d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Manga/anime - Official Topic. > Welcome.
Prev1404405406407408717Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 39,091.10
Apr 27 2013 12:21pm
Quote (marvolo @ 27 Apr 2013 19:02)
na co mi ten link

chodzilo raczej o [gg]
Member
Gold: 2,986.38
Apr 27 2013 02:42pm
Ogarnę ostatnie kilka stron później, ale póki co na ciepło chcę się przywitać po 2tyg banicji i podzielić wrażeniami xd

Dokończone Minami-ke. Pierwszy i czwarty sezon najleprze imo, polecam.

Girls und Panzer - baaardzo przyjemne anime, dość lekkie, nietypowa tematyka, która by przypadła do gustu EustachemuMotyce i ogólnie też polecam.

Dokończyłem Sankarea i tak bardzo mi się podobało, mój gust równiesz ;p

Tasogare Otome x Amnesia - Faktycznie kurewsko epickie, przypadło mi wszystkim, historią, humorem, był bardzo rozwinięty wątek romansu i zakończenie też dla mnie bardzo dobre, jedno z najlepszych anime 2012 imo. Dałem 10. I ten opening < 3

I tak, zabrałem się, właśnie jestem w trakcie oglądania 10. epa Clannad'a.

A właśnie, odświeżyłem Ben-to (tudzież Ben-Tou), oceny nie zmieniam, dobre na rozliźnienie chociaż typowa komedia to nie jest.

/e: Co do clannada, niektóre sceny wyglądają jak wycięte z haremówki, tylko dodać na dole menu wyboru odpowiedzi w dialogu xd
/e2: Dango dango dango dango dango dango daikazoku..

This post was edited by Damundo on Apr 27 2013 03:04pm
Member
Gold: 42,211.79
Apr 27 2013 04:55pm
Quote (Damundo @ Apr 27 2013 10:42pm)
Ogarnę ostatnie kilka stron później, ale póki co na ciepło chcę się przywitać po 2tyg banicji i podzielić wrażeniami xd

Dokończone Minami-ke. Pierwszy i czwarty sezon najleprze imo, polecam.

Girls und Panzer - baaardzo przyjemne anime, dość lekkie, nietypowa tematyka, która by przypadła do gustu EustachemuMotyce i ogólnie też polecam.

Dokończyłem Sankarea i tak bardzo mi się podobało, mój gust równiesz ;p

Tasogare Otome x Amnesia - Faktycznie kurewsko epickie, przypadło mi wszystkim, historią, humorem, był bardzo rozwinięty wątek romansu i zakończenie też dla mnie bardzo dobre, jedno z najlepszych anime 2012 imo. Dałem 10. I ten opening < 3

I tak, zabrałem się, właśnie jestem w trakcie oglądania 10. epa Clannad'a.

A właśnie, odświeżyłem Ben-to (tudzież Ben-Tou), oceny nie zmieniam, dobre na rozliźnienie chociaż typowa komedia to nie jest.

/e: Co do clannada, niektóre sceny wyglądają jak wycięte z haremówki, tylko dodać na dole menu wyboru odpowiedzi w dialogu xd
/e2:  Dango dango dango dango dango dango daikazoku..

2 sezon <3 Clannada nie zapomne do konca zycia na 100%. Bardzo sie ciesze ze mam jeszcze gre i moge przezyc ta historie jeszcze raz :) Milego ogladania i plakania. Przy niektorych scenach (glownie 2 sezon) nie umialem sie powstrzymac ;p

Ja ostatnio przez przypadek wpadłem na openin Oda Nobunda no Yabou, atm jestem na 6 epie ale juz mi sie bardzo podoba. Wszystkie postacie sa po prostu swietne, a te male dziewczynki kawaiii :D
Member
Apr 27 2013 05:02pm
Quote (Zeratull @ 28 Apr 2013 00:55)
2 sezon <3 Clannada nie zapomne do konca zycia na 100%. Bardzo sie ciesze ze mam jeszcze gre i moge przezyc ta historie jeszcze raz :) Milego ogladania i plakania. Przy niektorych scenach (glownie 2 sezon) nie umialem sie powstrzymac ;p

Ja ostatnio przez przypadek wpadłem na openin Oda Nobunda no Yabou, atm jestem na 6 epie ale juz mi sie bardzo podoba. Wszystkie postacie sa po prostu swietne, a te male dziewczynki kawaiii :D

Zajebiste anime, czekam na ciąg dalszy, polecam.

Clannad w sumie końcówka pierwszej historii z tym ślubem nieco była wzruszająca ale nie poruszyła mnie aż tak, Tasogare Otome x Amnesia póki co bardziej mnie ruszyło, ale zobaczę dalej, ogólnie jestem prawie w połowie i serio Clannad zdaje egazamin z recenzji, ale zobacyzmy jak się dalej potoczy.

Ale jedcnak ta kreska, te oczy na pół twarzy mnie nieco denerwują, nie przeszkadza to w sumie, ale jednak wolę bardziej naturalną kreację postaci w tym względzie ;p

This post was edited by Damundo on Apr 27 2013 05:04pm
Member
Apr 27 2013 05:26pm
Quote (Damundo @ Apr 28 2013 01:02am)

Clannad w sumie końcówka pierwszej historii z tym ślubem nieco była wzruszająca ale nie poruszyła mnie aż tak, Tasogare Otome x Amnesia póki co bardziej mnie ruszyło, ale zobaczę dalej, ogólnie jestem prawie w połowie i serio Clannad zdaje egazamin z recenzji, ale zobacyzmy jak się dalej potoczy.

Ale jedcnak ta kreska, te oczy na pół twarzy mnie nieco denerwują, nie przeszkadza to w sumie, ale jednak wolę bardziej naturalną kreację postaci w tym względzie ;p

Somewhat High
70.5%

hehe teraz sobie zobaczylem :D Kiedys mielismy mniej chyba :D
Ide ogladac Nobune (mam nadzieje ze wkrotce zrobia 2 sezon :) - w koncu ten jest z zeszlego roku), a potem bardzo prawdopodobne ze zaczne Tasogare Otome x Amnesia :)

Quote (Damundo @ Apr 28 2013 01:28am)
No kurwa polecam z całego serca i jedno i szczególnie drugie ;p No kiedyś chyba było 6x, i tak wysoko, ale widzę w podobnym kierunku zmierzamy, kanpai!

ło kurwasz muszę w końcu ruszyć dalej Fairy Tail

No i gintama, nie wiem czy to w końcu znowu beka czy serio, ale 13epów niby nowej serii wyszło, trzeba się zabrać o ile to serio koniec.

Wczoraj powinien wyjsc kolejny chapter mangi i nie ma :( (przynajmniej na fairy-tail.pl), a tak czekalem na lekka dawke z królestwa Fiore :P

co do gintamy, jakos nie podchodzi mi to anime :D stoje na 69 i jakos wole inne krotkie tytuly ogladac niz smiac sie z gintamy, aczkolwiek nie wszystkie epy smiesza i jak je ogladalem to chcialem zeby sie to skonczylo szybko :P

Quote (Damundo @ Apr 28 2013 01:28am)
Patrząc po Twoich Plan To Watch, ogarniaj Binbougami Ga! ASAP TYPIE!

wlasnie patrzylem swoja "plan to watch", po Tasogare zaczne Bingougami Ga! :p

This post was edited by Zeratull on Apr 27 2013 05:33pm
Member
Apr 27 2013 05:28pm
Quote (Zeratull @ 28 Apr 2013 01:26)
Somewhat High
70.5%

hehe teraz sobie zobaczylem :D Kiedys mielismy mniej chyba :D
Ide ogladac Nobune, a potem bardzo prawdopodobne ze zaczne Tasogare Otome x Amnesia :)

No kurwa polecam z całego serca i jedno i szczególnie drugie ;p No kiedyś chyba było 6x, i tak wysoko, ale widzę w podobnym kierunku zmierzamy, kanpai!

ło kurwasz muszę w końcu ruszyć dalej Fairy Tail

No i gintama, nie wiem czy to w końcu znowu beka czy serio, ale 13epów niby nowej serii wyszło, trzeba się zabrać o ile to serio koniec.

Patrząc po Twoich Plan To Watch, ogarniaj Binbougami Ga! ASAP TYPIE!

This post was edited by Damundo on Apr 27 2013 05:31pm
Member
Apr 28 2013 07:49am
Oda Nobuna no Yabou skończone. Postacie genialne, wszystkie bez wyjątku. Fabuła bardzo ciekawa. Muzyka wpadająca w ucho i w 100% pasująca. Jednym słowem świetne anime i czekam na 2 sezon !

Pisałem krótkie zdania, żeby nie połamać sobie języka :D Goemon jest kawaii ;D

czas na Tasogare Otome x Amnesia

This post was edited by Zeratull on Apr 28 2013 07:51am
Member
Gold: 133.00
Warn: 30%
Apr 28 2013 08:37am
Quote (Damundo @ Apr 28 2013 01:02am)

Zetsubou shita!
Member
Gold: 1,155.59
May 1 2013 04:51am
juz od dawna wydawalo mi sie ze kazde anime ktore warto zobaczyc mam juz za soba jednak na szczescie sa jeszcze perelki ktore moga mnie zaskoczyc. Nigdy nie przypuszczalem ze Bakemonogatari tak mi przypadnie go gustu a dobrze pamietam jak omijalem ten tytul
Member
Gold: 133.00
Warn: 30%
May 1 2013 05:21am
Quote (marvolo @ May 1 2013 12:51pm)
juz od dawna wydawalo mi sie ze kazde anime ktore warto zobaczyc mam juz za soba jednak na szczescie sa jeszcze perelki ktore moga mnie zaskoczyc. Nigdy nie przypuszczalem ze Bakemonogatari tak mi przypadnie go gustu a dobrze pamietam jak omijalem ten tytul

LOLOLOLOLO tego nie wolno omijac :x
Ja aktualnie musze sie zabrac za reszte z serii monogatari bo troche tego juz jest.

Btw ogladal ktos nowego Code Geassa? Bo az sie boje go odpalac, zeby nie zepsul mi swietnej opinii o oryginalnej serii.
Go Back To Polska Topic List
Prev1404405406407408717Next
Add Reply New Topic New Poll