d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Wielka Dyskusja Na Temat Gry Homm3 > Zpraszam Wszystkich Ktorzy Grali ;)
Prev1383940414267Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1.50
Nov 16 2010 08:33am
Quote (Pieczywo @ Nov 16 2010 02:31pm)
instalować HoMM 3, zaraz gramy <3

tag jest, tylko ja cienki jak zaliczka(ew. dupa wenza) :cry:
Member
Gold: 76,620.70
Nov 16 2010 08:50am
Bym pogral, ale mam 2 problemy:
1. Gra mi sie co jakis czas sama wylacza (chyba nic nie da sie z tym zrobic, cuz win 7) ;<
2. nie moge zagrac ani przez hamachi, ani na lanie. Widzi zhostowana gre, ale nie moze do niej dolaczyc, wyskakuje okno, ze przekroczono czas polaczenie i zeby sprobowac ponownie
ale niestety za kazdym razem jest tak samo. nie wiem czego to moze byc wina ;(
Mial ktos cos podobnego moze? ja juz probowalem wszystkiego... nie mam pojecia co z tym mozna zrobic.

A co do ulubionego miasta: 1) Forteca 2) Zamek 3) Bastion
Wiem, ze na multiplayer niby necro wymiata, ale z drugiej strony istnieje taka zasada na pvp, ze necromancje mozna tylko uzywac w celu odzyskania poleglysz szkieletkow w walce.
Slyszalem, ze cytadela z tazarem (spec. Płatnerz) czesze wszystko, ale w to jakos nie potrafie uwierzyc, bo imo niszczy ja np twierdza z heroesem ze spec skut. ataku (tak dla przeciwienstwa).
Member
Gold: 2.15
Warn: 100%
Nov 16 2010 08:56am
Quote (Pokor @ Nov 16 2010 04:50pm)
Bym pogral, ale mam 2 problemy:
1. Gra mi sie co jakis czas sama wylacza (chyba nic nie da sie z tym zrobic, cuz win 7) ;<
2. nie moge zagrac ani przez hamachi, ani na lanie. Widzi zhostowana gre, ale nie moze do niej dolaczyc, wyskakuje okno, ze przekroczono czas polaczenie i zeby sprobowac ponownie
ale niestety za kazdym razem jest tak samo. nie wiem czego to moze byc wina ;(
Mial ktos cos podobnego moze? ja juz probowalem wszystkiego... nie mam pojecia co z tym mozna zrobic.

A co do ulubionego miasta: 1) Forteca 2) Zamek 3) Bastion
Wiem, ze na multiplayer niby necro wymiata, ale z drugiej strony istnieje taka zasada na pvp, ze necromancje mozna tylko uzywac w celu odzyskania poleglysz szkieletkow w walce.
Slyszalem, ze cytadela z tazarem (spec. Płatnerz) czesze wszystko, ale w to jakos nie potrafie uwierzyc, bo imo niszczy ja np twierdza z heroesem ze spec skut. ataku (tak dla przeciwienstwa).

Cytadela = gówno

a apropo problemu to nie mam pojecia :<
może być odpalił w jakimś trybie zgodności z xp czy coś :< nie znam sie na siódemce
Member
Nov 16 2010 09:00am
Quote (Pieczywo @ Nov 16 2010 04:56pm)
Cytadela = gówno

a apropo problemu to nie mam pojecia :<
może być odpalił w jakimś trybie zgodności z xp czy coś :< nie znam sie na siódemce

dla mnie cytadela to tez gowno. tylko gorgory tam ogarniaja, reszta do dupy. magia = 3 poziomy -,-
Ale pisze, co czytalem na jakims forum HOMM 3.
A co do nekro, to nie sadze, ze mozna uzbierac z 10k szkieletow, a najwiekszy minus tego miasta - brak morale.
Obu miast nie lubie.

tryb zgodnosci probowalem, ale nic nie zmienia.
Raz gra dziala 1-2 h bez przerwy, a czasami sie wylacza/zawiesza co kilka minut.

This post was edited by Pokor on Nov 16 2010 09:01am
Member
Nov 16 2010 09:01am
Quote (Pokor @ Nov 16 2010 03:00pm)
dla mnie cytadela to tez gowno. tylko gorgory tam ogarniaja, reszta do dupy. magia = 3 poziomy -,-
Ale pisze, co czytalem na jakims forum HOMM 3.
A co do nekro, to nie sadze, ze mozna uzbierac z 10k szkieletow, a ich najwiekszy minus - brak morale.
Obu miast nie lubie.

tryb zgodnosci probowalem, ale nic nie zmienia.
Raz gra dziala 1-2 h bez przerwy, a czasami sie wylacza/zawiesza co kilka minut.

zobaczymy jak ja bede mial, cuz tez 7
a wlasnie sciagam

This post was edited by Zix_X on Nov 16 2010 09:01am
Member
Nov 16 2010 09:03am
Quote (Zix_X @ Nov 16 2010 05:01pm)
zobaczymy jak ja bede mial, cuz tez 7
a wlasnie sciagam

platynowa jest fajna.
troche pozmieniali tam.

e/ Np archanioly sa drozsze, reptilioni mocno poprawieni i widac w przyblizeniu ilosc jednostek u bohatrow (w poprzednich wersjach byly tylko obrazki)

e2/ Jak kogoś interesuje uczciwa rozgrywka multiplayer, to załączam zasady:

1. Czerwony gracz nie może atakować niebieskiego 1 dnia nowym wojskiem, gdy u niebieskiego jest jeszcze 7 dzień (dotyczy też odpowiednio dalszych kolorów).
2. Nie wolno brać na maina następujących bohaterów:
a) ze spec. w czarach 4 poziomu,
b) ze spec. logistyką,
c) startujących z logistyką,
d) startujących z dyplomacją,
e) Sir Mullicha.
W przypadku trafienia na nich w Karczmie, nie wolno ich rozbudowywać pow. Poziomu 6.
3. Nie korzystamy z czarów: lot, wrota wymiarów oraz miejski portal.
4. Zakaz ulepszania w forcie na wzgórzu.
5. Zakaz odwiedzania kartografa.
6. Absolutny zakaz przyłączania neutralnych jednostek do armii (nawet gdy nie mamy dyplo, a chcą się dołączyć - odrzucamy).
7. Z nekromancji wolno korzystać jedynie do wyzerowania strat szkieletów w bitwie.
8. Zabrania się korzystania ze scrolli 4 i 5 poziomu, bez względu na to w jaki sposób zostały zdobyte (proszę nie mylić tego z nauką czarów w zamku).
9. Zakaz hit&run:
a) gdy zaatakujemy i nie zadamy obrażeń można uciec,
b) gdy zaatakujemy i zadamy obrażenia (czarem lub jednostką), musimy czekać na ruch przeciwnika i dopiero w naszej drugiej turze można uciec, o ile nie zadamy obrażeń.
10. Nie wolno korzystać z błędów gry
:
-redukowanie wojsk neutralnych - dozwolone raz uciec/poddać/zginąć na ważnych nie ulepszonych strażnikach (strażnicy stref, do artefaktów, utopii, puszek pandory) mających w środku część ulepszonych wojsk,
-zabronione korzystać z błędu w budynku "sprzedawca artefaktów" który umożliwia wykupywanie artefaktów za surowce przeciwnika,
-jeśli na początku tygodnia jest przyrost jednostek oraz jeśli któryś z graczy posiada daną jednostkę w startowym zamku, to wczytujemy mapę jeszcze raz lub umawiamy się że z nich nie korzystamy. Zasada odnosi się do wszystkich jednostek,
-zabrania się używania ghost hero.
10. Nie wolno siedzieć w zamku w celu uniknięcia walki finałowej dłużej niż 3 dni. Ta zasada tyczy się tylko i wyłącznie siedzenia w SWOIM ZAMKU GŁÓWNYM (Zamku który mamy jako pierwszy podczas startu gry).
11. Restart gry jest możliwy w przypadku:
a) braku dojścia do drugiego gracza,
b) braku drugiego rodzimego miasta (powinniśmy mieć na początku miasto startowe i drugie takie samo do zajęcia w okolicy - najczęściej połączony drogą z miastem
startowym),
c) braku kopalni rudy/tartaku w okolicy (w naszej strefie),
d) bloku - jeśli kopalni rudy lub tartaku w naszej strefie lub dojścia do drugiego miasta naszej strefy broni jednostka 2 poziomu lub wyżej lub horda ulepszonych centaurów, ulepszonych gremlinów, niziołków, (z racji możliwości poniesienia zbyt dużych strat) - gracz może, ale nie musi poprosić o restart.
Prawo do restartu TRZEBA zgłosić do końca 1. tygodnia gry.
12. Zabrania się podglądania mapy w edytorze lub innym programie podczas trwania meczu

This post was edited by Pokor on Nov 16 2010 09:21am
Member
Nov 16 2010 09:49am
gra ktos ?
Member
Gold: 0.01
Nov 16 2010 09:50am
Quote (Prospero @ Sep 10 2010 01:30pm)
Dwójka w sumie też jest epicka, gdyby miala grafe trójki to prawdopodobnie byla by od niej lepsza.

Jak dla mnie 1250 golda dziennie bylo zbyt wkurwiajace.
Member
Gold: 369.00
Nov 16 2010 09:57am
Mega gra.
Voted na zamek coz Archangels
ale Dungeon też był spoko :)
Member
Gold: 2.15
Nov 16 2010 09:58am
Quote (Saygon @ Nov 16 2010 05:50pm)
Jak dla mnie 1250 golda dziennie bylo zbyt wkurwiajace.

mnie sie 4 podoba, chociaz inni ja rage'ują :<
Go Back To Polska Topic List
Prev1383940414267Next
Add Reply New Topic New Poll