlem, genialne jest, no i te zakonczenie, kurdeeee wrrr :D Kupie to chyba w dniu premiery ;D

a na czym sie konczy to eu? na kratosie lecacym na tytana? cuz jak to jest to samo co e3 demo, to nie bede sciagal :P co do zakupienia god of wara to ja chce to :drool: http://www.empik.com/god-of-war-iii-ultimate-trilogy-edition-ps3-multimedia,prod44130131,p

This post was edited by fro5tbite on Feb 26 2010 09:46am
Banned
Feb 26 2010 09:54am
Quote (fro5tbite @ 26 Feb 2010 16:45)
juz widac te mozliwosci :P ogarnij sobie uncharted 2 obowiazkowo, tak filmowej gry jeszcze nie bylo, moze mgs4 (no heavy rain pewnie bedzie bardziej filmowy) sam nosnik tez >>> xboxa. wezmy takiego finala XIII. na ps3 wszystko bedzie na 1 blurayu, z cutscenkami jakosci hd, na xboxa musza kompresowac filmy a i tak bedzie na dwoch 2-warstwowych dvd :) ogolnie na ps3 teraz same killery wychodza, a na xboxa ostatnio tylko mass effect 2, ktorego wlasnie "pozyczylem" na pc i stwierdzam, iz jest epicki :) na tyle epicki ze pewnie przy najblizszym przyplywie gotowki zakupie oryginalna 1 i 2.

a na czym sie konczy to eu? na kratosie lecacym na tytana? cuz jak to jest to samo co e3 demo, to nie bede sciagal :P co do zakupienia god of wara to ja chce to :drool: http://www.empik.com/god-of-war-iii-ultimate-trilogy-edition-ps3-multimedia,prod44130131,p

Jesli chodzi o nosnik to duza wada jest wolniejsze odczytywanie plyt BR - no coz, cos kosztem czegos.

A demko konczy sie po tym, jak "lecisz" w takim tunelu i wyskakujesz na tego roslego pana :< Nazwa dema to "God of War E3 Demo 2009" wiec to to samo.

Quote (fro5tbite @ 26 Feb 2010 14:48)
w ogole co sie stalo, ze tylu userow d2jsp zakupuje ps3 ostatnio? :P z rok temu jak byly ankiety to wiekszosc wyglaszala opinie w stylu - "ps3 guwno xbox rzondzi", czy "na ps3 nie ma gier";pP

Generalnie rok-dwa lata temu x36 byl lepszy, ale ze wyszlo sporo killerow na ps'a a na x'a praktycznie nic... :) Poza tym wiekszosc niby ekskluzywow na x'a jest tez na pc (l4d, gears, mass effect itd) a to troche bez sensu. W kwesti gier na ta chwile PS3 jest bezkonkurencyjne, dlatego sie przesiadlem.

This post was edited by Stara_Lunara on Feb 26 2010 09:59am
Member
Gold: 0.00
Feb 26 2010 09:57am
Quote (fro5tbite @ Feb 26 2010 03:45pm)

a na czym sie konczy to eu? na kratosie lecacym na tytana? cuz jak to jest to samo co e3 demo, to nie bede sciagal :P co do zakupienia god of wara to ja chce to :drool: [URL=http://www.empik.com/god-of-war-iii-ultimate-trilogy-edition-ps3-multimedia,prod44130131,p]http://www.empik.com/god-of-war-iii-ultimate-trilogy-edition-ps3-multimedia,prod44130131,p[/URL]

Lolk, dla samego pudelka bym chcial miec :>
Banned
Feb 26 2010 10:17am
xbox 360:
- Alan Wake
- Crackdown
- Dead or Alive
- Fable
- Forza
- Gears of War 2
- Halo 3
- Lost Odyssey
- Perfect Dark Zero
- Project Gotham Racing
- Ridge Racer
- Viva Pinata

Playstation 3:
- Buzz
- Demon's Souls
- Disgaea 3
- God of War
- Gran Turismo
- Heavy Rain
- inFamous
- Killzone
- Lair
- Little Big Planet
- MAG
- Metal Gear Solid
- Ratched and Clank
- Resistance
- Uncharted
- Valkyria Chronicles
- Untold Legends: Dark Kingdom
- Warhawk
- White Knight Chronicles

Bold = totalny killer. Chyba widac roznice (dopisac jesli o cyzms zapomnialem).
Banned
Gold: 1.00
Warn: 50%
Feb 26 2010 10:18am
Quote (Stara_Lunara @ Feb 26 2010 06:17pm)
xbox 360:
- Alan Wake
- Crackdown
- Dead or Alive
- Fable
- Forza
- Gears of War 2
- Halo 3
- Lost Odyssey
- Perfect Dark Zero
- Project Gotham Racing
- Ridge Racer
- Viva Pinata

Playstation 3:
- Buzz
- Demon's Souls
- Disgaea 3
- God of War
- Gran Turismo
- Heavy Rain
- inFamous
- Killzone
- Lair
- Little Big Planet
- MAG
- Metal Gear Solid
- Ratched and Clank
- Resistance
- Uncharted
- Valkyria Chronicles
- Warhawk

a miales xboxa a teraz jestes Zzzaa Sonym ^^
sony to jest dluga historia gier :D
Banned
Feb 26 2010 10:28am
Quote (st33lseries @ 26 Feb 2010 17:18)
a miales xboxa a teraz jestes Zzzaa Sonym ^^
sony to jest dluga historia gier :D

Sam widzisz co sie teraz dzieje jesli chodzi o gry. Szkoda tylko ze pss w porownaniu do xbl wypada tak zalosnie... :/ to chyba jedyna przewaga x'a nad ps3 (nie liczac padow i natal project ktorego jeszcze nie ma).
Member
Gold: 1.31
Feb 26 2010 10:32am
Quote (Stara_Lunara @ 26 Feb 2010 17:17)
xbox 360:
- Alan Wake
- Crackdown
- Dead or Alive
- Fable
- Forza
- Gears of War 2
- Halo 3
- Lost Odyssey
- Perfect Dark Zero
- Project Gotham Racing
- Ridge Racer
- Viva Pinata

Playstation 3:
- Buzz
- Demon's Souls
- Disgaea 3
- God of War
- Gran Turismo
- Heavy Rain
- inFamous
- Killzone
- Lair
- Little Big Planet
- MAG
- Metal Gear Solid
- Ratched and Clank
- Resistance
- Uncharted
- Valkyria Chronicles
- Warhawk

Valkyria Chronicles jest EPICKIE. Moze na 1 rzut oka wyglada cukierkowo, ale gameplay imba :)
Go Back To Polska Topic List
Prev14041424344523Next
Add Reply New Topic New Poll