Quote (chedonista @ 13 Feb 2012 19:57)
PRAWDZIWY CHEDONISTA WOLI KOMFORT I WYGODE PRZY WBIJANIU POSTOW DLATEGO PORZUCA 3.5 CALOWY WYSWIETLACZ

A tutaj masz racje. 3.5 jest w iPhone dlatego, że przy większym wyświetlaczu nie ogarniesz całego ekranu kciukiem jednej ręki, a przynajmniej trzeba się przy tym troche namęczyć.
Mówią na mieście, że nowy iPhone będzie miał większy wyświetlacz, myślę, że jeśli się na to zdecydują to będą starali się dostosować do tego interfejs, tzn. zbliżyć wszelkie guziki, przełączniki itp. w okolice kciuków.
http://antyweb.pl/posadzilismy-androida-4-03-na-kindle-fire-dziala-duzo-lepiej-niz-z-tym-czyms-od-amazona/ - od dawna myślę nad tabletem, chodził mi po głowie właśnie Fire, ale ine ma go żaden ze znajomych. Ktoś ma jakiś tablet, nie licząc chińszczyzny? Jak sprawdza się w praktyce?
Kupiłbym go do ebooków, pdfów, dokumentacji itp. Próbowałem Kindle'a (nie miałem swojego) i do czytania jest super, ale pdfy ze skanami książek nie są jego mocną stroną i brak internetu troche boli. Do tego czasami chciałbym używać go do rysowania różnych schematów, najlepiej z rysikiem, tak, żeby wreszcie mieć coś tak wygodnego jak zwykła kartka papieru. Boję się tylko, że tablety na razie nadają się najwyżej do takiego typowego konsumpcjonizmu, przeglądania internetu, oglądania youtuba, facebooka i innych pierdół...