Quote (DrizztEU @ 19 Nov 2023 10:44)
Nie mam propozycji, przykro mi, już od jakiegoś czasu całkowicie przestała mnie interesować polityka i ogólnie nie mam jakiejś wielkiej niechęci do Tuska czy jakiejś jednej partii, zaufania nie mam do żadnej, tak samo jak do jakiegokolwiek polityka bardziej znanego dzisiaj. Kiedyś byłem naiwny i głosowałem na PiS. Teraz nie głosowałem bo nie ma wyboru dla mnie wcale. Te wybory to zwykła szopka, jedna strona wytyka drugiej błędy, a zapominają, że PO i PiS to twory, które wspólnie powstały i zostały wypromowane przez tych samych ludzi z pieniążków FOZZ. Teraz mieszkam sobie w UK i raczej nie planuję wracać na stałe do kraju, także ten problem mnie nie dotyczy, musisz pytać kogo innego o rozwiązanie przyjacielu z forum! :P
Ale co to ma do rzeczy, że FOZZ finansowało solidarność po upadku komuny?
Zarówno Kaczyński jak i Tusk działali przed upadkiem komuny.
Tusk żeby się utrzymać jeździł do Szwecji uczciwie pracować jako robol, a Kaczyński był profesorem prawa komunistycznego i kształcił na komunistycznych uczelniach przyszłych adeptów reżimu komunizmu.
Stan wojenny z 1981 miał ma celu właśnie rozgromienie solidarności, która od paru lat już wtedy działała. A FOZZ był w 1989. Więc trochę piszesz jakby to powiedzieć jakieś chyba głupoty drogi kolego, bo 1989 to juz solidarność działała chyba z 15 lat.
Faktycznie jak komuna upadła to trzeba było nowym polskim partiom, władzom zapewnić jakieś finansowanie. Chyba lepiej żeby finansowała polityków Polska, polski podatnik, niż zagranica, co? Bo jakby finansowała zagranica no to by chciała określone przepisy żeby pod nią uchwalać, w efekcie polski podatnik dostałby jeszcze bardziej po dupie.
Polscy politycy muszą być niezależni od zagranicy!
W 18 wieku było właśnie tak, że politycy byli finansowani przez Rosję. Skończyło się to tak, że Rosjanie przez kilkadziesiąt lat utrzymywali Polaków, ale jednocześnie kawałek po kawałku przejmowali kontrolę nad krajem i ostatecznie Polska zniknęła z mapy świata, trafiliśmy pod ruską okupację.