Gierka faktycznie słaba? Czytałem, że wiele osób mocno narzeka na tego patcha. Właściwie jest tylko kilka grywalnych buildów, melee nawet nie ma co próbować, słabo itemki lecą. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wydawało mi się, że poe2fps jest prawie takie samo jak jedynka tylko z lepszą grafiką
Jako wielki hejter pierwszych dwoch patchy, uwazam ze ten znaczaco poprawil gre.
Z jednym ciezko sie nie zgodzic, balans skilli jest nieciekawy. Co sezon w poe 2 jest jedna, dwie op rzeczy do grania a reszta znaczaco odstaje, po czym nerfią i to samo next patch. W poprzednim polowa graczy rzucala wlocznia a teraz strzela z luku.
Jednak co powoduje ze ten sezon jest tak bardzo kurwa lepszy od poprzednich, to zmiany jakie wprowadzili w kampani, ogolnym dropie oraz craftingu.
Dodali nową mechanike Abyss, ktora w porownaniu z tym co dodali ostatnio czyli te pizdo duszki i rogue exile, jest 100 razy lepsza, jesli chodzi o loot oraz mozliwosci craftowania z itemami dostepnymi tylko z niej.
W dodatku rework esencji i to jak czesciej sie teraz pojawiaja, nowe tiery currency ktore maja wieksza szanse na trafienie lepszego moda.
Crafting z jebanego gowna gdzie podnosisz baze do craftu i masz absolutnie 0 kontroli nad efektem koncowym, stal sie tak bardzo lepszy ze samo to przez pierwsze dni mnie wciagalo do gry. Dropila baza luku i chcialem w nią przykurwic jakas kurencją.
Niestety, end game „juicing” dalej wyglada tak samo, i dla mnie jest dosc nudny, ale tak 100h na postaci mysle ze do zrobienia.
Tldr
plusy:
wiecej lootu
nowe akty czyli nie jedxiemy przez koszmar jak pizda
spoko mechanika ligowa
buffy craftingu
minusy:
BUGI KURWA
lvling nienaajlepszym skillem dla twojej klasy z duzym prawdopodobienstwem zacheci cie do wydlubania sobie oczu
end game farmando dalej mocno odstaje od jedynki, system towerow jest troche cringe ale mowili ze chca to w przyszlosci zmienic
aktualny balans skilli jest absurdalny
jednak jak na to ze w pierwsze dwie ligi zagralem 200h i myslalem ze ta gra zdechnie lub mialem taka nadzieje, to zrobili dobra robote i na 1.0 gra moze byc bardzo spoko
This post was edited by firstmurloc on Sep 4 2025 06:30am