d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Starcraft 2 > Temat Oficjalny
Prev134567495Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.31
Jul 20 2010 03:20pm
Quote (Siematoja @ 20 Jul 2010 23:13)
2 surowce + system domków
identyczny system wydobywania surowców
identyczny system walki
identyczny system budowy
podział jednostek na ziemia - powietrze
wymieniać dalej?

Pokażecie mi tą inną mechanikę gry? Nowe patenty?
Sorry jak dla mnie SC2 to stary zapyziały suchar którego Blizz ma zamiar odgrzać ładując na niego masę keczupu :s

e: zapomniałem dodać, że 3 civi to jakiś żart <_<

2 surowce, ale co do systemu wydobywania bym sie sprzeczal. glowny surowiec w w3, czyli zloto wydobywasz mniejsza licza robotnikow niz dodatkowy, co jest dosc dziwne. w sc2 nacisk na ekonomie jest wiekszy. w warcrafcie bardzo rzadko widac jak ludzie biora po 3 expy. podzial jednostek na ziemia-powietrze tak jak w 90% rtsow, w niektorych jeszcze wodne dochodza. identyczny system walki? yyyyyy nie... w w3 ogromny nacisk na bohatera, ktorego umiejetnosci przesadzaja o losach walk, i max limit 90 supply przy takich samych kosztach supply jak w sc2, gdzie masz 200 limitu. masz wieksze bitwy, wymagajace wiecej micro. a wlasciwie to przeciez pierwszy starcraft ustalil te standardy, wiec czego sie czepiasz, ze sc2 kopiuje w3, po prostu jest sequelem i ma taka sama mechanike. no jesli patrzysz tylko na grafike, to moze podobne. ale liczy sie tez klimat. mowiac o nowych patentach mam na mysli glownie zmiany jednostek z sc1, pokroju nydus wormow, zupelnie innych medykow, nowe umiejetnosci poszczegolnych jednostek, a takze zmiany w mechanice pokroju opuszczania supply depotow.

Quote (Zix_X @ 20 Jul 2010 23:22)
no ale to juz wyznaczal sc1 ...

przeciez to napisalem :P pisanie, ze sc2 kopiuje w3 to marniutka prowokacja, bo po prostu mechanika jest zaczerpnieta z sc1.

This post was edited by fro5tbite on Jul 20 2010 03:24pm
Member
Gold: 1.50
Jul 20 2010 03:22pm
Quote (fro5tbite @ Jul 20 2010 09:20pm)
2 surowce, ale co do systemu wydobywania bym sie sprzeczal. glowny surowiec w w3, czyli zloto wydobywasz mniejsza licza robotnikow niz dodatkowy, co jest dosc dziwne. w sc2 nacisk na ekonomie jest wiekszy. w warcrafcie bardzo rzadko widac jak ludzie biora po 3 expy. podzial jednostek na ziemia-powietrze tak jak w 90% rtsow, w niektorych jeszcze wodne dochodza. identyczny system walki? yyyyyy nie... w w3 ogromny nacisk na bohatera, ktorego umiejetnosci przesadzaja o losach walk, i max limit 90 supply przy takich samych kosztach supply jak w sc2, gdzie masz 200 limitu. masz wieksze bitwy, wymagajace wiecej micro. a wlasciwie to przeciez pierwszy starcraft ustalil te standardy, wiec czego sie czepiasz, ze sc2 kopiuje w3, po prostu jest sequelem i ma taka sama mechanike. no jesli patrzysz tylko na grafike, to moze podobne. ale liczy sie tez klimat.

E: no ale jemu o to chodzi mysle, ze tak naprawde standardy wyznacza sc1 i malo sie zmienilo a grafiką jakos nie jest super wybitny, i jest bardzo podobny do w3 ktory jest stara gra

This post was edited by Zix_X on Jul 20 2010 03:31pm
Member
Jul 20 2010 03:48pm
Quote (Zix_X @ 20 Jul 2010 23:22)

E: no ale jemu o to chodzi mysle, ze tak naprawde standardy wyznacza sc1 i malo sie zmienilo a grafiką jakos nie jest super wybitny, i jest bardzo podobny do w3 ktory jest stara gra

to czemu napisal, ze sc2 to lekko zmodyfikowany warcraft 3?
Member
Gold: 2,864.40
Jul 20 2010 03:52pm
Ile to ma kosztowac?
Member
Gold: 239.99
Jul 20 2010 03:52pm
Quote (Siematoja @ Jul 20 2010 11:13pm)
2 surowce + system domków
identyczny system wydobywania surowców
identyczny system walki
identyczny system budowy
podział jednostek na ziemia - powietrze
wymieniać dalej?

Pokażecie mi tą inną mechanikę gry? Nowe patenty?
Sorry jak dla mnie SC2 to stary zapyziały suchar którego Blizz ma zamiar odgrzać ładując na niego masę keczupu :s

e: zapomniałem dodać, że 3 civi to jakiś żart <_<

wc3 to gra o nianczeniu herosow. Skad tyle nienawisci?

This post was edited by Verius on Jul 20 2010 03:55pm
Member
Gold: 3.00
Jul 20 2010 04:03pm
Quote (fro5tbite @ 20 Jul 2010 23:48)
to czemu napisal, ze sc2 to lekko zmodyfikowany warcraft 3?

Dlatego, że w sc1 nigdy w życiu nie grałem :) a w3 znam całkiem dobrze

Jeśli zmiany sc2 w porównaniu sc1 są naprawdę kosmetyczne (nie mówię o grafice bo to naturalne) tak jak mówisz to już kompletnie do kitu.
Blizz od ponad 10 lat jedzie na tym samym silniku gry. To smutne :(
Prostota prostota i jeszcze raz prostota.

Jeśli myślisz, że 90% rtsów wygląda tak samo to spójrz chociaż na stare dobre Age of empires 2.
Gra z epoki kamienia łupanego a imo przewyższa powyższe produkcje w każdym calu. Nie została po prostu dobrze rozpromowana.
Gdyby ktoś kupił do niej prawa, popracował nad grafiką i wrzucił ten system/silnik w świat np gwiezdnych wojen zarobił by miliony ;)
Niestety Microsoft ma to w dupsku bo mają lepsze rzeczy do roboty.

Quote (Verius @ 20 Jul 2010 23:52)
wc3 to gra o nianczeniu herosow. Skad tyle nienawisci?

z braku zrozumienia osób masturbujących się na dźwięk StarKraft2

This post was edited by Siematoja on Jul 20 2010 04:05pm
Member
Jul 20 2010 04:11pm
Quote (Siematoja @ 21 Jul 2010 00:03)
Dlatego, że w sc1 nigdy w życiu nie grałem :) a w3 znam całkiem dobrze

Jeśli zmiany sc2 w porównaniu sc1 są naprawdę kosmetyczne (nie mówię o grafice bo to naturalne) tak jak mówisz to już kompletnie do kitu.
Blizz od ponad 10 lat jedzie na tym samym silniku gry. To smutne :(
Prostota prostota i jeszcze raz prostota.

Jeśli myślisz, że 90% rtsów wygląda tak samo to spójrz chociaż na stare dobre Age of empires 2.
Gra z epoki kamienia łupanego a imo przewyższa powyższe produkcje w każdym calu. Nie została po prostu dobrze rozpromowana.
Gdyby ktoś kupił do niej prawa, popracował nad grafiką i wrzucił ten system/silnik w świat np gwiezdnych wojen zarobił by miliony ;)
Niestety Microsoft ma to w dupsku bo mają lepsze rzeczy do roboty.

z braku zrozumienia osób masturbujących się na dźwięk StarKraft2

a na ilu wcg grano w age of empires? sa gry do progamingu, gdzie podstawy sa proste, czyli na przyklad counter strike, czy wlasnie starcraft, ktore odniosa ogromny sukces. easy to learn, hard to master jak to mowia. w jedynke rowniez duzo nie gralem, ale dwojka dla mnie czysta epickosc.
Member
Gold: 3.00
Jul 20 2010 04:19pm
Quote (fro5tbite @ 21 Jul 2010 00:11[B)
]a na ilu wcg grano w age of empires?[/B] sa gry do progamingu, gdzie podstawy sa proste, czyli na przyklad counter strike, czy wlasnie starcraft, ktore odniosa ogromny sukces. easy to learn, hard to master jak to mowia. w jedynke rowniez duzo nie gralem, ale dwojka dla mnie czysta epickosc.

Na pierwszych cyberigrzyskach rozgrywano zawody jedynie w 4 konkurencjach:Age of Empires II, FIFA 2000, StarCraft: Brood War i Quake III: Arena.

Fail ;D? Grali od początku do 2007 bodajże.

Z resztą lista obecnie rozgrywanych gier (patrz niżej) pokazuje, że są to po prostu gry kultowe, przełomowe lecz wyeksploatowane do granic możliwości.
Kto kupil by w CS'a 1.7 gdyby poprawki polegały na grafice i kilku kosmetykach?
Nikt
SC2 kupią setki tysięcy osób na całym świecie i to w dniu premiery mimo iż nie prezentuje nic odkrywczego.
Tego właśnie nie rozumiem, a uwierz mi, że próbuję ;)

* Asphalt 4: Elite Racing
    * Carom3D
    * Counter-Strike 1.6
    * Dungeon & Fighter
    * FIFA
    * Guitar Hero: World Tour
    * Red Stone
    * StarCraft: Brood War
    * TrackMania Nations Forever
    * Virtua Fighter 5 Online
    * Wise Star 2
    * Warcraft III: The Frozen Throne

This post was edited by Siematoja on Jul 20 2010 04:21pm
Member
Gold: 950.70
Jul 20 2010 04:21pm
W moim mniemaniu sc2 prezentuje duzo wieksze urozmaicenie jesli chodzi o mozliwe style walki.
Member
Jul 20 2010 04:26pm
Quote (Siematoja @ 21 Jul 2010 00:19)
Na pierwszych cyberigrzyskach rozgrywano zawody jedynie w 4 konkurencjach:Age of Empires II, FIFA 2000, StarCraft: Brood War i Quake III: Arena.

Fail ;D? Grali od początku do 2007 bodajże.

Z resztą lista obecnie rozgrywanych gier (patrz niżej) pokazuje, że są to po prostu gry kultowe, przełomowe lecz wyeksploatowane do granic możliwości.
Kto kupil by w CS'a 1.7 gdyby poprawki polegały na grafice i kilku kosmetykach?
Nikt
SC2 kupią setki tysięcy osób na całym świecie i to w dniu premiery mimo iż nie prezentuje nic odkrywczego.
Tego właśnie nie rozumiem, a uwierz mi, że próbuję ;)

dobra, sproboje inaczej. grales w sc2? wiesz, jaka to dobra ZABAWA? bo zakladam, ze tego szukasz w grze. a juz szczegolnie grajac 3v3 czy 4v4 z paroma kumplami siedzac na jakims voice chacie. ludzie to kupia, bo jest pelno fanow starcrafta, ktorym mimo wszystko po 12 latach moze sie on znudzic, dlatego chetnie zakupia gre, ktora opiera sie na sprawdzonej formule, a zmiany wprowadzone w sequelu powitaja jako powiew swiezosci. a z age of empires i fail'd :( a co do sequeli to spojrz na modern warfare 2, ktore dodalo troche broni, rzeczy, na ktore fani jedynki narzekaja, grafika tylko po liftingu, a pobila wszystkie rekordy sprzedazy. black ops jak wyjdzie tez bedzie oparte na tej samej formule, tylko znowu grafika kroczek do przodu i popierdolki pokroju kuszy. na pewno sprzeda sie znakomicie.

This post was edited by fro5tbite on Jul 20 2010 04:28pm
Go Back To Polska Topic List
Prev134567495Next
Add Reply New Topic New Poll