Quote (CoD_id @ 13 Dec 2011 15:40)
Zaliczylem Sale Samobójców.
Tak. Dobre określenie. Film jak na nasze warunki zrobiony "dobrze". Starsze pokolenie aktorskie swoje role odgrywa na odpowiednim poziomie. Roma również jest ciekawym obiektem. I wg mnie tyle dobrego moge o nim napisać. Ostatnie produkcje pokazują, że Polacy nadal potrafią robić świetne filmy, Sala Samobojcow jest tego po czesci przykladem. Sry mogalby byc. Nie jest. Przedewszystkim płytki główny wątek. Zapracowani rodzice, rozpieszczony gówniarz, fascynacja destrukcyjną jednostką i "wciagnięcie" przez internet. Do tego dość dużo kontrowersji związanych z seksualnością. Jak dla mnie fabularna łatwizna, pod tym względem film kuleje.
Jak dla mnie 6/10.
Smieje sie troche w tym momencie z ludzi których ten film podobno wbijla w krzesło, zatykał, szokował. Daleko mu do znanego wszystki Requiem.
wlasnie obejrzalem. mialkie i plytkie guwno. ROMA GONSIOROSKA - kto to kurwa jest? jak oni komus takiemu dali angaz do filmu? dykcja gorsza niz u mroczkow.
chujowa tematyka filmu, zupelnie odrealniona. animacje niezle zrobione, ale zbyt cukierkowe.