Quote (breakage @ 17 Nov 2013 20:47)
Ale canvas (wydruk na płótnie) musi na blejtram naciągnąć, poza tym wydruk na papierze wyjdzie o wiele taniej a jeśli chce oszczędnie to nie musi nawet antyramy kupować, wystarczy podkleić do 2 mm plexy i na ściane bezpośrednio. Różnicy w jakości nie ma, natomiast na canvasie fajnie prezentują się wydruki stylizowane na obrazy. Jeśli mieszkasz w jakimkolwiek większym mieście to bez problemu dotną Ci plexe na wymiar. Poza tym canvas niezabezpieczony ma tendencję do blaknięcia. Jeśli na poważnie chcesz to wydrukować to napisz pm, chętnie pomogę Ci przygotować plik do druku.
Na dobrą sprawe to wydruku na papierze nie trzeba trzymać za szkłem, można go np pokryć laminatem, to podstawowa usługa w większości firm zajmujących się wydrukami wielkoformatowymi.
jak ja kupowalem ostatnio to za 120x80 placilem 99zl (z wysylka) naciagniety juz na blejtram niby zabezpieczaja to lakierem przeciw uv (jeden od nich mam juz z 5 lat i poki co nie stwierdzilem jakiegos blakniecia) do tego ostatnio jak patrzylem to robia ramy na wymiar (25zl chyba za mb ramy wiec za taki 150x50 wyjdzie kolejne 100zl za rame wiec imo do przezycia)
jak wezmiesz na papierze to na plexe musisz nakleic grubsza imo bo przy 2mm to bedzie sie wyginac, poza tym przy takiej wielkosci jak nie ma wprawy to moze tak przykleic ze sie purchle porobia i bedzie to dosc chujowo wygladac, tak wiec ja mimo wszystko jestem zwolennikiem plotna, zwlaszcza ze nie sa to jakies kosmiczne pieniadze, a dostajesz gotowy produkt z ktorym nie musisz sie jebac i martwic ze cos spierdolisz
Quote (trz @ 17 Nov 2013 20:54)
Mi sie podoba takie zdjecie w antyramie. Zwykłe ramki drewniane czy blejtram mógłbym sobie zrobić bo mam sprzet stolarski, ale wolałbym miec za szkłem
kwestia gustu, ja antyrame uznawalem zawsze za najgorsza mozliwa opcje, do tego odblask od szkla zawsze spowoduje spadek jakosci kolorow i juz tak pieknie sie to prezentowac nie bedzie
poza tym antyrama takiej wielkosci to tez pewnie spory koszt bedzie
This post was edited by MuFfaS on Nov 17 2013 01:07pm