Quote (imnoise @ 5 Feb 2012 20:26)
a co to za roznica jaki telefon? kazdy mozna zjebac, przy zaniku napiecia podczas wgrywaniu softu z pc.
Przy SGS bootloadera praktycznie się nie dotyka, więc ciężko uwalić telefon. Najbardziej nie do zajebania jest chyba HD2, był o tym temat na XDA - nie wiem czy ktoś kiedykolwiek w ogóle zbrickował go tak, żeby był nie do postawienia.
Quote (zYwi3c @ 5 Feb 2012 20:37)
Wkurza mnie te MIUI juz ... albo mi bateria padla, albo cos sie rom zjebal i pobiera w chuuuj ... nie wytrzymuje nawet 1 dnia ...
Ludzie z SGS, jakiego Kernela macie do swojego MIUI ?
Ja mam tylko kilka dni doświadczenia z SGSem, ale miałem w tym czasie MIUI Mintberry z FUGU i Glitch, potem zwykłe MIUI i pojawiał się problem o którym pisałem troche wcześniej. Okazało się, że po zrobieniu kompletnego WIPE i nieprzywracaniu backupu z karty jest ok - problem z WIFI nie był z winy kernela.
W tej chwili mam oryginalne MIUI z 3.2.2012 + Glitch V13.1 - nie wiem tak naprawde czy między kernelami jest jakaś ogromna różnica w praktyce, ale chyba ten Glitch uchodzi za najlepszy.
Quote (imnoise @ 5 Feb 2012 21:56)
mialem to samo na hd2 (a to sa identyczne telefony). wkurwilo mnie to do tego stopnia, ze wgralem rom sensation xl.
o 720p zapomnij. max co ten telefon moze nagrac to 800x480
z 720p radzi sobie dopiero snapdragon s2 przykladowo w desire s czy xperii arc.
Może to wina za wolnej karty sd? No chyba, że faktycznie się nie da.
Quote (Rob4lq @ 5 Feb 2012 22:18)
temat poruszany setki razy
jedni zaproponuja cie se neo v jedni jakies htc (desire / desire hd), to juz raczej zalezy od upodoban i jaki bys oczekiwal design
desire to stare modele ale w tej cenie zakupisz nowy i bedziesz zadowolony.
dodatkowo niedawno grom pokazal cennik play w ktorym jest sensation za 769 w abonamencie na 2 lata za 45 zl all inclusive 1GB takze tez spoko -.-
albo wyrwij sobie SGSa moze znajdziesz
SGSy ostatnio trzymają dość wysokie ceny, ciężko złapać sensowny poniżej 750-800 zł.
Ja szukałbym HD2 - solidny telefon, super wsparcie, dobre romy.
Nawet jak ktoś nie planuje bawić się romami itp. to mimo wszystko warto wybrać telefon popularny, z dobrym wsparciem - nawet na starym Magicu brat ma Androida 2.3.5 (jak dobrze pamietam).
Neo V też obleci, chociaż support jest gorszy i nie wiadomo jak się rozwinie.