d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Co Sadzisz O Aborcji? > Licze Na Nieco Sensownych Wypowiedzi
Prev1404142434446Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Banned
Gold: 1,236.51
Warn: 30%
Dec 21 2009 06:20pm
Quote (zBOAz @ 22 Dec 2009 01:15)
nah, przejrzalem neta  92% , 72 h po .. z kazda nastepna godzina ofc spada prawdopodobienstwo

mialem na mysli tabletki antykoncepcyjne brane przed.
Banned
Gold: 0.00
Warn: 20%
Dec 21 2009 06:39pm
Quote (kot_w_butach @ 22 Dec 2009 01:05)
nie czytalem nic z ostatnich ~~ 5-6 stron, ale zerkajac okiem na jakies tam posty gdziestam tutam stwierdzilem, iz temat zszedl troszeczke na inny temat, jebie mnie on ale ja tez cos powiem

wedlug mnie kazdy kto sądzi ze aborcja powinna byc CALKOWICIE zakazana, jest spierdolonym debilem. Dlaczego? bo tak naprawde jedyne argumenty jakimi dysponuje biora sie doslownie z dupy
JEZELI matka zdecydowala sie nosic plod w brzuchu okreslony czas ( tyle ile potrzeba na to by wyksztaltowalo sie z tego cos co mozna nazwac czlowiekiem - JEBIE mnie to ile to miesiecy, mam nadzieje ze ktos inteligentny by to ustanowil wiec mam to w dupie) TO powinna sie z nim przemeczyc do konca, potem oddac na smietnik tfu. do sierocinca, domu jakiegos tam czy chujwiejeszcze - tyle tych roznych instytucji jest. W INNYM przypadku nie rozumiem dlaczego to nie ona moglaby decydowac czy chce urodzic dziecko? to jest jej 9 miesiecy zycia, jezeli jest to wiek keidy czlowiek uczy sie/studiuje i moze to przeszkadzac w sukcesie zawodowym - jak najbardziej powinno miec sie taki wybor. WPADKI sie zdarzaja, mimo zastosowania prezerwatyw i jakis pierdolonych tabletek, poki "Dziecko" jest jeszcze jakas niedorozwinieta ameba to do chuja pana CO WAS INTERESUJE CO SIE Z NIM STANIE

kazdy kto sie ze mna nie zgadza ten gania

o zesz ty kurwa internetowy wieszczu :O
Banned
Gold: 85.00
Dec 22 2009 03:46am
Quote (kot_w_butach @ Dec 22 2009 02:05am)
nie czytalem nic z ostatnich ~~ 5-6 stron, ale zerkajac okiem na jakies tam posty gdziestam tutam stwierdzilem, iz temat zszedl troszeczke na inny temat, jebie mnie on ale ja tez cos powiem

wedlug mnie kazdy kto sądzi ze aborcja powinna byc CALKOWICIE zakazana, jest spierdolonym debilem. Dlaczego? bo tak naprawde jedyne argumenty jakimi dysponuje biora sie doslownie z dupy
JEZELI matka zdecydowala sie nosic plod w brzuchu okreslony czas ( tyle ile potrzeba na to by wyksztaltowalo sie z tego cos co mozna nazwac czlowiekiem - JEBIE mnie to ile to miesiecy, mam nadzieje ze ktos inteligentny by to ustanowil wiec mam to w dupie) TO powinna sie z nim przemeczyc do konca, potem oddac na smietnik tfu. do sierocinca, domu jakiegos tam czy chujwiejeszcze - tyle tych roznych instytucji jest. W INNYM przypadku nie rozumiem dlaczego to nie ona moglaby decydowac czy chce urodzic dziecko? to jest jej 9 miesiecy zycia, jezeli jest to wiek keidy czlowiek uczy sie/studiuje i moze to przeszkadzac w sukcesie zawodowym - jak najbardziej powinno miec sie taki wybor. WPADKI sie zdarzaja, mimo zastosowania prezerwatyw i jakis pierdolonych tabletek, poki "Dziecko" jest jeszcze jakas niedorozwinieta ameba to do chuja pana CO WAS INTERESUJE CO SIE Z NIM STANIE

kazdy kto sie ze mna nie zgadza ten gania

Po części masz rację. Tak na zdrowy rozsądek, pewnie powinny być jakieś ustawy, które zezwalają na aborcję tylko w określonych przypadkach.
Jednak problematyczne jest precyzyjne określenie kiedy to coś, co w przyszłości będzie człowiekiem, będzie uczyć się, będzie pracować etc jest już owym człowiekiem, a kiedy jeszcze nim nie jest. Kościół Katolicki uważa, że człowiekiem jest się od momentu poczęcia, lekarze uważają inaczej, a szarzy ludzie jeszcze co innego głoszą.

I tu jest pies pogrzebany.

Quote (zBOAz @ Dec 22 2009 01:41am)
tych ktorzy sie przydadza  - wyzdrowieja -  jeszcze mozna zachowac

w tym hitler byl dobry , dazyl do eliminacji slabych , bezuzytecznych jednostek :)

Hitler był chorym i znerwicowanym człowiekiem. Do tego pod koniec wojny był paralitykiem nienadającym się do roli fuhrera.
Jego stan zdrowotny klasyfikował go do odstrzału, zgodnie z ustawą o powszechnej eutanazji osób, których egzystencja nie miała racji bytu w Rzeszy.

This post was edited by unstoppable_one on Dec 22 2009 03:46am
Banned
Dec 22 2009 10:22am
Quote (unstoppable_one @ 22 Dec 2009 10:46)
Po części masz rację. Tak na zdrowy rozsądek, pewnie powinny być jakieś ustawy, które zezwalają na aborcję tylko w określonych przypadkach.
Jednak problematyczne jest precyzyjne określenie kiedy to coś, co w przyszłości będzie człowiekiem, będzie uczyć się, będzie pracować etc jest już owym człowiekiem, a kiedy jeszcze nim nie jest. Kościół Katolicki uważa, że człowiekiem jest się od momentu poczęcia, lekarze uważają inaczej, a szarzy ludzie jeszcze co innego głoszą.

I tu jest pies pogrzebany.

Najprosciej byloby jednak tej aborcji zakazac nie liczach tych przypadkow superspecjalnych, bo to nikogo nie urazi - a to, ze trzeba brac odpowiedzialnosc za swoje czyny wiemy od dziecka.
A specjalne przypadki? No i znow problem :) W sumie chore dzieci moglyby same podjac decyzje o tym, czy chca zyc przez... samobojstwo. Troche to absurdalnie brzmi, ale watpie, zeby bylo wielu takich, ktorzy chcieliby byc ofiarami (hm, "ofiarami") aborcji.
Zagrozenie zycia matki i dziecka, oraz koniecznosc wyboru? Eh, tez skomplikowana sprawa - jezeli ktos mialby o tym decydowac to raczej matka. Bedzie mogla rodzic nowe dzieci i byc dla nich matka, nie wspominajac, ze ta sama kobieta (no, nie liczac niektorych przypadkow) jest tez corka, zona, czy przyjaciolka.

Gwalt? Zakladajac, ze "tabletka po" jest juz bezuzyteczna z racji uplyniecia okreslonego juz czasu to... Trzebaby ocenic stan psychiczny kobiety. Mysle, ze tu powinien zdecydowac ktos, kto sie na tym zna, bo nie spotkalem sie z tym jak kobiety reaguja na takie sytuacje.
Member
Gold: 1,040.00
Dec 22 2009 10:40am
Bede sie nad tym zastanawial jak wpadne.
Member
Gold: 50.90
Dec 22 2009 10:51am
Quote (SilentSpamer @ 19 Dec 2009 16:18)
Cholera, miejsce moze (moze? Ha, na pewno!) nie jest najlepsze do takiej dyskusji, ale postanowilem zalozyc ten temat, bo licze na to, ze jednak bedzie pare wypowiedzi sensownych.
Temat jest dosc kontrowersyjny, ale... no ale nic. :)

Jestem pewien, ze wiekszosc "ogarnietych" uzytkownikow ma wyrobione swoje zdanie na ten temat, ale sa tu jeszcze ludzie, ktorzy nie maja zielonego pojecia o czym mowia.

Prosze wziac pod uwage:

mozliwosc adopcji (tak, sylwetka to chyba nie wszystko)
wygode (i to, ze nie tylko ona sie liczy)
czlowieczenstwo (wiem, ze to dla kazdego znaczy cos innego)
budzet panstwa (w martywch plodow robi sie w niektorych panstwach jakies granulaty, itd., zabiegi niosa za soba pewne koszty zaleznie od miejsca)
co stanie sie z matka po zabiegu (problemy psychiczne, etc.)
mozliwosc choroby
mozliwosc smierci matki i dziecka
obecnosc ojca
moralnosc (tak, nie zapominajmy, ze nie mozemy byc po prostu wyrachowani)
okolicznosci zajscia w ciaze (gwalt, wpadka, seks z mezem)
sytuacje materialna rodziny (braki w budzecie, zasilki, becikowe)
etap ciazy

Moze zawartosc nawiasow sugeruje wybor konkretnej opcji, ale po prostu chcialem sprawic, zeby nie ignorowac zadnego czynnika. Chocia z drugiej strony ilosc tych czynnikow tez cos sugeruje.

Mam nadzieje, ze niektorzy przed oddaniem glosu sie zastanowia.

Bóg powinien decydować o życiu i śmierci... ale skoro mamy możliwość, może nam na to pozwolił?
Temat woda, a w wielkim skrócie powiem, że aborcja powinna być dozwolona na życzenie rodziców (czy też tylko matki w przypadku np. gwałtu), za nie duże pieniądze, w przypadku gdy wiadomo że dziecko urodzi się chore. Mam na myśli naprawdę ciężką chorobę, nie jakąś astmę, czy tam z niedorozwiniętą jedną ręką. Jeśli dziecko ma się urodzić i mieć przejebane życie, nie może żyć samodzielnie, nie może udzielać się społecznie itp itd. obciążać przy tym rodziców i rodzeństwo... :( Będzie się męczyć i fizycznie i psychicznie. Ale szczerze mówiąc, ja nie potrafiłbym wydać wyroku.

e/
Trzeba też pamiętać o kobiecie, dla Niej życie już nigdy nie będzie takie same.... No i może być też tak, że matka też może zejść w wyniku komplikacji poporodowych.

This post was edited by Chomika on Dec 22 2009 10:53am
Member
Gold: 63.00
Dec 22 2009 10:54am
Quote (SilentSpamer @ Dec 21 2009 10:00pm)
i takie rzadkie przypadki maja byc argumentem za aborcja? Moze zrezygnujemy z operacyjnego leczenia ludzi, bo tez sa komplikacje? Napisz cos sensownego o tym, co jest istotniejsze.

Chyba trzy osoby juz o tym pisaly.

chcesz to masz , jestem za aborcją

Quote (TheEmbrion @ Dec 21 2009 11:05pm)
This, kurwa, po tysiackroc.

Ty pierdolony debilu, uwazasz ze rzeczy typu udopobanie matki do uzywek czy obawa o wlasny wyglad sa wazniejsze niz zycie nienarodzonego dziecka ? Dla dobra calego swiata, wykastruj sie, poki jeszcze nie jest za pozno.

Jak juz wczesniej napisal SilentSpammet, antykoncepcja to zapobieganie, aborcja to morderstwo, zreszta, czytaj post wyzej autorstwa unstoppable_one.

wypierdalaj czym prędzej nikt nie powiedział że chce mieć dzieci bo sam jeszcze jestem dzieckiem i mam czas do myślenia

trzeba było nazwać temat " dyskusja dla tych co są przeciw aborcji " i dać opcje 1# & 8#

This post was edited by xXxDarkWolfxXx on Dec 22 2009 10:57am
Member
Gold: 883.37
Dec 22 2009 10:55am
JEBIE MNIE TO KURWA / WYPIERDALAJ

17.86% (25 głosów)
Banned
Dec 22 2009 11:09am
Quote (xXxDarkWolfxXx @ 22 Dec 2009 17:54)
chcesz to masz , jestem za aborcją

:wacko:

trzeba było nazwać temat " dyskusja dla tych co są przeciw aborcji " i dać opcje 1# & 8#

Masz na mysli zla konstrukcje tematu (ankiety, tresci samego posta), czy po prostu chodzi ci o to, co pisza inni?

Quote (Chomika @ 22 Dec 2009 17:51)
Bóg powinien decydować o życiu i śmierci... ale skoro mamy możliwość, może nam na to pozwolił?

to, ze mozemy grzeszyc to nie znaczy, ze mozemy to robic, hehe.
edit: hehe, zamotalem.
Inaczej: To, ze mamy techniczna mozliwosc popelniania grzechow to nie znaczy, ze mamy/powinnismy/mozemy to robic. :)

This post was edited by SilentSpamer on Dec 22 2009 11:11am
Member
Gold: 50.90
Dec 22 2009 11:25am
Quote (SilentSpamer @ 22 Dec 2009 18:09)
:wacko:

Masz na mysli zla konstrukcje tematu (ankiety, tresci samego posta), czy po prostu chodzi ci o to, co pisza inni?

to, ze mozemy grzeszyc to nie znaczy, ze mozemy to robic, hehe.
edit: hehe, zamotalem.
Inaczej: To, ze mamy techniczna mozliwosc popelniania grzechow to nie znaczy, ze mamy/powinnismy/mozemy to robic. :)

Tak wiem, chodzi mi o to, że czasami Bóg daje nam pewne możliwości hmmm... daje nam jakiś znak, ale od nas zależy czy go zauważymy i jak go zinterpretujemy :)
No, ale wiesz to już coś dla wierzących... Inni nazwą mnie idiotą :(
Go Back To Polska Topic List
Prev1404142434446Next
Add Reply New Topic New Poll