Quote (Grigo @ 10 Jul 2014 14:44)
Mam taką sytuację, że jak gram w jakieś gry to mi się czasem pojawiają takie kolorowe paski na ekranie, czasami drobne, a czasem cały ekran tym zasłonięty. Słyszę normalnie dźwięki, mogę niby grać, ale coś się pieprzy z grafiką. Najpewniej coś się dzieje z grafiką? Sprawdzałem temp. jakimś programem i niby nie jest wysoka, więc może coś innego. Przeinstalowałem nawet sterowniki, przeczyściłem system ccleanerem, bo gdzieś tak polecali. Miałem spokój 2 dni i teraz znowu po kilku godzinach grania pojawiają się paseczki, jakieś refleksy, po kilkudziesięciu sekundach było ok, ale i tak zrestartowałem. Dodam, że jak oglądam film/serial albo normalnie coś robię na pc to jest ok, tylko w grach się coś takiego dzieje.
Quote (Grigo @ 10 Jul 2014 15:13)
Komputer PC, karta graficzna xfx radeon hd 7800
Jeżeli to jest to, nie orientujecie się ile może kosztować wymiana? Bo pewnie jest opcja po prostu wymienić tę kostkę
Jedyny ratunek jak juz padnie calkowicie to przypiec ja w piekarniku ale nie masz pewnosci ze sie uda (200 stopni na 8 min) no chyba ze masz ja na gwarancji. Generalnie artefakty to znak ze cos sie sypie.
This post was edited by D2SaTaN on Jul 10 2014 08:27am