d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Co Sadzisz O Aborcji? > Licze Na Nieco Sensownych Wypowiedzi
Prev13456746Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Warn: 70%
Dec 19 2009 09:32am
Quote (SilentSpamer @ Dec 19 2009 05:30pm)
o adopcji nie przeczytales? Wiec "ma przejebane" przez 9 miesiecy. poza tym chyba becikowe dostanie.

Poza tym matki maja czesto problemy psychiczne mimo, ze zdecydowaly sie na aborcje.

Maja problemy psychicznie bo jak sie juz urodzi dziecko, to widza ze to człowiek itd , 9 miesiecy nosila w brzuchu to sie zwiazala, po urodzeniu widzi czlowieczka to juz jest troche zal. Ale np. do plemnika to ty sie nie przywiazujesz. Do zygoty czy czego tam typiara tez sie nie przywiaze wiec eZ. Abordować jestem ZA!! WOOOOOOOOOOOLNOŚĆ!!
Member
Gold: 1,052.00
Dec 19 2009 09:33am
Quote (SilentSpamer @ 19 Dec 2009 16:26)
a ojciec? Co w przypadku jak chcieli oboje, a potem jej sie odwidzialo?

niestety tutaj sa troche nie rowne szanse, bo mezczyzna nie musi sie przez 9 miesiecy meczyc ani pozniej rodzic ;)
oczywiscie powinny byc brane pod uwage jego argumenty itd, ale ostateczna decyzje powinna podjac kobieta

This post was edited by pilnik on Dec 19 2009 09:37am
Member
Gold: 9,206.03
Dec 19 2009 09:33am
Quote (SilentSpamer @ Dec 19 2009 05:18pm)
Cholera, miejsce moze (moze? Ha, na pewno!) nie jest najlepsze do takiej dyskusji, ale postanowilem zalozyc ten temat, bo licze na to, ze jednak bedzie pare wypowiedzi sensownych.
Temat jest dosc kontrowersyjny, ale... no ale nic. :)

Jestem pewien, ze wiekszosc "ogarnietych" uzytkownikow ma wyrobione swoje zdanie na ten temat, ale sa tu jeszcze ludzie, ktorzy nie maja zielonego pojecia o czym mowia.

Prosze wziac pod uwage:

mozliwosc adopcji (tak, sylwetka to chyba nie wszystko)
wygode (i to, ze nie tylko ona sie liczy)
czlowieczenstwo (wiem, ze to dla kazdego znaczy cos innego)
budzet panstwa (w martywch plodow robi sie w niektorych panstwach jakies granulaty, itd., zabiegi niosa za soba pewne koszty zaleznie od miejsca)
co stanie sie z matka po zabiegu (problemy psychiczne, etc.)
mozliwosc choroby
mozliwosc smierci matki i dziecka
obecnosc ojca
moralnosc (tak, nie zapominajmy, ze nie mozemy byc po prostu wyrachowani)
okolicznosci zajscia w ciaze (gwalt, wpadka, seks z mezem)
sytuacje materialna rodziny (braki w budzecie, zasilki, becikowe)
etap ciazy

Moze zawartosc nawiasow sugeruje wybor konkretnej opcji, ale po prostu chcialem sprawic, zeby nie ignorowac zadnego czynnika. Chocia z drugiej strony ilosc tych czynnikow tez cos sugeruje.

Mam nadzieje, ze niektorzy przed oddaniem glosu sie zastanowia.

Patrzac na ciebie jestem jak najbardziej za.
Banned
Gold: 1,236.51
Warn: 30%
Dec 19 2009 09:34am
Quote (Pakitosn @ 19 Dec 2009 16:32)
Maja problemy psychicznie bo jak sie juz urodzi dziecko, to widza ze to człowiek itd ,  9 miesiecy nosila w brzuchu to sie zwiazala, po urodzeniu widzi czlowieczka to juz jest troche zal. Ale np. do plemnika  to ty sie nie przywiazujesz. Do zygoty czy czego tam typiara tez sie nie przywiaze wiec eZ. Abordować  jestem ZA!!    WOOOOOOOOOOOLNOŚĆ!!

gamety sa niszczone regularnie, wiec trudno byloby sie przywiazac do nich.
Napisalem, ze po ABORCJI KURWA NIE PORODZIE maja problemy psychiczne niezaleznie od etapu ciazy.

eZ wsadz sobie w dupe, bo czytac nie potrafisz.

Quote (Syberian @ 19 Dec 2009 16:33)

nie jestes smieszny.

This post was edited by SilentSpamer on Dec 19 2009 09:34am
Member
Dec 19 2009 09:34am
Quote (pilnik @ Dec 19 2009 03:33pm)
niestety tutaj sa troche nie rowne szanse, bo ojciec nie musi sie przez 9 miesiecy meczyc ani pozniej rodzic ;)
oczywiscie powinny byc brane pod uwage jego argumenty itd, ale ostateczna decyzje powinna podjac matka

Decyzje podjac matka masz ofc 100 % racje ale dla mnie okreslenie "Matka" tutaj sie nei nadaje bo Matka nie odbiera zycia wlasnemu dziecku
Banned
Gold: 10.00
Warn: 20%
Dec 19 2009 09:35am
Quote (Syberian @ Dec 19 2009 03:33pm)

ty lepiej zamilcz kundlu bo gdyby uznawano aborcje z powodu niecodziennej brzydoty dziecka dawno rozkladalbys się w smietniku obok szpitala
Member
Warn: 70%
Dec 19 2009 09:36am
Quote (SilentSpamer @ Dec 19 2009 05:34pm)
gamety sa niszczone regularnie, wiec trudno byloby sie przywiazac do nich.
Napisalem, ze po ABORCJI KURWA NIE PORODZIE maja problemy psychiczne niezaleznie od etapu ciazy.

eZ wsadz sobie w dupe, bo czytac nie potrafisz.

jestes zjebany ABORDOWAĆ , TWOJA STARA MA PROBLEMY PSYCHICZNIE PO TWOIM PORODZIE, TO ZNACZY , ZE TRZEBA ABORDOWAC A NIE RODZIC

A ABORCJE PRZECZYTALEM JAK ADOPCJE , DLATEGO TAKA ODP

LOL KURWA PRZECIEZ NAPISALES ADOPCJA , WYPIERDALAJ IDIOTO

Poza tym matki maja czesto problemy psychiczne mimo, ze zdecydowaly sie na aborcje.

LOL W OGOLE TY SIE CZEPIASZ MNIE , ZE CZYTAM NIEUWAZNIE A PATRZ JAK PISZESZ :d MAJA CZESTO PROBLEMY MIMO, ZE ZDECYDOWALY SIE NA ABORCJE. TZN ZE MAJA TEZ PROBLEMY NAWET JAK SIE NIE DYCYDUJA?? HAHAHAH IDIOTA EZ'D

This post was edited by Pakitosn on Dec 19 2009 09:38am
Member
Gold: 1,052.00
Quote (S3X @ 19 Dec 2009 16:34)
Decyzje podjac matka masz ofc 100 % racje ale dla mnie okreslenie "Matka" tutaj sie nei nadaje bo Matka nie odbiera zycia wlasnemu dziecku

kk, juz zmieniam rodzicielskie okreslenia na KOBIETA & MEZCZYZNA :P
Member
Gold: 1,992.34
Quote (SilentSpamer @ 19 Dec 2009 17:26)
a ojciec? Co w przypadku jak chcieli oboje, a potem jej sie odwidzialo?

A co jakby ona chciala a jemu by sie odwidzialo i by zostala sama z dzieckiem?

Ona nosi dziecko jej powinno byc decydujace zdanie, jak ojcem płodu ma dobre relacje to uzgodnią wspólnie.

Quote (S3X @ 19 Dec 2009 17:26)
Nie powinna byc dokonywana w zadnym kraju !!!!! Moze rzeczywiscie w skrajnych przypadkach gwaltu lub czegos ale nigdy inaczej !!!!! Jesli sie doroslo do wspolzycia z druga osoba to zna sie rowniez konsekwencje tego wspolzyciam malo jest srodkow antykoncepcji ?? Naprawde tak ciezko jest wydac kilka zl i zabezpieczyc sie chociaz w prezerwatywy lub isc na wizyte do lekarza po wypisanei recepty na pixy ? Nie mowiac juz o chorobach rpzed ktorymi tez nas to zabezpiecza. Co do aborcji nie uznaje tego , laska moja ktora jest w ciazy i bardzo sie z tego cieszy przyniosla ost film zeby pokazac to jacy ludzie sa pojebani i jak wyglada taki proces usuniecia dziecka , oni to dziecko rozszapruja na czesci i wyciagaja je kawalkami , matki czyli sooby decydujace sie na aborce przed jej dokonaniem maja identyczny film pokazany i dalej sie na to zgadzaja !! Wg mnie to jest odebranie zycia do ktorego kazdy ma prawo !! Tak samo jak nam by to ktos zrobil. Dziecko to jest nowe zycie , nowy czlowiek  i ma prawo do zycia tak samo jak my i z pewnoscia gdy dorosnei by tego chcialo a 17 latki daja dupy zachodza w ciaze pozenij usuwaja... BEZMYSLNOSC I SZCZYT DEBILIZMU

Płód do któregoś tygodnia nerwów nawet rozwiniętych nie ma, co z tego że nowe życie? Obejrzyj na youtube stand-up carlina o aborcji, Ciebie też widze interesuje to "życie" od poczęcia do 9 miesiaca, potem o opiece nad noworodkiem, pomocy finansowej i jakości życia tego dziecka nie wspomnisz ani słowem. To nie jest nowy człowiek to jest płód, człowiek jest w spisie ludnosci, ma pesel, nazywa się a co najważniejsze MA DATĘ URODZENIA.
Ma prawo do życia? nie, ma możliwośc życia która powinna zależeć od kilku czynnikow.

Pierdolisz jak pojebany, jesli dla Ciebie szczyt debilizmu i bezmyslnosc to, to że 17 latka WIEDZAC ŻE JEJ DZIECKO BEDZIE MIAŁO CHUJOWE ŻYCIE BO ONA NIE MA KASY I CZASU NA DZIECKO JE USUWA TO :hello: pozdro i jebane gratulacje Ci składam skoro myslisz że lepiej by było jakby ona to dziecko zachowała chodzac do liceum. Ciekawe jakby Ci sie spędziło dziecinstwo z matką ucząca sie do matury chociazby.
Member
Gold: 68,400.00
jako plebs umysłowy, nie zabiorę głosu w tak ważnej kwestii
Go Back To Polska Topic List
Prev13456746Next
Add Reply New Topic New Poll