Quote (2007 @ 26 Nov 2010 11:15)
"Ja, Inkwizykor. Dotyk Zła"Fuck, yeah! Dziś premiera. W poniedziałek pobiegnę do empiku i zakupię, ten długo oczekiwany przeze mnie, tomik.

Ja juz sie pogubilem, Jacek przegina, bo o ile dobrze pamietam, to wydaje ksiazki w 3 roznych czasach, "Ja, Inkwizytor" to seria o mlodym Mordimerze, swiezo po Akademii, "Plomien i krzyz" to seria o jego najwczesniejszych latach, a sluga bozy, az po lowce dusz, to juz aktualny stan, kiedy jest mistrzem inkwizytorstwa. Troche za duzo tego sie zrobilo, powinien byl dokonczyc te ksiazki, ktore czasowo maja nastapic po lowcy dusz, a potem ew. zabrac sie za jakies opowiadania z jego mlodosci/dziecinstwa.
Co nie zmienia faktu, ze pewnie kupie i przeczytam ;p
Lyknalem Kroniki Czarnej Kompanii jak mlody pelikan, zawiera ona 3 opowiadania, wczesniej wydane w formie osobnych ksiazek. Wszystkie 3 dobre, ale pierwsze, najdluzsze, ma prawdziwa MOC. Jezeli bedzie w galerii m.o.k. drugi tom, to oczywiscie kupie, podobno tez dobry, potem robia sie "problemy", ale na koncu seria wraca na wlasciwe tory. Takie sa opinie, moim zdaniem warto sie o tym przekonac, bo to faktycznie klasyka i jak na lata 80-te, kiedy pierwsze opowiadania byly pisane - dosc nowatorskie.