Quote (tamburyn @ 9 Apr 2016 10:03)
Szkoda, że nie za "nasze" i że za kilka lat chuj z tych autostrad bo wszystko po kosztach.
Brak mi słów jak czasem czytam tego kretyna. Ale tak już jest z ludźmi.
Wszak meteoryty muszą sterowane, bo zawsze uderzają w krater.
No zobaczymy ile te autostrady postoją, w moim województwie (łódzkim) S8 zrobili betonową, jak to robią w Niemczech. Taka betonowa droga w przeciwieństwie do asfaltowej przez ok. 50 lat nie powinna wymagać remontu.
Wiem że Duda (wówczas kandydat na prezydenta) mówił że te autostrady i drogi ekspresowe nasze to są z dykty zbudowane, co jednak nie przeszkadza mu jezdzić po nich z jednego końca Polski na drugi 4tonową limuzyną conajmniej 140km/h bez zapiętych pasów bezpieczeństwa więc podejrzewam że chyba jednak nie jest tak źle z tymi autostradami.
Quote (XRumer @ 9 Apr 2016 10:25)
debile, czy wy juz zapomnieliscie ze POpaprancy zajebali pieniadze waszych rodzicow z OFE ?
a komuszy TK uznal ze to bylo zgodne z konstytucja :rofl:
patrzac tylko na ten fakt, to polska jest bandyckim krajem.
ludzie odkladaja swoje pieniadze ale sa deilami i wybieraja bandytow do wladzy,
a bandyta kradnie ich zaoszczedzona kase, bylo i nie ma, tzn jest kasa ale na koncie bandytow, a debilny narod bedzie sobie plul w brode zdychajac na emeryturze.
PO to byl majstersztyk skoku na kase polakow.
Doucz się, nie zabrali żadnych emerytur.
Zamienili jedną forme obietnicy państwowej (obligacje państwowa) na inną formę obietnicy panstwowej (konto w ZUS).
Jak miałeś za 10k obligacje w OFE to teraz masz tyle same odłożone w ZUS.
A że dzięki temu manewrowi zyskujemy w oczach inwestorów jako państwo z niskim długim publicznym bo inwestorzy nie patrzą na ZUS czy jego odpowiednik w innych krajach jako dług (może powinni ale nie patrzą) no to trzeba tylko pytać "czemu tak późno"?
ps. nie jestem żadnym fanbojem platformy, uważam że ta partia się już wypaliła i utraciła energie.
po prostu trzezwo patrze na świat.
Quote (Rave_PL @ 9 Apr 2016 09:23)
Lubie jak taki parch przemilczy opierdolenie do zera ofe, zwiekszenie wieku emerytalnego, podniesienie vat.
Ale chuj! Wybudowali autostrady!
VAT podwyższony był czasowo, na czas kryzysu. Jest zapisane w ustawie że od 1stycznia wraca do starych stawek, mam nadzieje że PiS nie będzie przy tej ustawie grzebał!
Zwiększenie wieku emerytalnego:
a czy wiesz drogi internetowy kolego że średnia długość życia Polaków wzrosła o ok. 7 lat w ciągu ostatnich 25lat? Te 7 lat dłużej Polacy pobierają emerytury.
Dlatego zwiększenie wieku emerytalnego o średnio 4,5 roku to nie jest żaden skandal ani skok na kase, to jest konieczność w związku z tym że jako Polacy żyjemy coraz dłużej.
Rodzi się też niezbyt wiele dzieci, gdyby było wiadomo że następne pokolenie będzie liczniejsze to możnaby zostawić stary wiek emerytalny, ale wiadomo że tak nie jest.
Nie wiem o jakim opierdoleniu do zera OFE mówisz skoro ja tam nadal mam kilkanaście tysięcy a drugie tyle zostało przeniesione z OFE do ZUS i również podlega takim samym zasadom jak forsa w OFE (podlega dziedziczeniu itp)
This post was edited by Ironfister on Apr 9 2016 05:23am