d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Komputer: Czesci, Oprogramowanie, Itp > Temat Oficjalny W 100%
Prev1390391392393394875Next
Add Reply New Topic New Poll
Banned
Gold: 3.56
Warn: 70%
Jun 11 2014 12:09pm
Quote (Promote @ Jun 11 2014 05:16pm)
SteelSeries 6Gv2
Cena: ~300zł
Opis: Lewy klawisz Windows został zastąpiony przez klawisz służący do uruchamienia klawiszy multimedialnych.
Konstrukcja: mechaniczna (Cherry MX Black)
Skok: wysoki
Wymiary:
Podświetlenie: brak
Dodatki: klawisze multimedialne
Wtyczka: USB + adapter PS/2
Dodatkowe info: Znaki szybko się ścierają.

SteelSeries Shift
Cena: ~300-400zł
Opis: Następca Zboard'a - możliwość zmiany nakładek. Producent informuje o wydłużonej żywotności klawiszy.
Konstrukcja: stykowa - gumowa
Wymiary: 490x190x40 / 490x240x40
Dodatki: klawisze multimedialne, możliwość tworzenia makr, wbudowane porty audio i USB, handrest
Wtyczka: USB

SteelSeries/Ideazon Zboard
Cena: ~200-300zł
Opis: Możliwość zmiany nakładek. Anti-ghosting - możliwość wciśnięcia 7 klawiszy jednocześnie.
Wymiary:
Dodatki: wbudowane porty USB

SteelSeries Merc
Cena: ~200-250zł
Opis:
Wymiary:
Dodatki: klawisze multimedialne, wbudowane porty audio i USB, wbudowany gamepad (34 klawisze; pochylony o 11*)

Razer Lycosa/Lycosa Mirror
Cena: ~250-300zł
Opis: Klawisze zwykłej Lycosy są pokryte gumą. W przypadku wersji Mirror - nie. Panel multimedialny jest dotykowy.
Skok: niski
Wymiary: 469x168x24 / 469x221x24
Podświetlenie: tak (niebieskie)
Dodatki: klawisze multimedialne, możliwość tworzenia makr, wbudowane porty audio i USB, handrest

Razer Arctosa
Cena: ~150-200zł
Opis: Klawisze zwykłej Arctosy są pokryte gumą. W przypadku wersji Mirror - nie. Panel multimedialny jest dotykowy.
Wymiary: 470x165x24 / 470x222x24
Dodatki: klawisze multimedialne, możliwość tworzenia makr, handrest

Razer BlackWidow
Cena: ~250-300zł
Opis:
Konstrukcja: mechaniczna (Cherry MX Blue)
Wymiary: 475x171x30
Dodatki: klawisze multimedialne, możliwość tworzenia makr
Dodatkowe info: Jebane gowno, szmelc jakich malo.

Everglide t-1000 pro
Cena: ~100zł
Opis:
Wymiary: 465x180
Dodatki: klawisze multimedialne, wbudowane porty audio i USB

Microsoft SideWinder X4
Cena: ~100-150zł
Opis: Anti-ghosting - możliwość wciśnięcia 26 klawiszy jednocześnie.
Wymiary: 482x192x22
Podświetlenie: tak (czerwone)
Dodatkowe info: Po zainstalowaniu sterów, klawisze multimedialne nie są kompatybilne z foobarem.

Microsoft SideWinder X6
Cena: ~200-250zł
Opis: Odłączany panel numeryczny może być podłączony do lewego boku klawiatury.
Wymiary: 513x234x20
Podświetlenie: tak (czerwone, w trybie Game Mode klawisze numeryczne i makr - bursztynowe)

fixnalem
Member
Gold: 1,513.66
Jun 11 2014 05:21pm
Ja pierdole, wszystkie wyzej klawiatury to shit jakich malo.

Jedyne klawiatury warte uwagi do 300zł to:

QPAD MK-50
CM Storm Rapid
CM Storm QuickFire
+ pare innych mechanicznych, nie chce mi sie teraz szukac.
Member
Gold: 22,175.00
Jun 11 2014 05:23pm
Quote (zYwi3c @ 12 Jun 2014 01:21)

QPAD MK-50
CM Storm Rapid
CM Storm QuickFire

ciekawe czemu wisza na najbardziej popularnym polskim forum komputerowym i sa polecane przez ludzi ktorzy sie na tym znaja :D
Member
Gold: 3.02
Jun 12 2014 02:12am
Quote (Promote @ Jun 12 2014 12:23am)
ciekawe czemu wisza na najbardziej popularnym polskim forum komputerowym i sa polecane przez ludzi ktorzy sie na tym znaja :D

bo to pro elo gamerskie klawiatury :] nigdy bym nie dal 300 zal za swoja lycose :] za chłam co pierwszego dnia po plaskim upadku z 10 cm na podloge uszkodził sie panel dotykowy.
Member
Gold: 0.00
Jun 12 2014 03:02am
Quote (bushi @ 11 Jun 2014 16:12)
poszukuje jakiejs solidnej i wygodnej klawiatury do 300zl max

1 - radiowa - czy ma to sens - wersje/link/ceny plusy i minusy
2 - wired - wersje i ceny jw

gownix cordless logitecha za pare zl laguje strasznie, mam jej dosyc

http://www.saturn.pl/klawiatura-logitech-wireless-keyboard-k350,id-163903?utm_source=porownywarki&utm_medium=ceneo&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml&ceneo_spo=true

Najwygodniejsza klawiatura z jaką miałem póki co przyjemność. Tutaj tylko jeden mankament (chociaz to kwestia gustu akurat) - dosyć wysoki skok klawiszy. Ale ta gąbka pod nadgarstki opur wygodna i bardzo przyjemnie się na tym pisze. Do gierek niekoniecznie, ale do codziennego użytku - z lepszej nie korzystałem.

[e-lans]
Ostatnie zakupy:

Corsair 750D - po przerzutce z bardzo średniawej półki mid towera, ta obudowa jest kuźwa gigantyczna. Mnóstwo miejsca, kable łatwo estetycznie poprowadzić, duże okno, przyzwoite wentylatory w zestawie bez żadnych świecidełek, wszystkie sloty na wentylatory z gumkami antywibracyjnymi, ogólnie cud, miód. Jeszcze udało się wyrwać powystawówkę po okazyjnej cenie, a okazało się, że jest to właściwie nówka - absolutnie 0 mankamentów + książeczka gwarancyjna od corsaira.

Do zestawu chłodzenie wodne na procka AIO również od corsaira. Temperatury trzyma ślicznie, co prawda przy stress tescie i 100% mocy potrafi udawać odrzutowiec, ale to głównie kwestia pierdolniętych wentylatorów jakie producent daje w zestawie - kręcą się do 2.5k RPM i zapewniają naprawdę solidny przepływ. W biosie ustawilem docelową temperature na 60C i przy D3/WoWie nie zdarza mi się usłyszeć kompa zza słuchawek (i5 2500k@4.6GHz). Co do awaryjności tego systemu, to sporo się mówi o tym, że to bardzo ryzykowne i łatwo o wyciek i spierdolenie kompa, ale jak ktoś się postara i ładnie udokumentuje, że sprzęt się sypnął nie z winy użytkownika, to corsair oddaje hajs za wszystko co poszło z dymem, więc nawet jeśli coś miałoby się stać - jest jakaś gwarancja bezpieczeństwa. Poza tym wycieki miały raczej miejsce kiedy była to świeżynka, ostatnio nie słychać o żadnych awariach z tego co patrzyłem.

Do tego jeszcze w końcu dokupiłem sobie drugi monitor - LG 24" na IPSie, nic specjalnego, standardowy monitor i spełnia oczekiwania za swoją cene.
[/e-lans]
Member
Gold: 22,175.00
Jun 12 2014 03:08am
Quote (Jasko @ 12 Jun 2014 11:02)
http://www.saturn.pl/klawiatura-logitech-wireless-keyboard-k350,id-163903?utm_source=porownywarki&utm_medium=ceneo&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml&ceneo_spo=true

Najwygodniejsza klawiatura z jaką miałem póki co przyjemność. Tutaj tylko jeden mankament (chociaz to kwestia gustu akurat) - dosyć wysoki skok klawiszy. Ale ta gąbka pod nadgarstki opur wygodna i bardzo przyjemnie się na tym pisze. Do gierek niekoniecznie, ale do codziennego użytku - z lepszej nie korzystałem.

[e-lans]
Ostatnie zakupy:
http://www.vortez.net/articles_file/23485_corsair%20750d%20review%20-%20intro.jpg
Corsair 750D - po przerzutce z bardzo średniawej półki mid towera, ta obudowa jest kuźwa gigantyczna. Mnóstwo miejsca, kable łatwo estetycznie poprowadzić, duże okno, przyzwoite wentylatory w zestawie bez żadnych świecidełek, wszystkie sloty na wentylatory z gumkami antywibracyjnymi, ogólnie cud, miód. Jeszcze udało się wyrwać powystawówkę po okazyjnej cenie, a okazało się, że jest to właściwie nówka - absolutnie 0 mankamentów + książeczka gwarancyjna od corsaira.

http://images.hardwarecanucks.com/image/akg/water_cooling/H110/Corsair_H110_full2.jpg
Do zestawu chłodzenie wodne na procka AIO również od corsaira. Temperatury trzyma ślicznie, co prawda przy stress tescie i 100% mocy potrafi udawać odrzutowiec, ale to głównie kwestia pierdolniętych wentylatorów jakie producent daje w zestawie - kręcą się do 2.5k RPM i zapewniają naprawdę solidny przepływ. W biosie ustawilem docelową temperature na 60C i przy D3/WoWie nie zdarza mi się usłyszeć kompa zza słuchawek (i5 2500k@4.6GHz). Co do awaryjności tego systemu, to sporo się mówi o tym, że to bardzo ryzykowne i łatwo o wyciek i spierdolenie kompa, ale jak ktoś się postara i ładnie udokumentuje, że sprzęt się sypnął nie z winy użytkownika, to corsair oddaje hajs za wszystko co poszło z dymem, więc nawet jeśli coś miałoby się stać - jest jakaś gwarancja bezpieczeństwa. Poza tym wycieki miały raczej miejsce kiedy była to świeżynka, ostatnio nie słychać o żadnych awariach z tego co patrzyłem.

Do tego jeszcze w końcu dokupiłem sobie drugi monitor - LG 24" na IPSie, nic specjalnego, standardowy monitor i spełnia oczekiwania za swoją cene.
[/e-lans]

nie propsuje bo propsuje tylko obudowy lian-li
Member
Gold: 1,513.66
Jun 12 2014 05:25am
Quote (Promote @ 12 Jun 2014 00:23)

Nie wiem, moze dlatego, ze sie tak naprawde nie znaja na klawiaturach i wpisali pierwsze lepsze w wyszukiwarce ? Nawet nisko budzetowa klawiatura bije na glowe nawet najdrozsza klawiature membranowa. Mimo, ze tam Razer jest mechanikiem, to jest on zrobiony bardzo gownianie.

A jak dalej sie bedziesz spieral, ze wiesz lepiej, bo tak pisza na forum to polecam:
http://forum.pclab.pl/topic/684189-Klawiatury-mechaniczne-dyskusja/
http://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/
http://www.pcworld.com/article/240939/mechanical_keyboards_should_you_switch_.html

Klawiatury mechaniczne nie sa w Polsce prkatycznie w ogole znane - jedynymi osobami, ktore wiedza co to jest i czemu sa one dobre, to osoby, ktore siedza w gamingu. W sklepach jak sie wchodzi do sklepu i pyta o klawiature mechaniczna to sprzedawcy nie wiedza o czym sie do nich mowi i pokazuja zwykla klawe za 50zl - wiec pewnie dlatego, w Twojej super liscie z najlepszego forum o sprzecie, nie ma wzmianki o klawiaturach mechanicznych.

e; W Polsce sa one praktycznie niedostepne. Oprocz *** raczej sie ich nie dostanie - z wyjatkiem chujowego Razera ( niestety chujowego, bo te nowe ich wersje klawiatur z Orange czy Green Switchami niszcza suty )

This post was edited by zYwi3c on Jun 12 2014 05:32am
Member
Gold: 50.00
Jun 12 2014 08:13am
Quote (Jasko @ 12 Jun 2014 11:02)

[e-lans]
Ostatnie zakupy:
http://www.vortez.net/articles_file/23485_corsair%20750d%20review%20-%20intro.jpg

http://images.hardwarecanucks.com/image/akg/water_cooling/H110/Corsair_H110_full2.jpg
Do zestawu chłodzenie wodne na procka AIO również od corsaira. Temperatury trzyma ślicznie, co prawda przy stress tescie i 100% mocy potrafi udawać odrzutowiec, ale to głównie kwestia pierdolniętych wentylatorów jakie producent daje w zestawie - kręcą się do 2.5k RPM i zapewniają naprawdę solidny przepływ. W biosie ustawilem docelową temperature na 60C i przy D3/WoWie nie zdarza mi się usłyszeć kompa zza słuchawek (i5 [EMAIL=2500k@4.6GHz).]2500k@4.6GHz).[/EMAIL] Co do awaryjności tego systemu, to sporo się mówi o tym, że to bardzo ryzykowne i łatwo o wyciek i spierdolenie kompa, ale jak ktoś się postara i ładnie udokumentuje, że sprzęt się sypnął nie z winy użytkownika, to corsair oddaje hajs za wszystko co poszło z dymem, więc nawet jeśli coś miałoby się stać - jest jakaś gwarancja bezpieczeństwa. Poza tym wycieki miały raczej miejsce kiedy była to świeżynka, ostatnio nie słychać o żadnych awariach z tego co patrzyłem.

[/e-lans]

props za klawiature, uzywam jej od 3 lat i jest dosc dobra ale skok rzeczywiscie za wysoki, czasto przyciskajac klawisz pod katem zacina sie.no i bateria zajebista, od zakupu dziala na tych dolaczonych do zestawu.
ten corsair h100i dziala tez na lga1150? chcialem go kupic ale w roznych sklepach roznie pisza. na stronie corsaira jest niby wymieniona, ale polskie sklepy tej informacji nie dodaja. nie wiem czy to jakas nowsza wersja wyszla czy co. kupilem w koncu be quiet! dark rock pro 3.

Quote (zYwi3c @ 12 Jun 2014 01:21)

QPAD MK-50
CM Storm Rapid
CM Storm QuickFire

czaje sie na tego strom quickfire :)
Member
Gold: 1.00
Jun 12 2014 08:14am
wyceni ktos zestaw ?
Member
Gold: 0.01
Jun 15 2014 07:31am
poleci ktoś jakiegoś laptopa w przedziale cenowym 2000-2500+/-?
laptop dla dziewczyny, typowo do internetu, filmów, muzyki, jakieś gierki typu lol, dota, ale też żeby coś nowszego zadziałało
zastanawiałem się nad Acer Aspire E1-571G albo Samsung Ativ Book 4 ale może polecicie coś lepszego
Go Back To Polska Topic List
Prev1390391392393394875Next
Add Reply New Topic New Poll