Quote (Jasko @ 12 Jun 2014 11:02)
http://www.saturn.pl/klawiatura-logitech-wireless-keyboard-k350,id-163903?utm_source=porownywarki&utm_medium=ceneo&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml&ceneo_spo=true Najwygodniejsza klawiatura z jaką miałem póki co przyjemność. Tutaj tylko jeden mankament (chociaz to kwestia gustu akurat) - dosyć wysoki skok klawiszy. Ale ta gąbka pod nadgarstki opur wygodna i bardzo przyjemnie się na tym pisze. Do gierek niekoniecznie, ale do codziennego użytku - z lepszej nie korzystałem.
[e-lans]
Ostatnie zakupy:
http://www.vortez.net/articles_file/23485_corsair%20750d%20review%20-%20intro.jpg
Corsair 750D - po przerzutce z bardzo średniawej półki mid towera, ta obudowa jest kuźwa gigantyczna. Mnóstwo miejsca, kable łatwo estetycznie poprowadzić, duże okno, przyzwoite wentylatory w zestawie bez żadnych świecidełek, wszystkie sloty na wentylatory z gumkami antywibracyjnymi, ogólnie cud, miód. Jeszcze udało się wyrwać powystawówkę po okazyjnej cenie, a okazało się, że jest to właściwie nówka - absolutnie 0 mankamentów + książeczka gwarancyjna od corsaira.
http://images.hardwarecanucks.com/image/akg/water_cooling/H110/Corsair_H110_full2.jpg
Do zestawu chłodzenie wodne na procka AIO również od corsaira. Temperatury trzyma ślicznie, co prawda przy stress tescie i 100% mocy potrafi udawać odrzutowiec, ale to głównie kwestia pierdolniętych wentylatorów jakie producent daje w zestawie - kręcą się do 2.5k RPM i zapewniają naprawdę solidny przepływ. W biosie ustawilem docelową temperature na 60C i przy D3/WoWie nie zdarza mi się usłyszeć kompa zza słuchawek (i5 [EMAIL=2500k@4.6GHz).]2500k@4.6GHz).[/EMAIL] Co do awaryjności tego systemu, to sporo się mówi o tym, że to bardzo ryzykowne i łatwo o wyciek i spierdolenie kompa, ale jak ktoś się postara i ładnie udokumentuje, że sprzęt się sypnął nie z winy użytkownika, to corsair oddaje hajs za wszystko co poszło z dymem, więc nawet jeśli coś miałoby się stać - jest jakaś gwarancja bezpieczeństwa. Poza tym wycieki miały raczej miejsce kiedy była to świeżynka, ostatnio nie słychać o żadnych awariach z tego co patrzyłem.
Do tego jeszcze w końcu dokupiłem sobie drugi monitor - LG 24" na IPSie, nic specjalnego, standardowy monitor i spełnia oczekiwania za swoją cene.
[/e-lans]
props za klawiature, uzywam jej od 3 lat i jest dosc dobra ale skok rzeczywiscie za wysoki, czasto przyciskajac klawisz pod katem zacina sie.no i bateria zajebista, od zakupu dziala na tych dolaczonych do zestawu.
ten corsair h100i dziala tez na lga1150? chcialem go kupic ale w roznych sklepach roznie pisza. na stronie corsaira jest niby wymieniona, ale polskie sklepy tej informacji nie dodaja. nie wiem czy to jakas nowsza wersja wyszla czy co. kupilem w koncu be quiet! dark rock pro 3.
Quote (zYwi3c @ 12 Jun 2014 01:21)
Ja pierdole, wszystkie wyzej klawiatury to shit jakich malo.
Jedyne klawiatury warte uwagi do 300zł to:
QPAD MK-50
CM Storm Rapid
CM Storm QuickFire
+ pare innych mechanicznych, nie chce mi sie teraz szukac.
czaje sie na tego strom quickfire